Det öppna brevet från riksdagssvar.se till riksdagens ledamöter.

 hämtat från www.riksdagssvar.se

 Hej riksdagsledamot!

Vi är lite oförstående till varför du och dina kollegor inte svarat på våra fem frågor, som vi nu påminner om för andra gången. Nedan följer några exempel på kommentarer vi fått och hur vi resonerar kring dem:
  • "Jag besvarar aldrig enkäter": Det här handlar inte om din inställning till en vara eller tjänst -- utan i vilken utsträckning du och andra ledamöter vill medverka till att föra en dialog i en för oss och många andra svenskar ytterst viktig fråga. Att vi är en grupp medborgare som på ett systematiskt sätt vill undersöka var folket har sina folkvalda i en specifik fråga förefaller ha gått dig förbi.
  • "Frågorna är skruvade": Frågorna, som är skrivna i påståendeform, baseras på den lagstiftning och information vi medborgare har tillgång till. Vi anser att frågorna inte är mer skruvade än de olika tolkningar av och syften med lagen våra folkvalda vid olika tillfällen gett. Om du finner något påstående märkligt, skriv då en kommentar om detta på den plats som finns angiven för detta ändamål.
  • "De 15 punkterna regeringen presenterat gör frågorna meningslösa": Samtliga frågor har noga utformats för att inte påverkas av de femton punkter regeringen presenterade den 25:e september 2008. Exemplevis handlar fråga tre om europakonventionens syn på brev kontra epost, något som inte påverkas av "nya" eller "gamla" FRA-lagens införande i Sverige. Tips: Läs frågorna och de femton punkterna igen!
  • "Men jag sitter i opposition och vill riva upp lagen!": En dialog är omöjlig att ha med ett helt parti, det är därför vi vänder oss till dig som individ. Vi är fullt medvetna om partilinjerna, men helt ovetande om din personliga inställning till lagarna.
Vi är en grupp vanliga människor som mellan heltidsarbeten, småbarn och barnbarn satt oss in i frågorna på dyrbar fritid. Det är med besvikelse vi bevittnar hur du nonchalerar vår ärliga strävan att lägga en bra grund till en konstruktiv dialog i en viktig fråga.

Mvh

Emma Marie Andersson, grafisk formgivare, Stockholm
Thomas Hallgren, mjukvaruarkitekt, Täby
Olof Bjarnason, programmerare, Mölndal
Jan Garefelt, programmerare och projektledare, Åkersberga
Josef Andersson, ingenjör/programmerare, Enskede
Viktor Lidholt, mjukvarudesigner, Uppsala
Gun Svensson, pensionär, Norrtälje
Anders Widén, författare, Östersund
Mattias Johansson, nätverkstekniker, Bengtsforspingat på intressantLäs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer
Postat av: Lars-Erick

Hans Lindblad på gång igen.

Länk: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/10/hans-lindblad-med-ljugande-byrkrater.htmlSka vi inte försöka få honom till en comeback?

2008-10-26 @ 19:18:21
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0