Löntagare får betala 3ggr om för kvartalskapitalismens misslyckande.

Först får vi löntagare betala i höjda skatter och avgifter.

Redan idag så aviserar nästan en tredjedel av landets kommuner (91 kommuner) att de kommer att höja kommunalskatten, sedan ska räntor på husförsäljningar (reavinstskatt) börja betalas in, samt så får en majoritet av landets husägare höjd fastighetsskatt (omdöpt till fastighetsavgift), tex i Örnsköldsvik räknas taxeringsvärdena upp med hela 47%.
Andra avgifter som höjs är A-kasseavgiften, Högre barnomsorgstaxa, färdtjänstavgifter etc.


Sedan får vi betala i form av statliga bankgarantier

För att rädda banker som blåst upp värdet (läs, tillverkat pengar) på sina egna tillgångar för att sedan låna ut dessa pengar, som egentligen inte finns, till personer med liten eller obefintlig möjlighet att betala tillbaka.
Ja, det finns en stor "Skyll dig själv"-faktor på de som tagit lån på 100% av värdet på nya hemmet, men när en samlad bankindustri säger att det är ofarligt så finns det många som (av nån konstig anledning) litar på det.

Vi får också lägga ut mångmiljardbelopp en utdaterad bilindustri, 28 miljarder som kanske inte ens stannar inom landet.


Till slut får vi betala det högsta priset av dem alla.

Sänkta reallöner.
Inte nog med att vi ska lösa ut pyramidspelande bankdirektörer och inkompetenta industrimagnater, vi ska göra det med lägre löner också.
Samtidigt som riksdagen höjer sina löner, bankerna vägrar göra sig av med sina bonusavtal och VD/Styrelser inom industrin fortsätter plocka ut bonusar och ge ut aktieutdelningar, så ska den lilla människan få mindre.
Detta sätter också en farlig trend, istället för att kämpa med näbbar och klor för den svenska modellen så hör man väldigt lite från en tandlös fackföreningsrörelse och ett arbetarparti vars partitopp slutat bry sig om arbetaren.Detta är tre utgifter som läggs på löntagaren, pengar vi aldrig kommer att få tillbaka.Då har jag inte ens räknat in de belopp som kommer att krävas för att staten ska avlyssna, övervaka och spåra oss.
En kostnad vi själva ska stå för.

Sjukt.pingat på intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0