Sexuell handling mot kvinna försatt i värnlöst tillstånd, vad var det kallades för nu igen?

I Aftonbladet står det att systematiskt har sövda kvinnor fått sitt underliv undersökt av studenter utan tillstånd (på Östra Sjukhuset).

Här står läkarstudenternas rätt att lära sig om kvinnors underliv genom att känna, mot kvinnors rätt att inte få sitt underliv penetrerat av ett antal personer utan tillstånd.

Här vinner kvinnans rätt varje gång.Tillbaka till rubriken, är det en sexuell handling?
Nope, för läkaren och de flesta studenter är det nog kliniskt, men det är inte deras känsla för handlingen som räknas.
Det är återigen hur kvinnan känner som avgör vad handlingen är.

Jag antar att de gör så här för att om de skulle be om tillstånd skulle få kvinnor ge det, vilket faktiskt gör det än värre.
Det gör handlingen medveten och borde därmed göra den straffbar.(Läst i AB.)

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: John D. Ohe

Håll dig borta från julglöggen, ty den fördunklar ditt intellekt. Skaffa dig ett heltidsjobb så världen slipper ta del av dina infantila spekulationer.

2009-12-27 @ 10:11:24
Postat av: Anonym

Detta heter inte palpation.. det är något helt annat.

2009-12-27 @ 10:36:13
URL: http://smaskiganyheter.se
Postat av: BS

Du kanske skulle observera att kvinnorna ifråga skulle undersökas för livmodercancer. Så hon var medveten om att hon skulle "penetreras" som du uttrycker det

2009-12-27 @ 11:18:28
Postat av: Anders

Håller med om att det kan ses som helt förkastligt, och argumentet kring huruvida det är sexuellt för förövaren eller ej är ju som du nämner helt ovidkommande, för vore det intressant skulle inga våldtäkter finnas överhuvudtaget, eftersom det är gengse norm att betrakta våldtäkter som ett våldsbrott och förövarna som våldsverkare snarare än sexuella varelser.Oavsett, nu kommer jag till min huvudpunkt, vem skulle i så fall vara förövaren i ovan nämnda situationer. Läkarstudenterna som troligen gör detta under förutsättnignarna att det är ok och faktiskt genomför själva handlingen? Nej, troligen läkarna, som givetvis borde haft medgivande från patienten, och eftersom det handlar om sjukvård, lär det enda som händer vid en eventuell utredning, och då i bästa fall, är att läkarna får en prick, möjligen ändras rutinerna, vilket i sin tur leder till sämre utbildade läkare, och återigen drabbar det kvinnorna som kommer få mindre kompetenta gynläkare.Frågan är då, vore det inte bättre att detta bara fortgick som det alltid gjort. Utan kvinnor och mäns medvetande, de är ju sövda och troligen är det ingen som mått dåligt av detta.... ja fram tills när artiklen publicerades......

2009-12-27 @ 11:26:29
URL: http://blogg.aftonbladet.se/aceeo/
Postat av: Marie

jo för mig får dom göra det om det bli bättre

2009-12-27 @ 11:40:09
Postat av: LÄKARSTUDENT

Jag har, som läkarstudent, utfört olika slags undersökningar på väldigt många patienter, än så länge har bara 1 enda patient sagt nej.Men man ska alltid fråga innan, och det gör jag gärna eftersom i princip alla svarar ja.

2009-12-27 @ 12:36:14
Postat av: Ulrika

Tack. Ett vettigt svar ovan från första person (och troligen en human blivande läkare av svaret att döma). Självklart skall detta vara öppen information till patienten. Det är bara att ställa sig frågan om man själv skulle ligga i gynstolen; Skulle Du vilja veta om, då Du är nedsövd, att Du blir undersökt? Jag gissar att svaret blir jakande till 99%.

2009-12-27 @ 12:50:11
Postat av: Torvan

Och om det är som Du "Läkarstudent" skriver, så elimineras spekulationen kring om det är ett nekande från patienten som orsak till att inte tillfråga patienten. Öppenhet är bäst.

2009-12-27 @ 12:55:33
Postat av: scaber nestor

Ok, det hann bli några svar medan jag var ute, mestadels bra svar, men vi börjar med de två som ser negativt på min inlaga.@John.

Jag vet inte riktigt vad du pratar om, du kanske skulle förklara vari de elaktiga spekulationerna ligger innan du berätta om mitt glöggfyllda intellekt.@BS

Av läkare, inte av läkare + okänt antal studenter.Sen Marie, att du godkänner det innebär inte att alla godkänner det, därför ska man fråga först.Sist, ett stort tack till "läkarstudenten" som jag anser ska hållas som föredöme.

2009-12-27 @ 13:10:19
URL: http://scabernestor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0