Vad är meningen med min blogg, varför bloggar jag, vad är mitt mål?

Kent Perssons (m) bloggdebatt denna vecka går under namnet "Bloggarnas Roll i det Politiska samtalet"

Jag är som bekant partipolitiskt obunden, även om många placerar mig som antingen pirat eller socialist, så är det epitet andra lägger på mig.
Själv kallar jag mig Niklas, eftersom det är det namnet mina föräldrar gav mig och jag har liksom vant mig vid det.


Varför skriver jag under signaturen "Scaber Nestor"?

Scaber Nestor kan snabbt och slarvigt översättas med "Oren Mentor" och är resultatet av en ordlek jag genomförde när jag bytte ut mitt gamla helgon-namn "Ealdorman".

Ealdorman är ett gammalt ord för Ålderman, en vis person som uppnått en anmärkningsvärd ålder.
Detta (med min bakgrund) stämde väl inte riktigt in, så jag började leta upp gamla ord och latinska ord för att skapa ett nytt namn.

Det slutade efter en holmgång mellan mig själv, ett tiotal bärs och en polare som hade dykt förbi med en platta öl i famnen, med Scaber (Smutsig, skabbig, oren) Nestor (lärare, mentor).Jag började blogga i samband med FRA-omröstningen juni 2008 och min vana trogen så gick jag ut stenhårt med uppmaningen att demonstrera mot FRA-lagen.

Här är mitt allra första inlägg i repris
.

En vit protest mot FRAFörbudet att undersöka andras brev och avlyssna kommunikation står skrivet i Regeringsformen, en av Sveriges grundlagar.Dessutom skyddas vår korrespondens av Europakonventionen.
Sådana grundläggande mänskliga rättigheter får inte upphävas utan mycket tungt vägande skäl.
Ingen har hittills visat att sådana finns.

Den statliga utredningen Integritetskommittén har gjort en översyn av de lagar som medger intrång i folks privatliv. De föreslog att alla lagförslag granskas ur ett integritetsperspektiv. Dock formulerades FRA-lagen innan kommittén slutförde sitt arbete. Det finns ingen anledning att rösta igenom en FRA-lag innan den prövats på det vis den brett sammansatta Integritetskommittén föreslagit.

Att kopiera över all vår kommunikation till en dator som kontrolleras av regeringen i ett land är en demokratisk fara. Historien visar att obehagliga regimer kan ta över även i demokratiska system. Vi skall inte servera kommande makthavare ett färdiginstallerat system som avlyssnar hela folket.

Hur mycket rättssäkerhetsgarantier man än ger är ju detta bara regler på ett papper. I praktiken kan tekniker och administratörer som kontrollerar avlyssningsdatorerna bli en stat i staten utan att någon märker något innan det är för sent. Detta kan riskera hela vår demokrati.

I system med avlyssning får staten alltid reda på saker som inte alls har med syftet att göra, vare sig man vill eller inte. Krav på att få använda överskottsinformationen kommer att ställas. När vi väl har börjat kopiera hela folkets kommunikation till den statliga superdatorn kommer många nya sätt att använda den att uppfinnas. Därför skall vi inte koppla in datorn.

Om en myndighet avlyssnar all kommunikation innebär det att både journalisters, tidningars andra myndigheters, riksdagens och regeringens kommunikation kommer att avlyssnas. Det säger sig självt att ett sådant system hotar underminera vår demokrati.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1369315.svd

Visa din protest, klä dig i vitt och ställ dig på din stads stora torg imorgon 18/7-2008 kl 08.00 - 09.00
Tycker argumenten håller än idag.Men varför bloggar jag?
Vad är mitt mål?


Svårt att säga, jag har alltid pratat och diskuterat mycket, men slutet av 80-talet och fram till 1995-1996 som kockutbildad värmlänning utan politisk hemvist var det väldigt svårt att göra sin röst hörd.
Man fick förlita sig på insändarsidor oh de fåtalet forum som låg uppe på den tiden.

Men sedan kom skunk.nu, där jag började gnälla om politik, efter det dök lunarstorm upp, där även jag vädrade mina åsikter.

Men det stora genombrottet kom genom helgon.net, communityt för folk med alternativa livsstilar.
För första gången fick jag mina åsikter bemötta av personer som låg på samma, och höge, nivå som mig.
Detta var otroligt utvecklande och omdanade mig från en vanlig köksbordsgnällspik till en debattör.Men det är väldigt svårt att berätta varför jag bloggar.
För det mesta är det lätt att skriva, det finns gott om ämnen att behandla och om jag får säga det själv så har jag bra koll på de områden jag ger mig in i.

Emellanåt känns det svårt att skriva eller det känns som jag har slut på åsikter, så händer det något nytt som gör att något i mig vaknar till liv och säger "Detta är inte OK."
Ibland är det fortfarande svårt, trots detta, så då ger jag mig ut i bloggsfären.
Tyvärr märker jag att det inte är någon som skriver om detta, vilket får den tidigare rösten att skrika högt "om inte du skriver, kommer detta att förbli en notis, som sakta tynar bort och försvinner"

Så därför skriver jag, jag kan inte med mig att vara tyst när jag ser något som inte är OK.


Där är min roll i det politiska samtalet, jag drar upp skit till ytan, saker som folk inte vill se eller höra talas om.

Jag är Scaber Nestor, jag berättar kanske inte det du vill höra, men det du behöver få veta.Fler som Kent vill se inlägg från.
Peter A och Johan och HAX och Sagor från livbåten och Opassande och Erik Laakso och Mary och Tokmoderaten och Mark och Seved och Politikerlilith ochEdvin och Sofia och Kulturbloggen och Scaber Nestor och HBT-sossen ochfarmor gun och amanda och PLC och claes och Ingerö och Fredrik och Hartman
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Lars-Erick F

Intressant. Delvis stämmer det för mig, men delvis inte. Jag har också haft svårt att hålla tyst när jag ser konstigheter och orättvisor. Skrivit om det. Hittade också ett parti, som lång tid passade mig och min inställning. Men som bekant har det ju spårat ur, liksom även de flesta andra som aldrig varit ett alternativ.En sak som stör mig betr bloggandet är att de politiska bloggarna i så hög grad blir partipolitiska propagandamegafoner nu. Det märks allt tydligare skillnaden mellan sådana som du och jag och de som har partibok.

Tidigare kunde en och annan partistämplad skriva intressanta analyser och kommentarer, även om sitt eget partis politik.

Numera är de bara trista, förutsägbara. Går inte att diskutera ordentligt med. Rabblar bara sitt partis valprogram och helgonförklarar de sina. Och svartmålar de andra. Och ingen humor heller.Så utomordentligt trist.

2010-04-29 @ 11:40:52
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/
Postat av: Markus "LAKE" Berglund

Din "slogan" i sista meningen är ju klockren! :-DJag är glad över att få chansen att göra din bekantskap via din blogg och hoppas få läsa mer om dina tankar och funderingar även i framtiden!

2010-04-29 @ 23:56:46
URL: http://lakonism.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0