Europarådet underkänner "kriget mot terrorismen".

Hos Svensk Myndighetskontroll får jag reda på att Europarådet i en rapport underkänner en del av de medel som används i "kriget mot terrorismen", de skriver bla:

"Inte bara terrorism utan även de medel som används i kampen mot terrorn utgör ett långsiktigt hot mot de mänskliga rättigheterna,"
"Många oskyldiga trakasseras eller drabbas ännu värre till följd av "kriget mot terrorismen""
samt
"Varken i kampen mot terrorister eller organiserad brottslighet bör principerna om mänskliga rättigheter överges, utan snarare bekräftas"
Mänskliga rättigheter, jag skrev ett inlägg i augusti om FRA-Lagen som en självuppfyllande profetia och på Svart Måndags hemsida skrev jag följande blogginlägg den 2 augusti:

Lagen är ett större hot i sig själv.

Jag hävdar att det är ett större hot mot Sverige att införa denna lagen då den riskerar att bli en självuppfyllande profetia.

Länder, organisationer och personer som betecknas som ”terrorister” av många i västvärlden har sett och ser Sverige som en röst av lugn och förnuft i en värld av hets och vansinne.

Det är inte för inte som Sverige har varit det landet som fungerat som medlare mellan stridande parter sedan 50-talet, tom Hamas har begärt att Sverige ska medla i Israel/Palestina-konflikten, bara för att nämna ett exempel.

Samma länder, organisationer och personer kan komma att se denna lagen som att Sverige har valt sida och ställt sig vid USA/Storbritannien’s sida i kriget (som många betecknar som) mot Islam.

Därigenom ställer vi oss i skottfältet för just de dåd som FRA och regeringen påstår sig vilja förhindra med hjälp av FRA-lagen.
Det stora problemet när politiker inskränker på de mänskliga rättigheterna är att många i västvärlden har vant sig vid sin frihet, många av oss tror fortfarande att det är samma sorts politiker vid makten idag som när Berlinmuren revs och Sovjet rasade ihop, vilket är otroligt naivt.
Det vi ser idag är samma sorts maktfullkomlighet som skapat flera av de största brotten mot mänskligheten i modern tid, det enda som hindrar Sverige att börja bomba [insert country of choise] för fred är tid.


Vi ser personer vid makten som har vant sig vid makten, som på fullt allvar tror att de vet bättre än befolkningen, såpass mycket bättre att de kan strunta i folkviljan och demokratiska principer.
Enda gången de senaste 10 åren vi fått folkomrösta om något som på allvar förändrar Sverige som land (EMU) så var det enbart för att de vid makten i sin arrogans var övertygade att med rätt sorts propaganda och lögner så skulle medborgarna rösta "rätt".
Sedan dess har vi inte fått folkomrösta alls och vi kommer inte heller att få det i framtiden, inte förrän makten med hjälp av privata vinstintressen och betalda åsiktsmaskiner fått befolkningen att "tycka rätt"

Tyvärr tror Sveriges politiska elit att en folkomröstning är ett ställningstagande i sig och så länge de är övertygade om det kommer det att vara lättare att få en kamel genom ett nålsöga.


Hade en författningsdomstol hjälpt?
Nej, jag tror inte det, kan inte ens lagrådet (som ska föreställa den yttersta kontrollinstansen) säga ifrån mot en FRA-Lag som uppenbart bryter mot flera av de demokratiska rättsprinciperna, så ser jag inte att en författningsdomstol som består av i stort sett samma personer vara så mycket bättre.


Det enda som hjälper är att byta ut makthavarna.
Om det är genom personval få in personer i riksdagen från de befintliga riksdagspartierna eller genom att rösta in partier som idag står utanför riksdagen är helt upp till er att avgöra.
Men kom för helvete ihåg att Sverigedemokraterna är för ett övervakningssamhälle, iaf enligt det man kan utläsa av vad partiledaren skriver och vad som skrivs i deras forum.

Jag väljer personval och när det närmar sig valet kommer jag att pusha för en kandidat per riksdagsparti som faktiskt tror på de mänskliga rättigheterna och de demokratiska principerna och  inte bara använder orden som valfläsk.


Amnesty uppmärksammar att det nästa vecka är 60 år sedan FN's deklaration om de mänskliga rättigheterna skrevs under.
Europaparlamentets Sacharovpris firar 20-årsjubileum.

Skrivet om mänskliga rättigheter:
Media:
HD, Metro, Kristianstadbladet, Vasabladet, KvP,

Bloggosfären:
Pål Wrange, LouiseP, Rick Falkvinge (pp), Hanna Wagenius, Samtidigt i Uppsala
pingat på intressantLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: larserick

Med undantag för dina slängar emot EU kan jag i stort bra säga: Instämmer!Terrorismen kryper allt närmre oss.

Inte genom sig själv, utan genom den hysteri som vissa makthavare piskar fram, unyttjande vår rädsla o därigenom undergrävande demokratin.

Tyvärr fick jag rätt i mina varningar för detta redan dagarna efter 11 sept 2001.

2008-12-07 @ 03:29:36
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/
Postat av: Mike

Ja genom hysterin som makthavarna själva skapat.Kriget mot terrorism är bara en bluff i syfte att ge makteliten mera kontroll över boskapen.

2008-12-07 @ 11:36:40
Postat av: Jens O

Terrorismen finns och har funnits länge, utan att det tidigare har orsakat den typen av överreaktioner, vilket vi har åsett sedan 9/11.Så ja jag håller med Mike, om att det används som ett politiskt vapen, mot den egna befolkningen.

2008-12-07 @ 14:33:03
URL: http://www.odsvall.se/blog/
Postat av: mohammed allah

Hej!

Vill bara informera om att den Bästa mohammed T-shirt konsten e Svensk. Den e skapad av Svenskar och Persier mot islam kolla och läs info på, http://www.mohammedt-shirt.com

Översätt inte.

2008-12-22 @ 17:59:39
URL: http://www.mohammedt-shirt.com
Postat av: scaber nestor

@ signaturen M-A.

Kom aldrig mer hit med dina fascistiska budskap.

2008-12-22 @ 19:42:40
URL: http://scabernestor.blogg.se/?tmp=22192255

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0