Tv4 bevakade USA-valet hela jävla natten och morgonen, men EU-valet får bara en extra nyhetssändning?

Tv4 tog girigt mot pengarna för att sända politisk reklam, troligen i miljonklassen.
Men valvaka?
Nope
.
45 jävla minuter mellan 23.10 och 23.55 i en extra nyhetssändning är allt kanalen anser att svensken har intresse för.
Ta bort reklamen så vad blir det, 30 minuter, tops?


Vi går tillbaka och kollar tv4's bevakning av USA-valet, ett vi inte kunde rösta i.Följ USA-valet i Tv4's valvaka

Strax efter halv tolv på kvällen inleds så TV4:s stora valvaka, som sänds direkt hela natten mot onsdag, och fortsätter på morgonen och förmiddagen. På plats i Sveriges ambassad House of Sweden i Washington finns TV4nyheternas Anna Lindmarker , och i studion i Stockholm leder Petra Nordlund sändningarna.


Valvakan pågår hela natten, och bjuder på direktrapportering från partiernas respektive valvakor, expertkommentarer, analyser och fördjupning - och förstås uppföljning när resultaten börjar trilla in.


Klockan 05:50 tar Nyhetsmorgon vid, med Jenny Östergren och Anders Kraft vid rodret - självklart också det live från Washington. Svenskamerikaner, experter och politiker kommenterar resultaten, och Rolf Porseryd och Bertil Karlefors rapporterar från kandidaternas egna valvakor.

 

Även Malou von Sivers och Efter tio ägnar sin fulla uppmärksamhet åt presidentvalet. Vem vann – och varför? Malou får besök av politiker, statsvetare och andra USA-kännare som analyserar och kommenterar nattens resultat. Men också av Gloria Ray Karlmark som var en av de första nio svarta elever på Little Rock Central High School i Arkansas. I dag bor hon i Sverige. Läs mer om programmet här.


Ladda upp inför valvakan med TV4 Faktas intressanta dokumentärer. Bland annat bjuder kanalen på ett porträtt av Barack Obama, på tisdag klockan 21.05. Här är hela TV4 Faktas program.


Även jag förstår att tv4 drivs av marknaden, tror de inte att de kan plocka in annonsörer till ett program så kommer det inte att visas.
Men detta anser jag vara ren och skär girighet från tv4's sida.

Att plocka in miljonbelopp på partiernas reklamfilmer och sen inte visa någonting från själva valet än en extra nyhetssändning anser jag vara motbjudande.
Motbjudande men fullt i stil med all annan bevakning från tv4 om EU-valet, när det väl var dags för debatterna är en mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt?

Jag skiter väl högaktningsfullt i partiledarna, jag är intresserad av de som faktiskt ska sitta i parlamentet och vad de har att säga.
Det fick vi lyckligvis lite av i en illa skött högljudd debatt där folk pratade i munnen på varandra nästan hela tiden och där det mest intressanta skedde efter sändningen väl var över.

Patetiskt.

Men förståeligt.

Tv4 har mängder med folk som är utbildade på USA, men deras usla kunskaper om EU hade skinit igenom om de gjort mer än en nyhetssändning.
Och där tror jag att anledningen till medias ointresse sitter.
De kan inget om EU och allt de lärt sig fram till nu är det de läst hos oss bloggare och av EP-kandidaterna själva.

Så nu när valet snart är över så kommer det bara att nå nyheterna om ytterligare fascister kommer in, om poströsterna skiftar valutgången eller om förstaklassavdelningen på flyget Stockholm-Bryssel/Strasbourg fattar eld.För övrigt ansar jag att Jan Guillou bereds alldeles för stort utrymme.
Ska ni svara, svara i press, i övrig ignorera honom.
För varje länk hans artiklar får, bereds han mer utrymme.
Och därför får artikeln ingen länkning från mig.


Fler om EU och EU-valet.
AB, SR, HD, SvD, SvD2, Farmor Gun, Jakob Dalunda, Bjärnemalm, DeepEd, Isobel, MMK, Anais.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Charlie

bästa inlägget jag läst på länge!

2009-06-07 @ 14:16:03
URL: http://youbetterthink.blogg.se/
Postat av: Jens O

Inte så mycket att lägga till, annat än bra skrivet.

2009-06-07 @ 14:20:02
URL: http://www.odsvall.se/blog/
Postat av: scaber nestor

Oj, tack :)

2009-06-07 @ 14:31:49
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Slasher

LOL, det var fasen sant. Var ju sjukt mycket mediabevakning på USA valet. Jämfört med det är ju EU-valet som en lokalnyhet. Väldigt skumt att det är så faktiskt.

2009-06-07 @ 19:11:32
Postat av: Tor

Lyssna gärna på <a href="http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=2795&artikel=2850701">P1 - Medierna</a> om bevakningen av EU-valet. De drar också parallellen till bevakningen av valet i USA.

2009-06-07 @ 19:45:38
Postat av: Max Andersson (mp)

Bra jämförelse.

2009-06-08 @ 11:52:57
URL: http://maxandersson.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0