Av alla människor man måste förlita sig på i FRA-frågan, är Bodström den vi ska hoppas på?

Thomas Bodström upprepar att FRA-Lagen ska rivas upp, detta inför elever från Alléskolan i Hallsberg.

"Vi ska riva upp lagen"
Han var inte ett dugg förtjust i regeringens FRA-lag. Det behövs en lag, menade han, men den måste vara tydligare och det måste tas fram ett bättre förarbete.
– Om vi vinner valet 2010 får vi riva upp lagen och börja om från början med en ordentlig utredning, sade han.Jag måste säga att jag blir mer och mer förvånad över denna person som mer än någon annan infört övervakning in i våra bilar, klassrum och på internet, är den som mer och mer verkar stå som garant för att FRA-lagen verkligen ska rivas upp.

Visst, jag avför det mesta som populism, men jag kan inte längre helt avföra honom.
Känns konstigt.Folkpartiet erkänner nu att de borde lyssnat på kritikerna långt tidigare.

Jaha?
Som det spelar någon roll nu?

Vill ni visa ågren så riv lagen och börja om från början.
Tex med att utreda om laghelvetet verkligen behövs till att börja med.

Det som stör mig ordentligt är att Björklund försöker plocka politiska poäng på att fp hade kritiker i sitt parti.
Men är man van vid att förfalska statistiska uppgifter så är väl att efterkonstruera inget problem det heller...Sveriges kristna råd och sveriges muslimska råd har vaknat till liv och upptäckt att de kan bli avlyssnade av FRA.

Wow, redan?

detta skrivs bla.

"Sammanfattningsvis vill vi uttrycka vår oro för att den nya FRA-lagen med de senare tilläggen starkt försvagar eller står i motsättning till övrig lagstiftnings skydd av bikt och själavård. Vi föreslår därför regeringen att göra en grundlig och oberoende granskning av hur den nya FRA-lagen förhåller sig till vad svensk lag i övrigt säger om skydd av själavårdande samtal och bikt."


Detta har vi i motståndet till FRA-lagstiftningen sagt länge nu, ni kanske skulle ta näsorna ur er bibel/koran och följa med i samhällsdebatten lite oftare...
Lars Erick
undrar om sista chansen att riva lagen försvann iom fp's partiråd nu tagit ställning för FRA-lagen.

Jag personligen undrar om det är så Folkpartiet kommer att bedriva sin politik i fortsättningen, driva igenom sina beslut på partiledarnivå och sedan tvingar medlemmarna och partirådet att följa direktiven för att visa upp en enig fasad utåt i efterhand.
Nånting säger mig att det är svårt att ragga medlemmar på det viset.

"Kom till folkpartiet, vi berättar vilken åsikt du har."HAX tycker "många kockar".

Domstol, FUN, Datainspektionen, referensgrupp, integritetsombud... Kan någon förklara exakt vem som skall göra vad?Mark Klamberg
ska förklara FRA-Lagen för liberalerna i Bryssel.
Intressant att de väljer att få fakta från en motståndare till FRA-lagstiftningen och inte från någon av förespråkarna.
De kanske vill vara säkra på att inte få lögner serverade rakt upp i ansiktet?

clubkid ska på FRA-fest ikväll.pingat på intressant.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: farmorgun

Såg hos Erik Laakso att motionstiden går ut på tisdag. Läste också vad Maria Rankka, Timbro, skrivit på Newsmill där hon bl a citerade vad som står i budgetproppen:

"Regeringen avser att för 2009 initiera en översyn av underrättelseverksamheten. Regeringen återkommer med en utförligare redogörelse av utgångspunkterna för en sådan översyn" (Budgetpropositionen, Utgiftsområde 6 Försvar och samhällets krisberedskap sid 50, Försvarsunderättelseverksamhet Inriktning för 2009)".

Där finns således en ingång för en motion om att riva upp och göra om - ifall sossarna menar allvar med sitt prat. Men dom kommer nog att låta den möjligheten passera för att kunna skylla på borgarna inför nästa val. Viktigare att bedriva rävspel än att stoppa inkopplingen av kablarna. Sanningens minut således.

2008-10-04 @ 17:06:44
URL: http://farmorgun.blogspot.com
Postat av: Lars-Erick

Nja, Th Bodström är inte den jag skulle lita på. Frågan om det finns ngn ...Skriv "er" riksdagsled, smickar eller skäll. Men truga dem att skriva en motion om riv-upp. Med hänvisn t citatet ovan av farmorgun. Egalt vilket parti som gör det.

Men vill s och mp riva upp, testa om de ¨är beredda att motionera om det!!!!

2008-10-04 @ 19:53:07
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0