Fegt av Svenska Dagbladet att vägra ge plats åt replik - Så då får väl bloggsfären träda in.

Eftersom Svenska Dagbladet inte vågar ta in repliker på saker som är sagt på ledarplats så får väl vi i bloggsfären göra det istället.

Kopimi från Miljöpartiets Joakim Larsson.
På SvD:s ledarsida för några dagar sedan så kriserade Merit Wager bland annat mig för att jag anser att papperslösa flyktingar har rättigheter. Hon påstår även att det inte finns människor med asylskäl som saknar papper.

Svenskan hälsar dock att:

Vi tar inte in repliker på Brännpunkt på artiklar som publicerats i andra tidningar, eller på ledarplats i SvD.

Varför Merit då fick replikera på min GT-artikel på deras ledarsida vet jag inte, men jag publicerar helt enkelt mitt svar här istället.

Det finns orättfärdiga lagar. Det finns lagar som sätter andra världen över mänskliga värden. Som medmänniskor är det vår plikt att kämpa mot dessa lagar. Samhället är till för människan, inte tvärt emot.

Politik är att vilja och Miljöpartiet baserar vad vi vill på i de mänskliga rättigheterna, vårt mål är att ta världen från det den är i dag till en plats där alla människor har en möjlighet till liv, frihet och att söka lycka.

Det är hemskt att som Merit Wager gör, gömma sig bakom paragrafer för att slippa ta ansvar för människor som utnyttjas i vårt land. Sverige har idag en väldigt restriktiv politik på asylområdet. För få får uppehållstillstånd trots skyddsbehov. Det finns tusentals människor som lever gömda i Sverige på grund av rädsla för vad som kan hända dem i deras hemländer.

Dessa människor är uppenbarligen kapabla att få och utföra ett arbete, det är ett slöseri att inte fullt ut tillvarota dessa personer. Vi måste sluta stänga ute personer som kan hjälpa oss försörja en åldrande befolkning och vår välfärd.

Påståendet om att flyktingar har pass och papper saknar allt sanns och har ingen grund i verkligheten. Migrationsverket uppger att 2009 saknade 95% av alla asylsökande pass. Den största gruppen Asylsökande för tillfället i Sverige - den från Somalia - saknar enligt Migrationsverket helt möjlighet att får ett giltigt pass.

Kraven på en mänsklig flyktingpolitik är otroligt viktiga och därför kommer bland andra Grön Ungdoms och Miljöpartiet i Göteborgs ombud att driva att flyktingamnesti skrivs in i valmanifestet under helgens kongress
.

Joakim Larsson (mp)


Fler som skrivit i ämnet:
Rabiatfeminism, Röda Berget, Elin Grelsson, RS-Luleå.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Pelle

"Dessa (papperslösa) människor är uppenbarligen kapabla att få och utföra ett arbete, det är ett slöseri att inte fullt ut tillvarata dessa personer." Ööhhh,jaha och de som nu inte är papperslösa men står i oändligt långa köer i väntan på ett arbete som kanske aldrig dyker upp i ett kärvt Europa !?.Bör man inte lösa provblemen i tur och ordning eller det är som vanligt fri anarki som ju alltid leder till kaos som råder !?.

2010-05-13 @ 11:19:10
Postat av: Daniel

Men svenska Dagbladet går ju knappt att läsa.

den kallas oberoende moderat, men är mer regeringstrogen sverigedemokrat.Om det hade funnits en lag som säger att måste sätta ned vänster fot först var gång man ska börja gå, hade då Merit följt denna lag till punkt och pricka utan att ifrågasätta? Hon för samma resonemang som sd:aren Billström.Vi får inte glömma... ordning måste råda.

2010-05-14 @ 11:23:27
Postat av: firren

Ni får väl hoppas att debatten lägger sig. Vi kan ju inte ha den situationen att lagar följs - hur skulle det se ut?

2010-05-14 @ 19:51:34
Postat av: johan,karlskrona

Jag blev förvånad över att Svd tog in Merit Wagers text. Nog för att det är många nazzar som slänger sig över kommentarsfälten där(för att där kan man vara helt anonym till skillnad från AB och Expressen), men tidningen är vanligen inte invandrings- eller flykting-fientlig.

2010-05-15 @ 12:56:35
Postat av: Greta Svensson

"Kan man vara rasist och jobba på Migrationsverket? Nej, inte om det tar sig den här formen, då är man inte lämplig att handlägga ärenden som rör andra människor", säger Jonas Lindgren.

- Seriös?! Om han är verkligen en milimeter ärlig på sin attityd varför då de sionistiska rasisterna fortfarande i maktpositioner i sådana smutsiga myndigheter?

- Konkret namn? Vilken sekt?

- Handläggarens namn t.ex. israeliska demaskerade agenten kurdoförrädiska judekonvert Fadime BAKIR.

- Sekt då?

- Sekt t.ex. Knutby-sekt, mestadels fanatiska helt cyniska provokatörer av den ökända sekten erövrar Uppsala avdelningen av Migrationsverket. Stegvis andra offentliga områdena genom liknande jäviga metoder....

- (Dödstystnad)...

- Svara då!

- (Prutt)!!!

Då tittar Johan LINDGREN ned på sina fötter... Även sina nära kamrater föredrar att lämna scenen som svansen nere....

- Analysera den här graden av dubbelmoralen, hur du vill nu!

~~~~~~~~~~~~~~Greta Svensson

Relaterade info-källan:

http://politisktinkorrekt.info/kontakttips/eller lika innehållsrika:

http://gotiskaklubben.wordpress.com/2010/07/03/stall-jerzy-sarnecki-infor-domstol/plus faktarika avslöjande f.d. Miggan som liknar Merit Wager:

http://daddys.blogg.se/2009/december/detta-ar-ondska-i-sin-renaste-form.html


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0