Bloggsfären är inte en homogen grupp som "bloggbävar" på beställning.

Nu ska helt plötsligt bloggsfären vara den undersökande makten, personerna på barrikaderna och vi ska vara det inom område efter område.
Och detta sprider sig till gamelmedia också, kravet att det ska "bävas" i fråga efter fråga.

För är det inte det Lars Weiss gör i sin ledare?
Visserligen ställs det som en fråga, men det luktar misstänkt likt ett krav.


Vad sägs om att ni i gammelmedia tar ert publicistiska ansvar och driver dessa frågor själva?
Om tillräckligt många personer i bloggsfären anser det vara ett bra initiativ så kommer det att märkas, men just kameraövervakning anses i dagsläget inte vara ett större bekymmer.

Fortsätter debatterna om FRA-Lagstiftningen, Ipred-lagen Lissabonfördraget och datalagringsdirektivet så kommer kameraövervakning inte att bli ett problem eftersom politiker inte kommer våga sätta upp skogar av dessa av ren rädsla att hamna på fel ände av tusentals bloggares riktade ilska.


Andra om övervakning, IPRED och FRA.
Breki Tomasson, NWT, Metro, Holgersson, Ett Otygs funderingar och betraktelser, Kulturen,
pingat på intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Daniel A.

Det dumma med förslaget om kameraövervakning och att vi inte reagerar över det är väl att det är ju inte lika farligt då det inte kommer att vara en central databas som kommer att hantera all kameraövervakning i sverige. Det kanske bara är en tidsfråga med Ask och timbro i ledningen, men än har vi inte hunnit dit.

2008-12-09 @ 16:01:27
Postat av: Teaflax

Jag undrar om inte det här faktiskt belyser en intressant del av Ipred- och fildelningsdebatten. Jag skulle gissa att större delen av Ipredanhängarna anser att det man gör på internet sker i ett virtuellt offentligt rum, medan Ipredmotständare i större utsträckning ser en persons nätförehavanden som en huvudsakligen privat företeelse med vissa offentliga avstickare.När folk drar till med den utnötta "Men vi har faktiskt väktare i butikerna för att stoppa snatteriet!" så brukar jag försöka hålla mig till liknelsen (hur fel den än är) och förlänga den. Anta att det plötsligt blir möjligt för folk att via ESP snatta, att alla när som helst kan teleportera hem en vara bara genom att tänka på den. Det enda sättet man skulle kunna komma tillrätta med en sån utveckling vore att de där väktarna i liknelsen följer med varenda kund hem och sitter på en stol i sovrummet medan man sover - eftersom man aldrig kan veta när "snatteriet" kan ske. Om detta snatteri dessutom gjorde att varan i butiken faktiskt inte ens försvann, så vore det onekligen en överreaktion.Men, som sagt, jag msstänker att tanken på internet som ett enda stort offentligt rum (där man underförsått måste acceptera att man bevakas) är en stor faktor i hur folk - åtminstone de som inte jobbar åt stora medieföretag - försvarar engagemang för Ipred och liknande åtgärder.

2008-12-09 @ 16:42:01
Postat av: larserick

grattar pp på min blogg... och frågar vart fp kommer att gå.

vi lever i n fullt öppen situation... men med slutna partierhttp://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/12/medborgarrttsrrelsen-pp-och-vart-gr-fp.html

2008-12-10 @ 15:28:42
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/
Postat av: scaber nestor

Såg det, har länkat :)

2008-12-10 @ 15:47:30
URL: http://scabernestor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0