Arresterade, för att de pratade?

För en vanlig medborgare så skämmer den danska polisen ut sig.
Jag är inte helt säker på vad gäller regeringarna, de verkar mer se inspiration i det, att fängsla folk utan misstanke i timtal.


Vad som oroar mest är att en av FN's högsta, klimatchefen Yvo de Boer, säger att "i slutänden är det säkerheten som gäller."
Att få höra de orden från en person inom en organisation som ska stå som garant för de mänskliga rättigheterna är fruktansvärt, men inte förvånande.
Det är ett symptom på något mycket allvarligare, att det finns en liten klick människor som anser sig stå över både rättsprinciper, demokrati och t.o.m naturlagar.Jag hoppas verkligen att kritikerna till global uppvärmning har rätt.

För jag ser hellre att dom hoppar upp och ner, skrattande och pekar finger med stor skadeglädje, om det skulle visa sig att de krympande glaciärerna, försvinnandet av de vita topparna på världens berg  och minskande isarna på nord- och sydpolen bara visar sig vara en tillfällig svacka, än tvärtom.Jag vill avsluta med att rikta er uppmärksamhet mot "futuriteter" som skrivit en vacker julsaga :)
Fint gränssnitt på bloggen har han också ;)Fler som skriver.
AB, SvD, SvD2, SvD3, SvD4, DN, DN2, DN3, DN4, Ankersjö, Är vi vakna nu?, Magnus Andersson, Anders Nilsson, Svensson.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Jacob

Allt är relativt och tycker inte att Danmark skämmer ut sig. Tycker de hanterar situationen betydligt mycket bättre än vad vi svenskar gjorde i göteborg och gjort sen dess med demonstrationer, reclaim the streets osv...Expressen är en av få svenska tidningar som haft en omröstning huruvuda danska polisen varit för hårdhänt och över 90% svarade nej. Så helt ensam i detta avlånga land är jag knappast som tur är.

2009-12-17 @ 00:04:38
Postat av: scaber nestor

Ska det få mig att känna mig bättre?

att många anser det vara ok med massarresteringar på lösa eller obefintliga grunder?

2009-12-17 @ 00:10:47
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Veritas

Ser inte något problem. Poliserna måste ju hålla dessa kommunist-anarkist etc yrkes-demonstranter i schack, annars kan det ju bli mycket våldsamt som i Göteborg, Seattle, och Genova. Fredliga demonstrationer måste ju vara tillåtna men säkerheten för konferensdeltagarna måste vara prioriteten. De som demonstrerar representerar ju en enormt liten extremistisk andel av befolkningen trots allt.

2009-12-17 @ 01:12:39
Postat av: scaber nestor

@Veritas.av 50.000 - 75.000 demonstrerande så var det en handfull som bar sig illa åt, ändå arresteras det hundratals förbipasserande, åskådare och fredliga demonstranter.Visst finns det problem, men massaresteringar är inte en lösning, snarare en del av problemet då dessa skapar mer frustration och fler våldsbenägna demonstranter.Vad gäller din statistiska förmåga lämnar den mycket att önska.

För trots allt ser jag fler som demonstrerar för hållbart klimat än skeptiker.2009-12-17 @ 01:24:23
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Veritas

Utan att gå in på statistiska resonemang så kan jag garantera att den typ av aktivister som demonstrerar på gator och torg inte representerar flertalet medborgare. Därmed har jag inte sagt att flertalet är emot mer effektiva lösningar på energi och miljöproblemen, bara att de inte ser problemen och lösningarna på samma sätt som typiska radikala aktivister. Din siffra på antalet demonstranter överstiger med råge de jag sett i media på runt 3000.

2009-12-17 @ 01:36:07
Postat av: scaber nestor

@Veritas.

http://www.sr.se/Malmo/nyheter/artikel.asp?artikel=3304966"Under lördagens demonstration, då omkring 50 000 tågade genom Köpenhamn, greps nästan 1 000 personer. Tåget var fredlig och lugnt, men när svartklädda, maskerade personer började kasta sten slog polisen till. Många av de som greps var helt oskyldiga."2009-12-17 @ 02:01:44
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: smen

Ahh, att polisen skojar till det är även en svensk fin tradition. Närhelst man spankulerar gator och torg, men företrädelsevis nattetid, kan en handfull konstaplar, utklädda i koskinn, poppa upp från intet, och, måhända bryskt (men vi som uppskattar en fast hand njuter givetvis) kasta in en i sin rymliga automobil. Därefter följer ett underbart skådespel, där man själv får gissa varför man hamnat i denna situation. Må låta stressande för vissa, men man får ett flertal chanser. Tyvärr, kan jag inte vidare redogöra för vilka erfarenheter som man kan göra sig ifall man gissar rätt, för jag har i min enfald aldrig lyckats. Jag blir jämnt, efter flertalet misslyckade försök att spela med, avvisad från fordonet. Undrar så vad skoj konstaplarna hittar på ifall man lyckas :)

2009-12-17 @ 02:43:28
Postat av: Daniel

Jag håller med tidigare talare. Det är rätt såsom borgerliga alltid har tyckt om. Skyldig tills motsatsen är bevisad. Det gäller inom alla dom områden där ledarna inte vill höra på kritik.

2009-12-17 @ 10:23:03
Postat av: Leif Lundberg

Klimathotet är socialistiskt skitsnack! Och ni tror på det??? Jag kommer då inte att betala en röd cent till uländerna! Och ni kan inte göra ett dugg åt det. Men jag hoppas ändå att Hopelesshagen snackfesten går åt helvete.

2009-12-17 @ 11:37:30
Postat av: scaber nestor

@Leif.Som redan beskrivet i inlägget.

Jag är säker på att personer som inte tror på uppvärmning, glaciärernas tillbakadragning, atoller som försvinner under havsytan etc, skulle hoppa av glädje och peka hånflinande åt "alarmisterna" om ni skulle ha rätt.Ps.

Jag beklagar din inställning, hoppas nästa omgång mediciner fungerar bättre.

2009-12-17 @ 15:06:07
Postat av: UB

I en demokrati har polisen våldsmonopol. Ingen annan, enskild eller grupp, får använda våld i en demokrati.Polisens uppgift är att upprätthålla demokratin. Inte att "gulla" med demonstranter.

2009-12-17 @ 16:26:47
Postat av: scaber nestor

@UB.Fail.

Polisens uppgift är att efterleva de regler som staten ger dem.Upprätthållandet av demokrati är medborgarnas uppgift.Läs Regeringsformen §1:1"All offentlig makt i Sverige utgår från folket"Studera också de demokratiska principerna, eller åtminstone slå en blick åt det hållet.

2009-12-17 @ 16:46:35
URL: http://scabernestor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0