Skamgreppet på Ara + Veronica Wagners funderingar + Vranjes.

Att Ara Abrahamian gjorde rätt som protesterade kan vi alla vara överens om, även om formen av protesten kan diskuteras.Nu kommer Fila och kör in sitt ruttna spett ännu hårdare i ett patetiskt försök till hämnd genom att tilldela inte bara Ara böter och avstängning utan även hela brottarsverige ska nu få lida för att en svensk brottare hade mage att protestera mot korruptoonen inom internationell brottning.

Straffet blir att Ara, hans tränare och Svenska brottningsförbundet får böta en halv miljon kronor plus att Sverige inte får arrangera internationella tävlingar på 2 år.

Svenska brottningsförbundet ska överklaga enligt Aftonbladet och SOK (Svenska Olympiska Komittén) ställer sig bakom Ara och brottningsförbundets överklagan och kallar beslutet "horribelt".
Några dagar innan detta
uttrycker Veronica Wagner sin besvikelse gentemot SOK genom att hota att bli Amerikan, nu tror jag inte det hjälper när USA har världens bästa gymnaster, dock tror jag att hon skulle flyttat dit för flera år sedan.


Så här i efterhand  förstår jag inte SOK's beslut inför OS, Veronica Wagner är Sveriges enda gymnast av högre klass och enbart genom att låta henne tävla hade det inspirerat många yngre gymnaster att ta sikte på OS i London eller helt enkelt en karriär som gymnast, nu förlorar vi antagligen en generation av gymnaster som ser ett SOK fyllt av högmod säga att bara personer med medaljchans ska få följa med.

Och vi vet ju hur det gick...
Ytterligare en av Svensk handbolls stora(?), Ljubomir Vranjes lägger av och satsar på en träningskarriär berättar Expressen.

På tiden faktiskt, i en tid där bara 2-metare på över 100 pannor spelar handboll behövs det någon som bryter av.

Pingat på intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,För övrigt anser jag att FRA-Lagarna ska rivas upp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0