Trafikstråk, eller hur man hittar på ord för att slippa säga massavlyssning.

I FRA-debatten i början av september och i Klambergs debatt med Pettersson i Sandviken såg man en bild på en låda där ett obegränsat antal vägar ledde in i den men bara de intressanta kom ut på andra sidan.(en samverkanspunkt).

 

Jag som har hela filmen ser att den bilden visas ca 50 minuter in.

 

Det ska tydligen vara i den lådan de intressanta “trafikstråken” väljs ut (om jag uppfattat det rätt) och detta görs tydligen utan att på något sätt bearbeta informationen, man kan alltså skilja på intressant från ointressant information utan att titta på den.

 

Jag vill ha en sådan låda till lottoraderna.
Tänk att plocka in 36 nummer och ut kommer de 7 rätta utan att man behöver förlita sig på slumpen…

 

 

pingat på intressant

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,Svensk Myndighetskontroll anser att vi nått vägs ände med de tekniska och juridiska aspekterna av lagen, de 15 punkterna som nu är uppe för debatt i riksdagshuset sätter stopp för den delen.

Ja, jag kan till viss del hålla med, men de punkterna är minst sagt diffusa så det finns inget förslag att nagelfara på juridiska grunder.
Däremot kan man angripa avsaknaden av konkreta punkter.Nu kan vi gå in på den debatten som fördes från början tills de tekniska aspekterna dök upp, vi vann ju den så varför inte den rent etiska delen också?


1. Behövs lagen?
2. Behöver FRA spana i kabel/tråd?
3. Är hotet mot Sverige så stort att det öht krävs ett integritetsintrång av den magnituden?

NEJ!


Det har inte förändrats.
Lagen är onödig och faller därmed på proportionalitetsprincipen, intrånget är större än nyttan.
Inte ens i förebyggande syfte ser jag att den gör mer nytta än skada, som jag skrev på Svart Måndag den 2 Aug.


Lagen är ett större hot i sig själv.

Jag hävdar att det är ett större hot mot Sverige att införa denna lagen då den riskerar att bli en självuppfyllande profetia.

Länder, organisationer och personer som betecknas som ”terrorister” av många i västvärlden har sett och ser Sverige som en röst av lugn och förnuft i en värld av hets och vansinne.

Det är inte för inte som Sverige har varit det landet som fungerat som medlare mellan stridande parter sedan 50-talet, tom Hamas har begärt att Sverige ska medla i Israel/Palestina-konfikten, bara för att nämna ett exempel.

Samma länder, organisationer och personer kan komma att se denna lagen som att Sverige har valt sida och ställt sig vid USA/Storbritannien’s sida i kriget (som många betecknar som) mot Islam.

Därigenom ställer vi oss i skottfältet för just de dåd som FRA och regeringen påstår sig vilja förhindra med hjälp av FRA-lagen.
Andra bloggare.
Mikael Persson, Jens O., opassande, Annikas Tyckeri, Blogge Bloggelito, annarkia, Jonas Morian | PromeMorian, Onsdag, Svensson
ProjektPåRiktigt har kommit på hur ordet trafikstråk kom till.(bilden är ett montage, självklart för de flesta men problemet är de övriga)

Kommentarer
Postat av: Jens O

Var det inte Lucitania, som gick in i dimman och sjönk? ;)

2008-09-29 @ 04:26:35
URL: http://www.odsvall.se/blog/
Postat av: urban cat

Tuur att du påpekar att det inte är "på riktigt", faktiskt, det glömde jag ju göra!!

Fy mej, borde ju lärt mej vid det här laget att folk kan vara MYCKET lättlurade! (ingen nämnd, ingen glömd)

Jag förtydligar:

Bilden är monterad i PhotoShop!

;D

2008-09-29 @ 11:30:41
URL: http://projektpariktigt.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0