Ny dag, nya tag.

De som trodde att "Hoppets Demonstration" igår var slutmålet för sommarens och den tidiga höstens anti-FRA rörelse med svart måndag, stoppafralagen, borgare mot fra, pp, sossar mot storebror etc, i spetsen, tror väldigt fel.

Uppslutningen i Stockholm hade vi hoppats lite mer på, men en kall tisdag i September kanske inte samlar mer. (borde göra, bor man i Stockholmsområdet och inte ens kan ta en halvdag ledigt tycker iaf jag att man ska skämmas lite.)

Göteborg vann (igen) som lyckades samla ett drygt tusental och i Malmö några hundra, den sammanlagda siffran är alltså över 2000 personer fördelat på 3 orter.

Idag är en ny dag och vi kör helt enkelt på i samma stil, under hösten har vi Freedom not Fear den 11 okt, en planerad aktion 5 november av svart Måndag är under uppsegling och jag tror inte de övriga organisationerna kommer att ligga vilande heller.


Vad kom fram igår egentligen?
6st folkpartikvinnor berättade återigen att de skulle riva lagen, sossar, miljöpartister och vänsterpartister upprepade att de kommer att motionera om det, så allt som behöver göras är en motion alla dessa kan skriva under och riva lagen, i den motionen ska också FRA's egen PUL åtgärdas och sedan ska det finnas några andra förändringar i andra lagar som rör FRA som också borde tas in.
En koll på Mark Klambergs blogg borde visa vilka det är.

Expressen rapporterade överlag bra, men deras upprördhet över ordet "kukhuvud" är det lite 50-talsmoralism över. (nu är mycket borttaget, de kanske insåg sin egen överreaktion)


Som sagt, detta är inte över.
Ny dag, nya tag.pingat på intressant


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,lite film från demon här från dennisstartrek.

Din ledamot i riksdagen Göran Pettersson trampar ner sig själv ytterligare i klaveret när han hänvisar till "Hoppets Demonstration" med:
Imorgon ska jag debattera FRA med Mark Klamberg. Vi får se om vi drar fler än det cirka 10-tal åskådare/talare som FRA-demonstrationen på Segels Torg drog.


Kommentarer
Postat av: Anders Gardebring

Jag var på demon men var tvungen att sticka framåt eftermiddagen. Det är ett tips inför kommande demos, dra inte ut dem på en hel dag. Låt det istället vara ett par-tre timmar, gärna på kvällen eller på helg så att människor är lediga. Jag känner personligen till 5-6 personer som inte kunda komma pga jobb. Att samordna är också att rekommendera, nu körde ju piratpartiet och svart måndag varsitt race, som förvisso slogs ihop sedan.Grymt bra arrangerat allting, ett hästjobb. Men samla krafterna nästa gång, 1000 pers på samma plats ger mer effekt än 500 pers på 2 olika platser.

2008-09-18 @ 01:29:41
URL: http://gardebring.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0