Mer plats för vindkraftverk.

Försvaret har upptäckt att vindsnurrorna inte alls påverkar radarspaningen så mycket som de befarat. (från Ny Teknik)
Hur mycket plats det öppnar upp är svårt att sia om, men jag kan tänka mig att det är betydande ytor.

Nu ska bara snorrika 08'or med strandnära tomter inse att de 3 veckor de spenderar i stugan inte är skäl nog att hindra framtidens energiförsörjning.

Så jävla vacker är inte utsikten i det här landet.


Och innan ni överöser mig med kommentarer om att vindkraften aldrig kan ta över från kärnkraft och att det faktiskt är vindstilla ibland så vill jag meddela att de dagar det är vindstilla så skiner oftast solen, skiner solen får vi kraft från solenergin.
Skulle det råka vara vindstilla för att det spöregnar så har vi vattenkraftverken att ta till.

Kort sagt, börjar vi utnyttja vatten, vind och sol fullt ut finns det snart ingen anledning att hålla kärnkraften vid liv och rätt utnyttjat behöver vi heller inte köpa in brunkolsel från Vattenfalls vidriga skövling av tyska landsbygden.
(Här någonstans låg kanske den 800-åriga byn Horno tills Statliga Vattenfall rev den för att kunna bryta brunkol, tyvärr finns inga bilder av själva rivningstillfället, ingen var tillåten att gå i närheten för att dokumentera denna vidrighet när det skedde)pingat på intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Anonym

"Och innan ni överöser mig med kommentarer om att vindkraften aldrig kan ta över från kärnkraft och att det faktiskt är vindstilla ibland så vill jag meddela att de dagar det är vindstilla så skiner oftast solen, skiner solen får vi kraft från solenergin.

Skulle det råka vara vindstilla för att det spöregnar så har vi vattenkraftverken att ta till."sorry men om man titar på verkligheten så kan vi ha vindstilla i ca 10 dagar i rad i HELA europa, (Har inträffat 2 gånger de senaste 10 åren) detta under vinter utan regn och med så få soltimmar att vi inte kunnat driva europas energibehov om vi ens hade solceller över ALL yta.Verkligheten håller inte med dig. vind och sol kommer aldrig kunna vara annat än marginal producenter./C2008-11-28 @ 10:14:39
Postat av: scaber_nestor

Du är så långsökt att Tage Danielsson hade varit avundsjuk.Du skriver att vi KAN ha vindstilla 2 veckor i rad, under vintern, med få soltimma, i hela europa.

Du påstår också att detta skett 2ggr de senaste 10 åren.Detta är ett påstående jag verkligen vill se verifierat.

2008-11-28 @ 10:59:31
URL: http://scabernestor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0