Iransk opposition fängslas och tystas.

Samtidigt som fler och fler iranska oppositionella når ut via twitter ser jag tyvärr att några försvunnit och allt jag kan hoppas på är att deras batterier tagit slut.
Och innan ni får "men ladda dom då" i huvudet så kanske ni ska veta att mycket av elen i landet är avstängd just för att Iranska oppositionella når ut på nätet via sina mobiltelefoner.

Kanske ett tips för regeringen Reinfeldt, får de extrainkallade poliserna, som istället för att spana på riktiga brott som övergrepp mot barn, våldtäkter eller personrån, inte tag på tillräckligt många ONDA FILDELARE kanske de helt enkelt ska stänga av elen för att de ONDA FILDELARNA inte ska kunna använda sina datorer och falla tillbaka in i ledet som snälla små får.
Tillbaka till ämnet.
Istället för att skriva vad som sker i Iran nu kan jag visa:Avslutar med att visa vad jag anser är symbolen för den (jämförelsevis) demokratiska vind som blåser i Iran och hur villiga dess anhängare är att sätta allas rätt till lika rättigheter framför sin egen personliga säkerhet.
Den Iranska Oppositionen bär grönt, ta på dig något grönt, en t-shirt, en scarf vadsomhelst.
Men visa ditt stöd för de demokratiska krafterna i Iran.


Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

SvD, DN, Newsdesk, Yle, HD, KvP, AB, DN2, SydSv, N24,
NYT, WSJ,
BBC, UPI, Reuters, Guardian.
TPM,
Bildt, Det Progressiva USA, Arash Doktrin, Ninas futtiga funderingar, XOR, Mymlan,

Kommentarer
Postat av: Tänk efter lite nu...

Ett par saker man bör ha klart för sig:Iran står under ständigt hot om att invaderas och bombas med kärnvapen, dessa inkommer så gott som månatligen av USA och dess uppdragsgivare israel. Att ha en flummig västinfluerad professor som statsminister då landet hotas av utplåning och total ödeläggelse är knappast önskvärt vilken en majoritet iranier också röstade för..Hur kan det komma sig att folk i denna "proteströrelse" hellre pratar engelska än Farsi och delar ut förtryckta plakat på samma språk? (och springer ikapp media från västmakterna?) Var får de sitt förhållandevis gigantiska kapital till elektronik och propaganda ifrån?Ända sedan NGO:er direkt styrda av medlemmar i den amerikanska administrationen störtade Slobodan Milosevic i Jugoslavien och senare terrorbombade och ockuperade hans land har "färgkodsrevolutioner" bekostade av "freedom house" och andra NGO:er med namnkunniga amerikanska medlemmar och donatorer, med varierande framgång störtat och tillsatt Ryssfientliga lydregimer i öststaterna ända bort till Kyrgyzistan.Ett försök till samhällsomstörtning "regime change" bekostades också av samma herrar och israel i Libanons förra val. Precis som nu i Iran var engelska språket på modet och protesterna var huvudsakligen avsedda för utrikisk konsumtion. Precis som nu i Iran fick deltagarna gratis mobiltelefoner abonnemang och kurser i Twitter och liknande kommunikationssätt..

2009-06-15 @ 14:45:34
Postat av: scaber nestor

@Tänk efter lite nu..Glöm inte foliehatten nästa gång du går ut och att tejpa fast högerhanden efter kroppen så den inte spastiskt flyger upp efter varje avslutad mening.2009-06-15 @ 15:34:34
Postat av: Nils

Att Israel/USA är med i att skapa en till "färgrevolution" (grön färg den här gången!)är ju ganska uppenbart.Hela internet bombas av Israeliska twitters:

http://www.chartingstocks.net/2009/06/proof-israeli-effort-to-destabilize-iran-via-twitter/Och ensidigheten i media och enfalden i bloggar som denna är slående likt alla andra "färgrevolutioner".

2009-06-16 @ 10:43:31
Postat av: scaber nestor

@Nils.Varför vill du inte att en av världens farligaste diktaturer ska gå åt ett (om än med pyttesteg) mer demokratiskt håll?Om jag är enfaldig som hoppas på att Iran en dag går ifrån det styrelsesättet de har idag så är jag enfaldig med stor tacksamhet.Din enfald tror jag snarare stavas dumhet, en som jag tror är kronisk.

2009-06-16 @ 10:51:35
URL: http://scabernestor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0