Första Maj - Arbetarrörelsens dag eller rödgrönt valrally?

Med tanke nyhetsrapporteringen så skulle man kunna tro att 1'a maj är de rödgrönas valrally och inte arbetarrörelsens dag.

Detta är (skulle varit) dagen då arbetarrörelsen ställer sina krav mot den beslutande makten och då ska det vara inbjudna politiker som lyssnar och arbetarna som talar.

Idag var det motsvarigheten till ett amerikanskt valrally och det är rent ut sagt vämjeligt att se våra fackligt förtroendevalda närvara på partiernas valrallyn istället för tvärtom.

Är det så här det ska vara i fortsättningen kan vi antingen ta bort helgdagen eller ge borgarna en egen.Pinged at TwinglyIntressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: ipse Cogita!

Men käre Scaber,du måste ha förstått att gamla värderingar, oavsett vänster eller höger eller i mitten, har upphört att gälla för länge sedan.Det krävs en total nystart och den kommer ingen av nuvarande partier med nuvarande besättning att vara i närheten av att klara av.Tänk att i valet, medvetet, glömma bort HELA frågan om övervakningssamhället och det gör ALLA!Och ärligt talat, visst sitter facket närmare företagens styrelser än medlemmarna numera.Krävs något nytt och krytt:)

2010-05-01 @ 20:18:57
URL: http://store.blogg.se/
Postat av: Johannes

Jamen IF metall betalar ju ca 48 miljoner till Sossarna under valår och 12 miljoner årligen.. Jag hade ju tron att fackförbunden skulle vara politiskt oberoende, eller åtminstone stödja det parti som satt i makten och inte betala åt förlorarna =)

/J

2010-05-02 @ 09:09:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0