FRA's stoppade politiska mord en bluff?

Kammarrätten nekade nu journalisten Anders Johansson alla handlingar runt det mord som FRA påstått sig förhindrat.

citat:
Kammarrätten anser, precis som FRA, att de handlingar som FRA vägrat lämna ut omfattas av sekretess och inte kan lämnas ut.

När det gäller det politiska mordet som FRA förhindrat, så ifrågasätter Anders Johansson om Kammarrätten gjort en reell sekretessprövning.

- Jag förstår att det kanske ska vara sekretess på en del av innehållet. Men att inte ett enda ord eller en enda siffra i 18 olika underrättelserapporter om händelsen ska kunna lämnas ut låter inte riktigt trovärdigt, säger han.

Bakgrunden är enligt anmälan att Anders Johansson begärt att få ta del av samtliga handlingar gällande händelsen "Ett stoppat politiskt mord" som ligger till grund för information framförd i en artikel skriven av Mikael Holmström som publicerats i Svenska Dagbladet den 23 juli 2008, och då särskilt "citerade och redan offentliggjorda uppgifter".

- FRA:s benämning på mordpatrull exempelvis, som generaldirektör Ingvar Åkesson, berättat om. Använder de själva begreppet mordpatrull internt.? Eller insatskommando? Mordkommando? Dödsskvadron? Likvidationspatrull? Städpatrull? Det skulle vara intressant att veta.

Nej, jag tror inte det är en bluff.


pingat på intressant.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mike

Klart det är en bluff,, bara ett försök och ge sig själva PR.

2008-10-02 @ 22:22:14
Postat av: AR

Läs artikeln i AB, har förhindrat ett politiskt mord samt misslyckats i 7 fall (genomförda), inte så bra statistik!http://www.aftonbladet.se/nyheter/fralagen/article3407167.ab

2008-10-03 @ 00:52:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0