För övrigt ska nog Odell vara lite lågmäld, minns ni inte debaklet med hans bolag som blev köpt av AP-fonder? Samma AP-fonder han var ansvarig över som minister.

Med anledning av den nya "toblerone-affären"

Själv anser jag att Mats Odell bör vara ganska tyst om att förse sig själv av skattebetalarnas pengar, när han själv försåg sig av pengar från AP-fonderna.

Mitt inlägg från mars 2009.

------------------

"När Mats Odell tiillträdde som Finansmarknadsminister lämnade han styrelseposten i den vårdkoncern som senare såldes till AP-fonderna.

Visst var det korrekt förfarande att han lämnade styrelseposten, men i samma sekund som AP-fonderna blev intressenter när denna koncern skulle säljas skulle jävsituationen ha utretts offentligt.
Istället hemligstämplas undersökningen om jäv av Odell själv och därmed anser jag jävet vara fastslaget, varför hemligstämpla en sådan undersökning om den slår fast att jäv inte förekom?
Om nu undersökningen öht existerar det vill säga.

Man kan se hans förnekande av eget ansvar från anförande 91 - 95 från
kammarens protokoll 2006/07:26 där också påståendet om hemligstämpling finns med.


Detta är inte första gången vi ser en politiker agera utifrån sitt eget vinstintresse, det man direkt kan jämföra med är när Göran Perssons regering under 2004-2005 baxar igenom skattelättnader för just den verksamhet som GP senare ägnar sig åt på sitt gods (
länklänk) med mångmiljonförtjänster som resultat.


Det kanske inte är brottsligt det som Odell har gjort, men i sken av finanskris, statliga bonusprogram och en ovilja att ge statligt stöd till andra än bankers spekulationskapitalism borde detta göra att Odell är slut som politiker.
(vilket vi idag vet inte stämmer, han är en högst välmående politiker /S_N 2010)


Men det blir svårt att motivera, jag antar att Odell inte är den enda politiker i riksdagen som gör mångmiljonförtjänster på beslut den själv är involverad i.
Odell hade bara otur som blev avslöjad, det är allt.

Men det sätter 
AP-fondernas nya bonusprogram i ett helt nytt sken.
Ett tack för hjälpen kanske?"Pinged at TwinglyIntressant
RB, annarkia, afs.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0