IPRED-Lagen ett direkt resultat av USA's hot om handelshinder och det skedde under S-styret.

Denna nyhet har letat sig fram ur gömmorna och kan förklara varför Socialdemokraterna håller tyst i IPRED-Frågan.
Och allt kan härledas direkt till Thomas Bodström, som vanligt när det gäller inskränkningar i mänskliga rättigheter och idiotlagar så står advokat Thomas Bodström i frontlinjen, gullandes uppåt och sparkandes nedåt.


Enligt DN (2006-06-21) (edit, länk lagad) har Justitiedepartementet kallat till sig åklagare och hävdat att USA hotat med handelssanktioner om inte Sverige tog i mot piratkopieringen.

Citat från artikeln
Justitiedepartementet försöker nu dementera att regeringen ägnat sig åt det som kallas ministerstyre, och hävdar att det inte varit tal om "hot", utan bara normal kritik från amerikanskt håll. Man förnekar detaljer, i hopp om att det ska framstå som att hela historien är uppdiktad. Helt enligt Dementiskolans första lektion.

Problemet för regeringen är att justitiedepartementets undfallenhet för Hollywoods lobbyister finns på pränt.

I svarsbrevet från justitieminister Thomas Bodströms statssekreterare Dan Eliasson till Hollywood ges beskedet att regeringen beslutat att ge instruktioner till åklagare och polis att öka insatserna mot piratkopiering, och att det ska ske inom tre månader.

Brevet innehåller en närmast pliktskyldig formulering om att regeringen enligt svenska grundlagen inte får agera i ett särskilt fall. Men direkt i meningen efter försäkrar statssekreteraren: "Jag kan emellertid försäkra er att jag kommer att följa polisens och åklagarnas agerande vad gäller brott mot copyrightreglerna på internet mycket noga. Och jag kommer inte att tveka att om nödvändigt initiera ytterliga åtgärder för att öka deras effektivitet."


[...]

Däremot har USA:s handelsmyndighet en egen "watch list" över länder som har lagar och regler på det här området som den amerikanska regeringen ifrågasätter. På den senaste listan finns hela 83 länder med, inklusive hela EU. Sverige har funnits med tidigare, bland annat för kassettskatten och offentliggörandet av scientologernas bibel.
Det påstås att trådlöst internet kommer att försvåra bevisläget och göra lagen tandlös samt att det bara gäller att neka till "brottet".
Men ärligt talat, kunde lagrådet godkänna FRA-Lagen utan tillägg så borde en tingsrätt fylld med politiskt tillsatta nämndemän inte vara ett problem för upphovsrättsuppköparna.
Läsvärt:
Mediebojkott 2008 (facebook)
Stoppa Ipred (Facebook) Nu med över 60.000 medlemmar.
SvD, Alliansupproret, Expr,  - IPRED stoppar inte fildelning i Finland
Opassande - Idéer om vad vi kan göra efterlyses.


Badlands Hyena slår in en smash:
Pengar är alliansens frihet.

Citat:

Att tillåta fildelning innebär frihet för individen och skadar bevisligen inte producenterna. De senaste 20 åren har exempelvis antalet biobesök legat på ungefär samma nivå. 2000-2004 när filer laddades ner hämningslöst var biobesöken fler varje år än 1991-1993 innan Internet över huvud taget slagit igenom i Sverige. Svensk film håller på att på grund av fildelningen samtidigt som SF självt säger “SF har haft den bästa biosommaren på 100 år!” som Robert Wictorzon påpekar.


Men visst ja, vi ska ju lyssna på hur det KÄNNS, inte bara titta på kalla siffror. Om en film inte går med vinst beror det på illegal nedladdning. Om vinsterna fortfarande uteblir med IPRED betyder det att ytterligare åtgärder måste genomföras. Och så vidare.Svensk Myndighetskontroll
har några riktigt bra inlägg.
Trodde ni att IPRED var den sista dumheten?
Polisens hemliga teleavlyssning ökat med 143 procent.

Jag hittar denna bilden där också.
Uppdatering
:
Hittade denna kommentar på Opassandes blogg som jag bara måste ge större spridning :D
(min fetstil)

I.M. Rautatankko
säger:
  1. December 4th, 2008 at 8:56 pm

    Kruxet är att våra lomhörda och synsvaga riksdagsmän inte märker att vi vill dem något. De läser inte breven, de lyssnar inte på argumenten och de ser inte demonstrationerna.
    Kanske vi skulle göra som Sarkozy så gärna vill och anamma den franska modellen? Sextio brinnande bilar i innerstan kanske skulle få lite uppmärksamhet?
    Allvarligt, våld löser inget. Jag antar att det enda som hjälper är att göra som musiklobbyns folk antagligen gjort. Ge politikerna kontanter i näven och säga åt dem “rösta som jag vill så kommer det mer”. Jag skulle gärna lägga en hundring på att slippa det där kräkmedlet till lag. Det finns 40.000 medlemmar i stoppa-IPRED-gruppen
    (60.000 numera-min anm). Om bara hälften lägger en hundring var har vi två miljoner i kontanta medel (3 mille numera-min anm). Vi behöver köpa fyra politiker. Räcker en halv miljon för att få en av de där mutkolvarna att göra det som faktiskt lag och rätt och rimlighet kräver? Vad kostar en folkpartist på öppna marknaden i dag?
pingat på intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Jens O

Hej Scaber, länken till artikeln i DN; "Enligt DN (2006-06-21)", är lite trasig. Vill gärna kunna länka till den själv. Bra och genomlysande artikel annars. ;-)

2008-12-05 @ 03:13:35
URL: http://www.odsvall.se/blog/
Postat av: scaber nestor

Länk lagad.

2008-12-05 @ 03:32:35
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: larserick

just det, varför smyger sossarna?

2008-12-05 @ 13:00:02
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/
Postat av: Jens O

Skelett och begravda hundar ...

2008-12-05 @ 18:07:39
URL: http://www.odsvall.se/blog/
Postat av: eNKey

Är du för eller emot IPRED?<b>Nu kan du rösta!</b>

Skicka sms med texten <b>m13ser14 NEJ</b> om du är emot

eller <b>m13ser14 JA</b> om du är för IPRED, till numret <b>72500</b>Sen får du veta resultats sidan.2009-04-01 @ 22:49:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0