Folkmordet fortsätter och ett tandlöst FN viskar "öhm...stopp?"

Under dagen och kvällen ser vi det folkmord som inletts förstärkas med stridsvagnar inför en trolig markoffensiv.
Attacker från luften fortsätter och rapporter om vad som händer i Gaza är sparsamma eftersom Israel hindrat journalister tillträde under en dryg vecka.

Detta innebär att de människor som försöker fly undan det israeliska bombregnet inte längre kommer att ha någonstans att gömma sig, hur mycket man nu kan gömma sig i det tätbefolkade Gaza.

Det är attacker från luft, land och hav som väntar och det mot en befolkning vars enda försvar är hemmagjorda raketer med usel precision och som bara detonerar i 50% av fallen.
Visst finns det självmordsbombare också, men är gränserna stängda så är dom, kanske några tonåringar kan kasta sig under en stridsvagn för att ta någon med sig in i döden.

I skrivande stund har antalet döda krupit över 300 personer och det är de som hittats, hur många som ligger begravda i rasmassor kan ingen veta och av de drygt 800 skadade finns det ett stort antal som kanske inte överlever pga den medicinbrist som råder efter att Israel effektivt har hindrat hjälpsändningar att nå fram.


Och vad gör organisationen som gav bort landplätten som nu kallas Israel?
Viskar stopp.

Vad gör den svenska utrikesministern som för bara några månader sedan jämförde Rysslands försvar av Sydossetien för Nazism?
Viskar att Israel ska besinna sig.


Visst är det konstigt att se samma personer och organisationer
som agerade kraftfullt för att Kosovo skulle bli självständigt, säger att Sydossetien mot sin vilja ska införlivas i Georgien.
Att Israel ska få genomföra folkmord, men att Palestinier som gör motstånd kallas för terrorister.
Låter Judarna få ett land de inte haft på 1500 år, men Kurder som bott i sitt område i 3500 år inte får utropa självständighet.

Ingen ska få komma undan med folkmord, att judar drabbats av en Förintelse innebär inte att de får vända samma kniv åt andra hållet.

Mänskliga rättigheter ska gälla alla, även de som inte förtjänar det.
Det är enda sättet att  bekämpa terrorism, att inte sluta betrakta dem som människor.För ett fritt Kurdistan.
För en självständig Palestinsk stat.
För ett fritt Tjetjenien.
Låt Assyrier/Syrianer få ett land.AB, DN, SvD, Dagen, Dn2, AB2, Anna Wester, Kotka, Leffe45, Johan Büser, Al Hamatzav, Svensson, Anna Ardin, Cold Lazarus, Simone.pingat på intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: THE Banana

Välskrivet!Jag blir så förbannad när opportunistiska slynglar blandar alla möjliga händelser endast i syfte att skapa en stigmata som man tror sig skrämma folk med. Att använda kurderna, som en del gör, för att rättfärdiga massmordet på palestinier är att besudla alla kurder som gav allt de hade att ge för friheten. Det är att besudla mina nära och kära som miste livet för vår frihet. När detta skamlöst används av krigsivrare, av anhängare av utrotning, då ser jag mörkt! Jag är glad att det finns fler, som Du, som också ser genom deras fasoner.

2008-12-28 @ 20:59:37
URL: http://absolutebanana.blogspot.com
Postat av: kalle

Vilket trams. Efter att Hamas ensidigt brutit vapenvilan och skjutit raketer är det Israels plikt att få slut på detta. Vad är naturligare än att ge sig på Hamas infrastruktur? De flesta som dödats är terrorister. Konstigt att Hamas inte tillåter Egypten att hjälpa till med sjukvård.

2008-12-28 @ 23:09:49
Postat av: scaber nestor

@Kalle.1. 49 dödade palestinier under vapenvilan, avbruten vattenförsörjning, totalstopp av reservdelar till reningsverken, medicinbrist, matbrist.2. Att acceptera "de flesta" är ett vidrigt synsätt, speciellt som Israel även ser stenkastande barn och ungdomar som terrorister.3. Egyptens hjälpande hand betyder väldigt lite när de med andra handen stängt gränsen för förnödenheter under 6 månader.

2008-12-28 @ 23:30:04
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Hampus Eckerman

"Hamas inte tillåter Egypten att hjälpa till med sjukvård"? Vad är det för trams. I Haaretz stod det idag att Egyptiska gränssoldater besköt de palestinier som försökte ta sig över gränsen i skydd från de israeliska bombangreppen. Sådan är den egyptiska "hjälpen", vilken spinn de än försöker sätta på det.

2008-12-29 @ 03:47:28
URL: http://motbilder.se
Postat av: Matti

2008-12-29 @ 03:48:13
Postat av: Smen

Ett synnerligen radikalt experiment vore att byta spår i Palestinafrågan, och prova på att ge dem hopp om framtiden. Torde ju tunna ut rekryteringsbasen för självmordsbomare markant. Men, vad vet jag. Att ligga i ständig konflikt gör det kanske lättare att styra från toppen.

2008-12-29 @ 13:34:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0