Peter Bratt - Likheterna mellan IB-affären och FRA-frågan + Åkesson (nästan) bekräftar att trafikstråk är samma gamla massavlyssning som tidigare.

Fores bjuder in till pressträff med Peter Bratt.

För tjugofem år sedan avslöjade han den största skandalen inom svensk underrättelsetjänst någonsin, IB-affären, där svenska statsledningen sanktionerat åsiktsregistrering och inbrott hos politiska organisationer utförda av en för riksdagen okänd spionorganisation.


Nu har tankesmedjan FORES bett Peter Bratt att för första gången diskutera vilka lärdomar man kan dra av IB-affären för dagens FRA-debatt. Under en träff på FORES svarar han på frågor om då och nu, om IB och FRA-lagen, och om skyddet för svenska medborgares integritet.


9 oktober i FORES lokaler i Stockholm mellan kl 18.00 och 20.00Även tidningen Affärsvärlden siar nu om stundande valförlust för Fredrik Reinfeldt.

Reinfeldts problem är att det är en sak att följa en plan och driva igenom den i opposition. En helt annan att sitta i regering och hantera varje dags helvete, för att citera Olof Palme.

Då krävs spontanitet och pragmatiskt handlag. Den envise Reinfeldt har alltför ofta fastnat i omöjliga ställnings­taganden och stretat innan han tvingats retirera. Den segdragna FRA-historien är bara det senaste exemplet.

Om man likt en Thorbjörn Fälldin gräver ner sig i detaljerna och har ett omvittnat kontrollbehov så spricker till slut fasaden. Medierna angrips och regeringschefen sluter sig ännu mer. Av den snabbe skämtaren från valrörelsens turnébuss syns inte längre ett spår. Ensamvargens slutenhet kan bidra till hans fall.

I så fall misslyckas Fredrik Reinfeldt med sitt stora mål. Att definitivt bryta den socialdemokratiska hegemonin genom att vinna även nästa val.
SÄPO dömer ut även denna FRA-lag, vilket farmorGun bloggar om.
Mark Klamberg berättar om det vid det här laget berömda "trafikstråken", nu har han hittat till Leif Nixon's blogg Tankar från rooten
som frågat Ingver Åkesson (FRA-bossen) vad trafikstråken egentligen är och Åkesson ska då ha svarat "Ja, det där är nånting som politikerna hittat på, så jag vet inte riktigt. Jag tror att de menar de här trafikströmmarna." sa han (ungefär) och pekade på utdataströmmarna från en samverkanspunkt, närmare bestämt de båda pilarna till höger i den här bilden:
Vilket för mig betyder följande.
För att hitta dessa trafikstråken måste all trafik behandlas och därmed är vi tillbaka till det allting handlade om från början.
Massavlyssning.


pingat på intressant.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,Kommentarer
Postat av: Jens O

Hmm! Samma automagilåda, som Göran Petterssons.

2008-10-02 @ 17:38:37
URL: http://www.odsvall.se/blog/
Postat av: scaber nestor

Jupp, sett den i några sammanhang.den magiska boxen sm skiljer ointressant från intressant information utan att på något vis behandla det.gimme my lotto...

2008-10-02 @ 17:45:00
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: AR

Pressträffen med Bratt är kl 18.00 -20.00

2008-10-03 @ 00:44:00
Postat av: scaber nestor

tack, ändrat.

2008-10-03 @ 01:35:54
URL: http://scabernestor.blogg.se/?tmp=02195647

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0