Stig-Björn Ljunggren, nu har du verkligen trampat i klaveret.

"- Att övervaka folk på detta sätt i jakten på terrorister har ett brett folkligt stöd. Men här har regeringen retat upp en annan grupp, någon slags Stureplanselit som är väldigt ideologiskt driven."

Skriver du i Dagens Media

Jag får börja med att berätta att det folkliga stödet för massövervakning är ca 10% enligt samtliga gammelmedia.

Att den sedan är ideologiskt driven måste vara din egen inbillning eftersom Samtliga ungdomsförbund från yttersta vänstern till yttersta högern är mot förslaget.

Därför frågar jag dig, på din egen bloggsida.

"Har du verkligen sagt detta i dagens media  "Att övervaka folk på detta sätt i jakten på terrorister har ett brett folkligt stöd. Men här har regeringen retat upp en annan grupp, någon slags Stureplanselit som är väldigt ideologiskt driven."
I så fall kräver jag en ursäkt, att kalla mig och hela bloggsverige för stureplanselit är riktigt jävla oförskämt."


Detta är svaret jag får:

"Du är en fjant. Om du blir ursinnig på något du läst i en tidning - och därmed visar att du tillhör gruppen medietroende - så har du problem som inte kommer att lösas av att det inte blir några FRA-lagar, det är nog ganska klart. "


Detta är nu spritt till landets bloggare och tidningsredaktioner.


Lycka till som konsult.....
 

Kommentarer
Postat av: Johannes

Tack för kommentaren! Haha helt otroligt vad lost han är. Hur han kan kalla dig fjant är ju en gåta, det är ju han som sitter och blå ljuger. Han är verkligen både en stor fjant och patetisk! MVH// Johannes

2008-06-20 @ 00:39:15
URL: http://hannes2.blogg.se/
Postat av: Johannes

Ja absolut! Sov gott! // Johannes

2008-06-20 @ 01:02:34
URL: http://hannes2.blogg.se/
Postat av: Stig-Björn Ljunggren

Vad glada alla redaktioner ska bli för att få denna viktiga post av dig! Helgen räddad!

Det är lite rättshaveristvarning på dig, men jag gör ett försök:

Den här opinionsmätningen på 100 000 personer som du hänvisar till, vad handlar det om för undersökning?

Att mäta opinion från "gammelmedia" och "politiska ungdomsförbund" som du gör tror jag är mycket vanskligt.Om du tittar på min formulering, "någon slags Stureplanselit", vad tror du "någon slags" står för?

Det är, begriper du nog om du läser texten ordentligt, ett försök att använda en metafor för att förklara det unika i upproret mot FRA - och att det inte är "vanliga Svensson" utan ett exempel på "de nya sociala rörelserna", en opionsstorm vid sidan om de etablerade kanalerna. Det är ett exempel på det postmoderna "politiska mavericks" - som är en växande rörelse i det politiska landskapet. Men mycket små. Mycket singulära. Nätverkade och kraftfulla när de samverkar, men inga dussinvarelser.

Och definitivt inte en opinion av den typ som vänder sig mot minskade ersättningsnivåer eller högre krav på sjukskrivna....

Dessutom - vad är det för fel på Stureplan? Det verkar som om du, och några till, ser det som något nedlåtande. För mig är det en symbol för den nya ekonomin, det globala, individualiserade, nätverkande och postindustriella. Något positivt.Slutligen skriver du att jag "skriver" det du citerar i Dagens Media. Om du tittar på artikeln så ser du att det är fråga om en intervju. Och det kan ju vara bra för dig att veta att intervjuer aldrig återger exakt det den citerade har sagt, utan är ett kondensat. Vilket gör det fjantigt att kräva en ursäkt till en hel kommunitet för något som du inte ens priciserat vad som är problemet.

2008-06-20 @ 08:02:47
URL: http://www.opinion2002.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0