Och där var visst diktaturen vi inte hade avtal med + Freedom not Fear samt Polisrazzia hos det tyska piratpartiet.

Dagens Industri skriver om ett avtal med Saudi-Arabien som dåvarande försvarsminister Leni Björklund skrev under 2005 som innebär utbyte av bla underättelseinformation och teknologi.

Det som slog mig ganska fort var att det, iallafall som det är rapporterat, väldigt likt det avtalet som Mikael Odenberg skrev under med USA ganska snart efter att alliansregeringen tillträdde.

Det skulle isf betyda att det handlar om ett standardavtal, vilket kanske inte låter så otäckt.
Men om vi godkänner samma sorts utbyte med både Saudi-Arabien och USA, vilka fler har Sverige skrivit under med?
Andra demokratier (som Irak), andra diktaturer som Sverige samarbetar med finansiellt och/eller politiskt (Kina kanske)?

Nu berättade ju Erik Laakso på Hoppets Demonstration i tisdags att Sossarnas "track-record" i integritetsfrågor inte var det bästa.
Och just av den anledningen kanske detta vore något Mona Sahlin skulle gjort känt redan när hon tog ställning mot FRA-Lagen i juni.
Jag lämnar lite öppet att avtalet hållits hemligt för de utanför den inre kretsen, vi känner alla till vår gamla landsfader Göran Persson och hans ledarstil som inte direkt inbjöd till öppen diskussion och ifrågasättande av dennes beslut.Anders Gardebring tar upp i mitt kommentarsfält (tidigare inlägg) att det vore bra om vi inte drog ut på en demonstration till en heldag och vistst håller jag med i princip.
Men detta var ett unikt tillfälle och jag tror inte vi hade fått samma mediebevakning om vi hållit det på en helg och att 16 september, datumet för riksdagens öppnande 2008, nu för alltid kommer att markeras i historieböckerna som dagen motståndet mot FRA-lagstiftningen visade att vi inte skulle tystna.


Jag tror också att vi hade haft svårt att få den enorma talarlistan, som visserligen gjorde dagen väldigt lång, men som samtidigt visade bredden på protesterna om vi hade hållit den helgen innan eller helgen efter.

Visst, det var en risk att välja en kall tisdag i September och vi trodde alla att det skulle samla mer folk.
Jag är fortfarande lite besviken att uppslutningen inte var större än vad den var.

Och visst var det olyckligt att det blev lite konkurrens mellan två manifestationer, men jag tror det är överbryggat iom den fantastiska marchen som dök upp under Kalle Larssons tal och att vi nu kan börja arbeta på en plattform som alla kan gå med på är bäst för det gemensamma målet.

11 oktober är som bekant en Lördag och Freedom not Fear kommer bli en succé , en manifestation i nästan 30 länder samtidigt kommer att ge eko på den internationella arenan och tvinga den beslutande makten att lyssna på medborgarna.
Det talas om att den tyska lagen slank ignom nålsögat och är ett mål som våran riksdag kan ta sikte på vad gäller en signalspaningslag.

Men det andra som händer i Tyskland, att de aktivt letar, med hjälp av rättsväsendet, efter en (eller flera) person som läckt uppgifter om den tyska statens försök att plantera virusprogram i persondatorer (obs! utan brottsmisstanke) för att bedriva spaning.
Detta har den tyska staten förnekat, men nu har alltså en person läckt ut ett dokument som visar att det var rent skitsnack från den tyska statens siida.

Kort sagt, som beskrivs på pp's hemsida, det är viktigare nu än någonsin att vi värnar om källskyddet, för om den tyskapolisen kan, med den tyska regeringens goda minne och uttryckliga godkännande, genomföra razzior hos politiska partier för att hitta läckor, då kommer det att ske här också.pingat på intressant.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,
PS!

Är det någon som bevakar Mark Klambergs debatt med Göran Pettersson?
Den är i Sandviken idag kl 19.00Amanda Brihed skriver om det (ö)kända trollet Ole Dahlberg som driver politikbloggen.
Jag är själv därinne hos homofoben, rasisten och sossehataren Ole Dahlberg emellanåt och det är alltid lika roligt.
Stor humor.

Kommentarer
Postat av: Markus "LAKE" Berglund

Faktakoll: Jag tror det var under Mark Klambergs tag som "pp-kavaleriet" kom.Bra sammanställning i övrigt!

2008-09-18 @ 15:49:15
URL: http://lakonism.blogspot.com
Postat av: Lars-Erick

SAUDI-historien visar att i dessa frågor är de facto sossar och moderater samma kålsupare. Att sossarna är emot FRA-lagen nu beror nog på att de såg en chans att "riskfritt" opponera mot regeríngen. Och vinna poäng i opinionen.Det ska vi vara tacksamma för. Samtidigt innebär det en risk. De kan ju svänga och trixa till det i sista stund så de "kan" undvika en FRA-negativ motion. Därför gäller det för de sex fp-kvinnorna att snabbt binda upp sossarna.Man blir misstänksam när man ser hur politik på "toppnivå" numera hanteras.

2008-09-18 @ 20:20:16
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/
Postat av: Lars-Erick

läs oxå: http://www.fokus.se/2008/09/spelet-om-fra/om det snuskiga makt- o prestigespelet

2008-09-19 @ 11:03:12
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/
Postat av: scaber nestor

Redan läst, men tack.

Har också skickat mail till alla jag känner för att visa taskspelet bakom, många tror inte på mig än idag på det jag berättar för dom, det låter för otroligt för att vara sant, hoppas detta får dom tveksamma att ta ställning.Har också skickat mail till några väl valda riksdagspersoner i alliansen tillsammans med en påminnelse om hur mycket personval kommer att spela roll i nästa valrörelse :)

2008-09-19 @ 11:19:45
URL: http://www.svartmandag.se
Postat av: Jens O

Men det är fortfarande rätt många, vilka inte tror på, att det kan vara på detta sättet. När det går utanför, deras vildaste fantasi.

2008-09-19 @ 18:24:29
URL: http://www.odsvall.se/blog/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0