Ny debatt på aftonbladet.se

http://forum.aftonbladet.se/thread.jspa?messageID=915466&#915466

nicket - skärpning skriver:

Det massiva motstånd som finns mot denna lag verkar till synes vara rent känslomässigt?
På vilket sätt kommer oskyldiga människor att drabbas av denna lag i praktiken?
Tacksam för konkreta svar!


Jag.
Man börjar fundera vilken håla vissa har gömt sig i de senaste veckorna...

Konkret.

1. Avlyssning kommer att ske av utlandsgående data- och teletrafik. I princip ALL data- och teletrafik går genom utlandet eftersom datatrafik skiter i landsgränser, den tar den för tillfället snabbaste vägen, vilket genom tester har visat att mail mellan två datorer i samma hus kan gå genom ett flertal länder.

2. Den personliga integriteten kommer att kränkas, alla är överens om detta, allianspartierna anser dock att det är värt det för att få lyssna på "ryssen", jag anser att det fria ordet ska vara okränkbart..

3. Källskyddet och meddelarfriheten är i princip borta när en civil myndighet (FRA) kan med hjälp av några få ändringar kan rikta sin avlyssning mot dissidenter, DN har avslöjat att så redan sker mot ett drygt tusental svenskar med affärskontakter eller familj i Ryssland.

Nu vill jag för en enda gångs skull se vem fan som är det "yttre hotet".
Konkret tack.


limecitrus skriver till OP.

Det är naivt att tro att FRA med hjälp av lagen skall kunna fånga upp eventuella "Yttre hot". Personer som ägnar sig åt sådan verksamhet krypterar givetvis sina meddelanden på ett sätt som undgår upptäckt.

FRA kommer istället fånga upp vanliga svenskars telefon/mobil/email samtal där man av en eller annan anledning nämner ord som terrorist, mord, bomb, Reinfeldt etc.
Även om detta görs automatiskt så måste någon, någonstans till slut faktiskt läsa vad samtalet handlade om, och det är här som lagen bryter mot grundlag och europa konventionen.

Detta gör att resultatet av "FRA lagen" på intet sätt ligger i proportion till inskränkningar i den personliga integriteten.

fuskbert renful skriver till OP


Ge mig istället ETT konkret exempel på vad denna lag kommer att hjälpa mot terrorism och hot mot landets säkerhet istället för att bara kosta pengar i onödan?

a. Alla som verklighen vill smyga med hemligheter krypterar sin information och påverkas inte av denna lekstuga.

b. Det kommer att kosta massor med pengar sammtidigt som det görs neddragningar inom polisen som verkligen kämpar mot kriminella gäng som faktiskt bedriver verksamhet INOM sverige.

c. Massor av information som är helt ovidkommande kommer att lagras och KAN missbrukas.

d. Ett steg längre är att nån av idioterna som styr tycker att man ska åsiktsregistrera när man ändå håller på och så röstas det igenom lika lätt.

e. Sverige är ett av dom få neutrala länder där det inte finns någon hotbild för terrorattentat och självmordsbombare.

f. Alla OSKYLDIGA registreras trots att vi värnar om intigritet och yttrandefrihet. Vem övervakar övervakaren.Fortfarande inget svar från OP.
Ytterligare ett troll antagligen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0