Euron - vad var det vi sa.

Hur länge har vi som är för kronan menat att euron inte fungerar på så vitt skilda ekonomier?
Ja, sedan långt innan omröstningen 2003.


Jag är personligen inte mot en gemensam valuta, men den ska vara uppenbart bättre formad än vad euron någonsin varit och definitivt ska det vara uppenbart att vi tjänar på det.

I grund och botten tror jag att personerna bakom euron aldrig hade tänkt sig att Europas politiker skulle korrumpera den så hårt som de gjort.
För hela eurosamarbetet har genomsyrats av en vilja att mäta sig med Dollarn som bara kan mäta sig med inkompetensen hos politikerna som genomförde det.


Nu fick vi som genomskådade detta på ett tidigt stadium tyvärr rätt.
Men det är inte med glädje jag ser det, för vi ser nu hur tunga ekonomier förstörts, hur länder faller samman och hur några få banker skor (och skott under lång tid) sig på det.

Jag tvivlar ganska hårt på att de personer som för bara någon månad sedan ville göra euron till en valfråga, har samma tankar nu.

Men ställ dem mot väggen, för om de har så fel om euron, hur ska de då kunna sköta Sveriges ekonomi?Men man märker tyvärr att många inte finner det intressant att rapportera så hårt om eurofallet och den kris som är just nu, framför allt tidigare eurovänlig press.
Fler om euron.
e24, e24:2, AB, AB2, SvD, DNBodström, jinge, annarkia,

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Pelle

Nä, så kan det gå när man kör upp huvudet för långt i röven och upptäcker att det är skit och inget annat än skit som kommer ut ur det hålet.

2010-05-11 @ 22:36:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0