Julaftons morgon och Regeringens taktik att gömma FRA-promemorian kan anses som misslyckad.

Jag hittar denna text i SvD:

He’s making a list. Checking it twice. Gonna find out who’s naughty or nice. FRA is comin’ to town...

En lämpligare julsång att gnola på än amerikanska julklassikern Santa Claus is coming to town var det svårt att tänka sig i måndags.


Om jag inte minns fel dök den omskrivningen upp i antingen flashbacks eller svart måndags forum tidigt i höstas, nu ligger ju Svart Måndags hemsida nere så det blir svårt att verifiera det.

Svart Måndag drivs ju ideellt (tex vår webbansvarig gör lumpen, jag jobbar 3-skift och Emina är mellan utbildning och jobb just nu)  och de pengarna som skjuts in, skjuts in av de egna medlemmarna och det är dyrt att byta till ett säkrare webbhotell.
Vilket i förlängningen gör att alla dessa attacker mot oss gör att mindra av våra pengar går till det de ska gå till, att bekämpa övervakningssamhället och onödigt mycket till ren administration.

Man börjar undra vilka som gör detta och vad de försöker vinna med det, att det inte är den turkiska hackergruppen XUGURX har vi kunnat konstatera iallafall.


Åter till ämnet.

Vi får en bra kommentar från bloggen "Akademiska Synpunkter" angående gårdagens debattinlägg i SvD ang den "hemliga" specialdomstolen.

I vanliga fall fungerar efterhandskontroll så att den som utsätts för lagens tillämpning har möjlighet att överklaga. Men vad händer när man inte har möjlighet att överklaga därför att man inte ens vet att man har varit föremål för en domstolsbedömning?

Jens O skriver om det nya ordet "signalbärare" och dissekerar det.

Hos Svensk Myndighetskontroll läser jag en bra iakttagelse, han drar paralleller mellan Bosse Parneviks satir av Olof Palme och diskussionen inom regeringsbyggnaden där personer direkt involverade i framtagningen av den nya FRA-Lagen inte verkar komma överens om FRA's metodutveckling är undantaget de 15 tilläggspunkterna.
Om inte ens de som arbetar med den direkt kan komma överens, hur ska den då kunna tillämpas på rätt sätt?

HAX besvarar Karl Sigfrids fråga "Varför jagar inte bloggarna oppositionen?" med "Det är inte oppositionen som lägger förslagen."


Sammanfattningsvis kan man lugnt konstatera att regeringens försök att gömma undan promemorian över julhelgen har misslyckats.

Glöm inte att sluta upp till Demonstrationen den 10 Januari i Göteborg.

Demonstrationen är begränsad till följande ämnen:
1) FRA-lagen
2) Datalagringsdirektivet
3) IPRED1 och IPRED2
4) ACTA

Arrangörer är:
Grön Ungdom
Liberala Ungdomsförbundet
Miljöpartiet
Nätverket Svart Måndag
Piratpartiet
Ung Pirat
Ung vänster
Vänsterpartiet

Var där och visa att det fortfarande finns människor som är arga på den här skiten!
Scaber Nestor önskar God Jul.


Pingat på intressant


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Kålan

God Jul!

2008-12-24 @ 19:54:38
URL: http://argast.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0