Pyramidspelarna i Carnegie har äntligen åkt dit.

Aftonbladet skriver om det historiska i att Carnegie först blev av med sitt banktillstånd och sedan fick tillbaka det några minuter senare, fast med Staten som storägare.

Nu väntar jag med spänning på om den nuvarande och förra regeringen vågar lagföra sina gamla kompisar i Carnegie för de miljarder de spelat bort på det globala pyramidspelet.


DN tar också upp ämnet.


Det jag tror långsamt, sakta men säkert börjar gå upp för allmänheten är att banker, och då menar jag i det närmaste alla banker, har sett spararnas pengar som deras egna personliga spargrisar.Går aktien upp, då ska de ha bonus för att de gissat lika bra som apa Ola.
Går aktien ner, ska de ha bonus eftersom de inte kunde förutse nedgången och bonusprogrammet var redan implementerat.

Skulle allting ligga still så har de ändå avgifter på i det närmaste allt.

De senaste åren har många bankkontor lags ner till förmån för internetbanker, och en av anledningarna var att det skulle bli billigare och lättare för bankkunden att sköta sin ekonomi.
Det enda som blivit lättare är att köpa nya tjänster och kanske att betala sina räkningar.
Resten ser likadant ut, minsta lilla glitch i systemet och man får lik förbannat sitta i telefonkö för att sedan besöka närmaste bankkontor.


Är det dags att köpa ett rejält kassaskåp att ha pengarna i samt kräva att alla företag i Sverige inför autogiro som klarar av att inbetalningarna är på olika summor varje månad?

Det som jag befarar kommer att hända är att några få scapegoats kommer att åka dit, staten säljer tillbaka bankerna till nya privata intressen och sedan är karusellen igång igen.

Se bara på vad alla statshypotek och riksbanker gör runt om i världen.
Sänker räntan för att få igång konsumtionen igen.
Var det inte den extremt låga räntan i kombination med dåliga lån som ställde till det den här gången?
Vad tror ni kommer att ske inom 10 år igen?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,, , ,Via Emma "Opassande" hittar jag länken till en artikel som berättar om ett tyskt försök med att transplantera ryggmärg från en person med naturlig immunitet mot HIV till en HIV-patient, denna patienten har tydligen varit "frisk" i 2 år nu.

Spontant känner jag "varför har ingen kommit på det tidigare"?

Men det är nog som vanligt, de lättaste svaren är de svåraste att komma på.
Occams Razor är ett begrepp man borde ta till sig oftare.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0