Information kommer alltid att läcka ut (Datalagringsdirektivet)

Så, då och då hänvisar jag till FRApedia där det finns en lista på sekretessbelagd information som på grund av slarv eller annat kommit till allmänhetens kännedom.

Nu senast är det polisens sk "Alcatraz-lista" som har funnit sin väg till den undre världen.
Alcatraz-listan ska vara ett resultat av polisens spaning på de tyngsta kriminella i Sverige.

I dessa listor finns uppskrivet alternativa bostads-adresser, telefonnummer och vilka fordon personerna använder.
Men inte bara de punktmarkerade brottslingarna finns med, utan också folk i deras närhet, släktingar, bekanta och eventuella flickvänner.

Tillsammans blir detta ganska stora mängder information.
Och då lagras inte allt, utan bara de mest nödvändiga uppgifterna för att skapa ett sociogram runt 100 personer samt dess omgivning, där vi nog kan räkna med iaf 10-15 personer (om inte mer) per person som räknas till just bekanta, släktingar och antagligen jobbarkompisar, vilket gör att polisens spaning rört minst 1000-1500 personer under några år, flertalet troligen helt oskyldiga, men de och den kriminelle har gemensamma bekanta eller är släkt.

Och det räcker numera för att man ska ingå i ett spaningsuppdrag, att man råkade födas i fel familj....Tänk nu samma sak, fast med datalagringsdirektivet.
Där sparas allt du gör på nätet, alla dina mail, mobilsamtal, chattkonversationer, bankärenden, koder, RUBBET.Om Alcatraz-listan kan komma ut till den undre världen, snälla berätta för mig varför detta lagret av information inte skulle göra det.
All den sparade informationen är värt mer än allt guld i världen, med detta kan skrupelfria personer utan att tänka efter en sekund förstöra livet för vem som helst av oss.

Värt risken, Bodström?


Pinged at Twingly, Intressant
SydSv, AB, SvD.
Svensson, JensO, Hultin, HAX, S-O, Kent P (m), Jinge,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0