En handfull högintressanta, sätt det i paritet med våra inhemska idioter.

Det är en sak som sticker ut när jag läser artikeln om terrormisstänkta Mehmet och Hasan.
Och det är inte det löjliga i att misstanken mot Mehmet är så vag att den inte ens går att bemöta, det är inte heller att Hasan står på listan för att han stöttar Palestina.

Det är detta.

"Enligt Ranstorp tyder inget på att Sverige har blivit varken mer eller mindre intressant för terrorister. Han menar att det finns en handfull personer i landet som är högintressanta för Säpo."Nu tror jag att det avses invandrare eller flyktingar, för om det gäller alla i Sverige så har vi ett antal nötter i de extrema höger- och vänsterrörelserna som borde vara med bland dessa.

Men en handfull högintressanta?
Bara i Svenska Motståndsrörelsen borde man hitta fler än en handfull högintressanta terrormisstänkta.


Om det är allt vi har här i landet så blir det än mer patetiskt med extremhögerns skräckslagna retorik mot allt med annan hudfärg/religion.
Och det får vanliga politikers argument om varför vi behöver FRA-lag och annan repressiv lagstiftning att framstå som medicinskt behandlingsbar paranoia.


Men tyvärr visar det också på vad som fungerar och har fungerat under lång tid.
Ge befolkningen en gemensam fiende.....


Nu säger jag inte att vi ska sluta kolla upp misstänkta personer, men det måste vara på bas av verkliga misstankar och inte "jag hörde att..".

Men det kräver ett visst mått av rättsäkerhetstänkande, vilket är svårt för denna regeringen som har Tant Gredelin och Batong-Pehrson som ideologiska riktmärken.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Il Padre

Ranstorp KAN delvis ha rätt, men den 65% är ju väldigt stor och politisk korrekthet KAN också misstänkas vara en del av förklaringen. Visserligen får inget "ministerstyre" förekomma i vår demokrati, men ingen som arbetar i offentlig förvaltning kan undgå kunskap om politikernas inställning och sådan kunskap inverkar mer eller mindre medvetet, särskilt verksamhetschefer... Vad RPS säger om olika saker finns precis som med politiker alltid anledning att ifrågasätta.

2010-04-08 @ 08:01:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0