Öppet brev till Statsminister Fredrik Reinfeldt.

A. Mikael Eriksson skriver ett öppet brev till Fredrik Reinfeldt.

Jag stämmer in.TILL STATSMINISTER FREDRIK REINFELDT


Med anledning av reportaget i SVT/Agenda om den moderata riksdagsgruppens möte inför FRA - omröstningen, vill jag som bekymrad medborgare och väljare, ställa följande fem frågor till Dig:


-Är SVT/Agendas beskrivning av vad som utspelades under det moderata partigruppsmötet inför FRA - omröstningen, riktig eller oriktig?

-Hur uppfattar Du Dig som varandes rikets i rang tredje ämbetsman: Hyser Du uppfattningen att Du har ett förtroende av Sveriges Riksdag, att styra riket i enlighet med lagar stiftade av denna och att den Regering Du leder, är underställd och har att svara inför den folkvalda församlingen, eller:

-Uppfattar Du Dig såsom överordnad Sveriges Riksdag, med rätten att utöva påtryckningar mot enskilda, eller grupper av riksdagsledamöter, för att dessa ska rösta i enlighet med propositioner, lagda av den Regering Du leder?

-Vilket lagrum kan åberopas för, att en Statsminister infinner sig till ett möte för en grupp riksdagsledamöter, i syfte att påverka dessa att rösta i enlighet med Statsministerns vilja?

-Vilket lagrum kan åberopas för, att en riksdagsledamot, som har den grundlagsstadgade rättigheten och skyldigheten, att fullgöra sitt uppdrag från väljarna, pressas till att kvitta ut sig?


Dessa fem frågor är ur ett demokratiskt och konstitutionellt perspektiv, oerhört viktiga och kräver sina svar. Svaren på frågorna blir en värdemätare, för vilka värderingar som omfattas av den verkställande makten i Sverige år 2008.


A. Mikael Eriksson - Uppsala
Niklas Starow - Hjäruppingat på intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Jens O

Skriver under på det.

2008-09-22 @ 04:47:28
URL: http://www.odsvall.se/blog/
Postat av: Lars-Erick

Bra frågor, som inte kommer att besvaras. I vart fall inte seriöst.

Betr kvittning. Såvitt jag vet finns inget lagrum till stöd för tvångsutkvittning. (Jfr lite skriverier kring detta på min blogg.)Däremot så brukar moderaterna säga sig bekämpa fusk med sjukskrivning, dvs när inte sjukdom föreligger (hur nu en politiker ska kunna bedöma det).Att tvinga en riksdagsledamot att bryta mot sjukskrivningsreglerna torde kunna anses som anstiftan till brott. Eller ngt än värre...

2008-09-22 @ 10:34:55
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/
Postat av: Lars-Erick

hallå---

LÄS och njut: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/09/fra-lagen-hur-br-sdana-frgor-hanteras.htmlDet är bra vi kan kämpa för rätt sak på olika fronter och med de medel vi kan bäst!

2008-09-23 @ 17:00:49
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0