Är du anställd och begår bedrägeri hamnar du i fängelse, är du chef får du miljonbelopp i avgångsvederlag.

Så här ser det ut om en topp-politiker eller en tjänsteman med chefsposition begår bedrägerier.http://www.dn.se/sthlm/topptjansteman-far-sparken-1.1076606

"Torbjörn Johansson – högste ansvarige tjänsteman för stadens fastigheter – hade fått politikernas klartecken för en studieresa för att titta på torg för 17.000 kronor. Fakturan hade skickats två månader före resan och slutade på drygt 67.000 kronor.


Den dyra resan var attesterad av Torbjörn Johansson själv och revisorerna bestämde sig för att special­granska flera av fastighetskontorets fakturor. På måndagen fick Stadshusets ledning revisionsrapporten. Den ledde till ett snabbt beslut att avskeda Torbjörn Johansson

.

– Han har förbrukat sitt förtroende som förvaltningschef, och då får han sluta med omedelbar verkan, förklarar personaldirektör Eva Frunk Lind.


Anställningsavtalen för höga chefer i Stockholms stad är sådana att de kan få avsked snabbt som blixten.


I avtalen finns dock en ansenlig ekonomisk trygghet som ger Torbjörn Johansson 24 månads­löner à 90.000 kronor som plåster på såren. Revisorerna upptäckte tio fakturor från två företag – en enskild firma och ett aktiebolag – som de ställde sig mycket tveksamma till. Förutom Barcelonaresan handlar det om konferenser och arrangemang av olika slag för drygt 150.000 kronor."

Så här ser det ut när du inte är det.


http://sydsvenskan.se/lund/article580237/Fackligt-anstalld-erkanner-bedrageri.html


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=3135478

http://ltz.se/nyheter/ostersund/1.441766-man-anstalld-i-forening-atalas-for-grovt-bedrageri
The Comments är av samma åsikt.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Mattias

Har läst revisionsrapporten. Att han har begått brott står utom allt rimligt tvivel. Han har själv verifierat fakturor till företag som inte funnits när han verifierat och de personer som uppgetts som kontaktpersoner har inte haft en aning. Han har påstått att fakturor handlat om konferenser för personer som inte vill träffas på stan och företaget som skulle ha haft pengarna känner inte till det. Högst suspekt.Om staden valt att väcka åtal hade man sluppit undan avgångsvederlaget.Min gissning, som är ganska kvalificerad och insatt är att man på detta sätt köper hans tystnad kring andra oegentligheter på Fastighetskontoret. T.ex. att han har drivit en egen hämndvendetta mot arrendatorerna på Fituna gård och att han på eget bevåg och emot kommunallagen har höjt golvet för upphandling. Detta har borgarrådet Alvendal kännt till och däför köper hon hans tystnad.Så var det med det. När den fattige gör fel med en sjukförsäkring är det fusk och fram med stora trumman om man så anmäler felet själv. När en ledande moderat (torbjorn johansson har jobbat som moderat borgarrådssekreterare) förskingrar hundratusentals skattekronor och bryter mot kommunallagen, då får han två miljoner som tack.Det är faktiskt för djävligt!

2010-04-13 @ 21:05:07
Postat av: scaber nestor

lyfter upp din kommentar som ett eget inlägg under morgondagen

2010-04-13 @ 23:25:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0