Iran stänger ner internet och mobiltrafik.

På måndag stänger Iran ner internet och mobiltrafik av rädsla för demonstrationer på Studentdagen.

Med anledning av det återpublicerar jag youtube-filmen med namnen på de som dött för ett fritt och demokratiskt Iran som jag skrev om på DNMR-bloggen för ett tag sedan.

Vi behöver komma ihåg att kampen för demokrati behöver vinnas varje dag, idag står den kampen i Iran.


اسامی شهدای راه آزادی
Names of our Heros whom Lost their lives for a Free IRAN 

Skriv också på Amnestys lista för ett fritt Internet.

 

 

PS.

Borde inte teknologi som exporteras till diktaturer med syftet att övervaka sin befolkning ligga under samma reglering som vapenexport?

Kan inte tänka mig att samhället hade accepterat att Bofors exporterat vapen till Iran, så varför accepterar vi att Nokia levererar övervakningsteknologi?

 


SR, DN, NSM-Sverige, Green Democracy, JensO.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

 


Kommentarer
Postat av: morr

Fast amnestys lista skulle användas 2006... vet någon hur det gick för dem? eller om de planerar att använda den till något i framtiden? ;)

2009-12-05 @ 23:41:00
Postat av: scaber nestor

Vet ej, fick länken på twitter.

Tänkte inte på att kolla årtalet.

2009-12-05 @ 23:43:57
Postat av: Jens-Jasper Gyllengahm

Intressant tanke om övervakningsteknologi. Det tangerar relationen lastbilar som blir SCUD-missilbärare, räddningsmotorbåtar som kan förses med vapen och robotar - bara för att ta några få andra exempel från regionen.Själv tror jag att det enda som skulle vara verkligt verksamt i längden är blockad/bojkott av all teknologi till och från länder som kränker de mänskliga rättigheterna. Men det är en rent utopisk tanke då företagsamheten skulle skrika som vrålapor.

2009-12-06 @ 01:16:56
Postat av: Patrik

'Fritt och demokratiskt' kan man väl ändå inte säga. Det är två motsatta ord som bekräftar varandra. Motsägelsefullt. Däremot kan jag ställa upp för demokrati i Iran om vi först lyckas reda ut vår egen s.k. demokrati. Annars tycker jag att vi låter Iran vara. Men all heder till dem som kämpat för det dom tror på, vilka med sanning kan kallas hjältar (inte mig inkluderat). Jag kommenterar bara olika situationer. Vilket jag kanske borde ändra på.

2009-12-06 @ 06:43:48
Postat av: scaber nestor

@PatrikDet beror helt och hållet på hur man definierar orden.Själv tycker jag att vår kamp för att få behålla demokrati (i form med de demokratiska principerna) och Irans kamp för demokrati går hand i hand.

2009-12-06 @ 06:58:29
Postat av: Dennis Homo Sapiens Nilsson

Det går inte att stänga ned Internet. Det finns alltid metoder att kringå det. Däremot kan man göra det svårare för "Svenne Banan".Så skall man inte klaga bara på att Nokia leverar avlyssningsmöjligheter i sina kommunikation-system.

Det gör Ericsson ocskå. Alla länder har lagstiftning som tvingar leverantörerna av kommunikation-system att ha inbyggd avlyssningsfunktion, annars får man inte leverera.Detta krav och sedemera lagtstiftning tillkom under 90-talet i all tystehet.Vill du veta mera så goggla ex-vis på "CALEA".

Där kan du läsa och lära så mycket att ögona blöder.

2009-12-06 @ 11:23:25
URL: http://dennisstartrek.blip.tv
Postat av: Lars-Erick F

Visst kampen går på flera fronter.

Men nog har den svenska överheten tagit till lite mera raffinerade metoder. FRA i st f direkt avstängning... gör mobilerna till elektroniska fotbojor etc

2009-12-06 @ 18:27:53
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0