EU-kritisk? tips på bra sajt.

www.eu-kritik.se


"Numera kommer största delen är våra lagar till på initiativ av EU-kommissionens tjänstemän och utformas av dem.
Det märks inte så bra i svenska medier. Hur går det egentligen till? Hur kan vi påverka? Den EU-kritiska debatten hörs inte så väl i dag. Och debatten om alternativa framtidsvägar hörs nästan inte alls.

Den här websidan vill ändra på detta. Initiativet till sajten kommer från ett tvärpolitiskt nätverk i Stockholmsregionen, Nätverket för EU-kritik i Stockholms län (se vår sida) som beslutat att bygga denna nationella portal. Nätverket omfattar och är öppet för demokratiska och icke-rasistiska organisationer och personer från hela politiska fältet, och det gäller även bidrag till denna hemsida, Välkomna att komma med på olika sätt!


Här finns information om EU och Sveriges nuvarande styrelseskick, som inte söker skönmåla eller undanhålla obekväma fakta. Här finner man lätt såväl EU:s institutioner och lagar som kritiker av EU-projektet och inslag i detsamma från många olika perspektiv och politiska vinklar. Anmäl och ta del av intressanta evenemang med EU-anknytning, följ och kommentera kunninga bloggare som skriver om aktuella händelser eller framtidstankar, pröva dina kunskaper om EU och Sveriges demokrati med mera."

 [...]

Aktuell EU-relaterad politik

EU-grundlagens bestämmelser ligger till grund för Vaxholmsdomen om kollektivavtalen, där det slås fast att de är underordnade den övergripande fria rörligheten av arbetskaft. Domen har lett till att man nu förhandlar om hur de svenska lagarna ska ändras. I början på april föll ännu en EU-dom, Rüffertdomen, som stärker principen att man endast får kräva minimilöner till utländska arbetre.


Nästa stora konflikt verkar komma kring den svenska hyresregleringen, som kommissionen anser konkurrenshämmande. En utredning har presenterats, (sammanfattning) där det föreslås att de svenska allmännyttiga bostadsföretagen avskaffas och hyrorna  "marknadsanpassas" för att överensstämma med EU-lagen. Se en video från presentationen.pingat på intressant.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,, ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0