Etnisk rensning betyder inte alltid massmord.

"kastas ut", "mister bygglov", "blir vräkta".

Etnisk rensning innefattar inte alltid massmord.

Att byta ut den palestinska befolkningen i Östra Jerusalem mot Israeler är bara ett sätt för Israel att föregå en eventuell delning av staden i ett framtvingat avtal.

Är inte en majoritet i östra Jerusalem palestinier blir det enormt svårt för dem att hävda rätten till att ha staden som huvudstad, något den styrande eliten i Duman Knesset är väl medveten om.


Sverige måste bli konsekvent i sin kamp för demokrati och hjälp till länders självständighet.

Kosova är självständigt.

Alla kämpar för Tibet.

Låt Sydossetiens folkomröstningar gälla.

För ett fritt Kurdistan

För en självständig Palestinsk stat.

Ryssland ut ur Tjetjenien.

Låt Assyrier/Syrianer få ett land.

etc.


SvD, SvD2, HD, SvD3, AB, Dagbladet, Jinge, Yle, Svensson, P-O.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Hjelm

Ja, vad ska man säga. Duman är Rysslands parlament. I Israel heter det Knesset.Araberna har i praktiken aldrig varit i majoritet i Jerusalem, även sekler tillbaka.Vräkningar sker endast baserat på om någon olagligen sysslar med husockupation. De 2-3 palestinska familjer som vräktes nyligen gjode det för att de inte ägde huset de bodde i, och vägrade att betala hyran till de judiska ägarna. Domslutet i HD kom efter åratal av juridisk tvist och alltså inte, som du försöker få det att verka som, av politiska orsaker.2009-12-04 @ 14:12:41
Postat av: scaber nestor

Ja, naturligtvis heter det knesset och inte duman, jag höll på med en tjetjenien-artikel när länken dök up, därav missen.Men ditt påstående att araber inte varit i majoritet i Jerusalem på flera sekler kan även användas mot judar.Räkna på den landbit som idag kallas Israel så har det inte haft en judisk majoritet mer än möjligtvis 750-1000 år av 5000.Det finns bara politik i Östra Jerusalem, vräkningar beror på ett antal anledningar, men alla har sin grund i politik.

2009-12-05 @ 00:54:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0