Hur i helvete kan denna person sitta som ordförande för en människorättsorganisation?

Jag pratar om Dick Erixon, moderat, FRA-lagsförespråkare, motståndare till demonstrationsfrihet, vill begränsa yttrandefriheten....och är ordförande i MRR (Medborgarrättsrörelsen).


Ett citat utryckt ur dess sammanhang. (demonstrationerna i Köpenhamn).

"Jag säger det igen: demokrati kräver ordning och reda. Allt annat är att trampa sönder våra medborgerliga fri- och rättigheter"


Demokrati kräver ordning och reda?
Lögn i helvete att demokrati kräver ordning och reda, demokrati är ett kaos av personer och åsikter som försöker samexistera under ordnade former utan att slå ihjäl varandra för ofta.

Jisses, året har varit fyllt av korkade uttalanden, men det tog sig rakt in på medaljplats.


Jag länkar vare sig till hans blogg eller till MRR, de är inte förtjänta av den ynnesten.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentarer
Postat av: Daniel

Uhm, jag skulle gärna vilja se vart ursprunget till citatet är.

2009-12-18 @ 14:00:05
Postat av: scaber nestor

http://erixon.com/blogg/2009/12/klimataktivismen-ett-demokratihot/

2009-12-18 @ 14:10:11
Postat av: Daniel

Du länkade till fel inlägg, det var det här:http://erixon.com/blogg/2009/12/anarkisterna-pa-expressen/Demokrati kräver ordning och reda, fast på det sättet att alla får komma till tals. Och just den möjligheten ges inte demonstranterna, varpå. Ja, oordning.Bisarrt citat, vem bestämmer just vad som är ordning och reda?

2009-12-18 @ 14:18:45
Postat av: OlofB

Det märks att du kommit på benen Scaber ;)

2009-12-18 @ 14:32:42
URL: http://olofb.wordpress.com
Postat av: scaber nestor

@Daniel.

Stämmer, jag lade in fel där.@Olof.Jo, fortfarande trött, men hjärnan börjar komma igång iaf :)

2009-12-18 @ 14:39:43
Postat av: Marcus

Demokrati:När det moraliskt riktigt för en majoritet att med VÅLD påtvinga sina preferenser och livsval på en minoritet människor.2009-12-18 @ 16:28:10
Postat av: scaber nestor

@Marcus.Därav de demokratiska principerna och FN's deklaration om de mänskliga rättigheterna som stipulerar att minoritetens rättigheter inte ska kränkas.En minoritet har alltid möjligheten i en demokrati att framöver bli en majoritet om folkopinionen vid parlamentariska val anser så.Det är inte perfekt, men bättre än alternativen.

2009-12-18 @ 16:39:41
Postat av: Mek Apelsin

Jag har alltid trott att Dick Erixon är en socialist vars blogg faller inom samma kategori som badlandshyena, om än inte så uppenbart. Titta bara på hans arbete inom MRR, hela den organisationen står ju och applåderar intrång i medborgarrätt, förbehållslöst.

2009-12-18 @ 21:06:00
Postat av: Calle Rehbinder

Man blir så trött.Vi har en situation där fler och fler prominenta personer visar sitt rätta ansikte som diktaturkramare, och t.o.m. poserar som .Vi har en Fredspristagare som förespråkar krig i sitt tacktal, vi har demokratiförespråkare som vill ha "ordning och reda", vi har folk som säger sig vara förkämpar för yttrandefrihet, som samtidigt ständigt vill sätta gränser för vad denna yttrandfrihet skall omfatta.Det är en "slippery slope" utan like.Vi lever i en farlig tid - men också en tid av enorma möjligheter. Det är nu vi måste gripa ögonblicket, ta chansen, och ta ledningen in i en ny tid.Nu.

2009-12-19 @ 13:06:52
URL: http://tantrikblog.wordpress.com/
Postat av: Johan Y

Mycket kan sägas om Erixon men det där var en orättvis vantolkning. Det han säger är att demokrati handlar inte om att någon med våld ska tvinga på andra sin åsikt. Därmed är det ok att demonstrera men inte ok att storma möten, att störa andra eller på annat sätt bruka våld mot andra människor eller staten.Det är förutsättningen för att människor som du ska kunna sitta och skriva din blogg skyddad mot att vare sig staten eller en meningsmotståndare ska dra en sten i huvudet på dig. Alternativet är att den som har makt att gå längst i en konflikt alltid vinner. Skulle du föredra det? Att de utan moral, de som är villiga att använda våld och har förmågan alltid vinner, att de som inte vågar tystas?

2009-12-20 @ 07:40:16
Postat av: scaber nestor

@Johan.Detta är något som byggts upp under ett par års tid, först genom FRA-debatten och sedan Ipred, datalagring etc.

Det var först i våras jag fick reda på att han faktiskt påstår sig arbeta för medborgarrätt, vilket för mig är helt sinnessjukt.Sedan är det du som tolkar hans ord oerhört välvilligt, men tyvärr ska man tolka det bokstavligt.

MRR har varit en riktig medborgarrättsrörelse, men är nu ett politiskt alibi för konservativa krafter i samhället.Bara en sådan sak som att lobbya för en ny sorts övervakningspryl som "lokatorn", som är en sorts fotboja som ska avändas på fångar efter avtjänat straff på obestämd framtid, gör att Petréus dröm och skötebarn numera bara är en medborgarrättsrörelse till namnet.

2009-12-20 @ 09:19:56
Postat av: Daniel

Det är ju ingen nyhet att borgare och liberaler såsom SvD (bl.a. Per Gudmundsson) och Dick samt fp och moderaterna alltid har tyckt om frasen ordnung-muss-sein.

2009-12-22 @ 09:38:41
Postat av: Daniel

För övrigt så motsätter sig sådana som Dick t.ex. franska, ryska och amerikanska revolutionen. Sådana som Mandela och Gandhi var ju upprorsmakare och förtjänade att smaka på batongen. För dom följde ju inte reglerna.

2009-12-22 @ 09:49:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0