Manifestation till stöd för Ship to Gaza.

Från Facebook.


**********
Ship to Gazas frihetsflotta hotas att bordas av israelisk militär. Sent på söndagskvällen sände israeliska militären en meddelande där de uppmanade flottan att ändra kurs eller bordas och placerade sina militärfartyg bredvid flottan.

Detta är en unik händelse att en humanitär hjälpsändning bemöts med militärmakt. Nationer, politiker och medborgare över hela världen måste protestera och uppmana Israel att inte ta till militärt våld mot en fredlig flotta. Ship to Gaza vädjar efter internationell solidaritet och manifestationer utanför Israels ambassader och konsultat. I flera europeiska städer kommer det hållas manifestationer under måndagen.

Manifestation
Måndag 31 jan kl 18
Gustav Adolfs Torg, Malmö

Den svenska regeringen måste fördöma Israels agerande och försvara rätten att segla på internationella vatten.
Allt stöd åt Ship to Gaza!

**********


I över ett år har arbetet med Ship tp Gaza pågått och äntligen har den svenska båten "Sofia" kastat loss från hamnen i Grekland och är nu på väg mot Gaza tillsammans med de åtta andra skeppen i "Freedom Flotilla".

Israel har hotat att stoppa denna humanitära solidaritetsinsats - med våld "om så krävs". Vi böjer oss dock inte för ockupationsmakten utan hävdar vår rätt att använda de internationella haven för bryta den olagliga och inhumana blockaden mot Gaza.

I Malmö kommer vi att ha ett infotält på Gustav Adolfs Torg från och med fredag kl 12 och dygnet runt fram till söndag kl 17. Där kommer du att kunna följa livesändningar från båten, få den senaste informationen, de kommer att vara manifestationer, tal, musik, kultur, filmvisningar osv. Vi kommer också att fortsätta den insamling som redan har resluterat i 100 ton cement till Gaza!

Se programmet som uppdateras löpande:

natverket.wordpress.com
shiptogazamalmo.wordpress.com
AB, Expr, DN, SvD.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


Kommentarer
Postat av: larserick

Israels regering gör verkligen allt för att ta död på de sympatier många ändå har för Israel i sig.

Ruggigt.Det finns för mycket ondska och hat i världen.Har du läst detta?

http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/de-skrattade-bara-sa-berovades-safet-sitt-manniskovarde-1.1113979

Postat av: Jerry

Den israeliska försvarsmakten har ännu inte släppt ut filmklipp från bordningen. Men alla har brotom att vara experter på vad som har hänt....Enligt uppgifter i israelisk TV hade de humanitära aktivisterna även utrustat sig med molotov cocktails - fredsaktivister....Har alla redan glömt DARFUR konflikten?!

Varför kommer inte en SHIP TO DARFUR?!

2010-05-31 @ 15:36:08
Postat av: Scaber

@Jerry1. Bordningen skedde illegalt på internationellt vatten.2. Eftersom eldgivningen inleddes innan bordningen (direktsändning al-jazeera) så är det irrelevant vilka pinnar och flaskor de haft på sig.

2010-05-31 @ 17:04:05
Postat av: Kerstin

Riksdagsledamot Annelie Enochson(KD):"när Israel bordade fartygen efter att de inte ville stanna och de propalestinska aktivisterna ombord var beväpnande med skjutvapen när de inväntade de israeliska soldaternas stormning""Enligt israelisk militär är det rätt svårt att beskriva aktivisterna ombord på de olika skeppen som fredsaktivister. “De israeliska soldaterna blev tvungna att försvara sig mot skarpa skott från aktivisterna.”""Att detta är ett väl arrangerat jippo visar sig inte minst när man så snabbt kommer att ha demonstrationer på olika torg och utanför Israeliska ambassader - allt i syfte att demonisera Israel!"!!!!!!!!

2010-05-31 @ 18:25:11
Postat av: scaber

Enochson har alltid varit på fel sida av rimlighetens gräns.

2010-05-31 @ 18:42:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0