Vad är farligast, sjukdomen eller vaccinet?

Läser i DN att den första skeppingen av vaccin är på väg, men att det ännu inte hunnit bli godkänt av Europeiska Läkemedelsverket.

Detta gör mig väldigt fundersam, för det betyder en av två saker.

1. Myndigheterna väljer att chansa eftersom svininfluensan verkligen har potential att slå ut stora delar av samhällets infrastruktur.

2. Extrem lobbyism från läkemedelsbranschen har övertygat rätt personer i rätt länder att trots den väldigt låga andelen dödsfall, i de länder det förekommit dödsfall, om punkt 1.


Jag hoppas på punkt 2, men tror på punkt 1.

Problemet med punkt 2 är att om det skulle stämma, så handlar det om att det är just att influensan verkar rikta in sig mot fysiskt ganska friska individer som är huvudskälet.

Hade regeringarna agerat lika handlingskraftigt om det hade varit som vanligt?
Att det bara varit äldre och sjuka som dött?
Tvivlar på det.Men vem vet, med lite tur så ebbar paniken ut och det visar sig att svininfluensan bara var en baconförkylning.

Då har våra ledare ropat Varg! en gång, kommer vi att lyssna när det händer på riktigt?
Kommer någon att ställas till svars om det visar sig vara ett falsklarm?

Många frågor, få svar.Pinged at Twingly, Intressant

DN, DI, DI2, Off, NyT, N24, Realtid.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Andreas

Som tur är finns det många gråzoner mellan dina två argument, tex verksbyråkratier vid godkännande av läkemedel och processen hur läkemedlet tagits fram.Konspirationsteorin är långsökt och inga officiella medier har väl påstått att den ska vara speciellt farlig, historiskt sett kan det bli så men vi vet inte.Därför blir ju ditt Varg!-påstående helt irrelevant och är folk så dumma att dom skapar sig nån sån syn får dom väl skylla sig själva. Samma sak med att ngn ska ställas till svars? Varför skulle en sån fråga komma upp? En helgardering måste väl vara det bästa?Den dummaste frågan är ju om vaccinet är farligare än sjukdomen. Det är en ren och skär konspirationsteori. Visst finns det biverkningar men resonerar man så kanske säkerhetsbältet är en livsfara också.

2009-08-20 @ 08:26:20
Postat av: scaber nestor

@Andreas.Eftersom inga ordentliga studier har skett med vaccinet anser jag att frågan är berättigad, när studierna skett så reviderar jag min ståndpunkt, svårare än så är det inte, så ditt prat om konspirationsteori är bara dumheter.2009-08-20 @ 10:28:57
URL: http://scabernestor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0