Aktiebolaget SOS-Alarm, var god DrÖj.

På kort tid har vi sett hur 2 spädbarn, en med allvarliga brännskador, den andre med akut blodförgiftning, blivit nekade ambulanstransport.
Och det har inte varit ovanligt att svårt skadade personer blivit nekade, eller att ambulanser inte kommit pga bristande kompetens hos SOS-Alarm, vilket orsakat dödsfall.

(fler exempel)

NWT. SvD. ÖP. AB. DT. KvP. Expr. GP.SOS Alarm AB har på uppdrag av staten monopol på nödsamtal.

Antingen är det dags att konkurrensutsätta verksamheten, eller att helt återföra den till staten.
Gör också ledningen personligen ansvariga för de brister som uppvisas, då kanske vi slipper se många av dessa onödiga dödsfall.


Pinged at Twingly, Intressant

Fler som skriver.
norah4you, Från tanke..., eternity in a grain of sand, Fastnat, Kamikaze.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Shadow

Skulle det hjälp genom att konkurrensutsätta larmcentralen / privatisera !?.Dä lär de väl inte skicka en enda ambulans i rent besparningssyfte.

2009-08-09 @ 16:12:53
Postat av: scaber nestor

Om en larmcentral missköter sig kommer folk att slua använda den till förmån för den andre.Det ihop med att göra ledningen personligt (och ekonomiskt)ansvariga för missarna kommer att avskräcka de mest pengahugriga svinen.2009-08-09 @ 17:10:08
Postat av: xor

http://www.sjukvardspartiet.o.se/ ?

2009-08-09 @ 21:09:05
URL: http://xorbot.blogspot.com
Postat av: Petter

Måste nog gå lite grann i försvar för SOS Alarm.

Trots att jag har egen dålig erfarenhet av SOS Alarm (arbetar på akutmottagning).

Telefon rådgivning och hantering av larm genom telefon är otroligt svårt.

Vet genom att arbeta genom triage på akutmottagning att det kan vara otroligt svårt att sortera ut de som är akut och det som inte är akut.

Då ser jag ändå patienten.

Att försöka prioritera och sortera bland 112 samtalen och försöka dirigera ambulanserna med rätt prioritering måste anses som rätt komplicerat och ska inte negligeras.

De i dessafall ska jag kanske inte yttra mig men rent generellt så förekommer det mycket tokerier, man ringer 112 när man har feber, influensan mm mm mm.

Fyllskallar, strålkärringar och invandrare med dålig svenska (menar inget negativt i detta)och utifrån detta sortera ut och prioritera rätt med de snåla resurserna och få ambulanser som finns är ett svårt jobb.Min egna personliga kritik är att de kan vara barska, korta i ton och lämnar själva otroligt dåliga rapporter på det de larmar in till akutmottagningen.

2009-08-12 @ 23:22:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0