Irlands största nätoperatör kommer inte blockera TPB, men däremot stänga av fildelare. + andra nyheter från nätet på icke-svenska.

Sitter och slösurfar och hittar lite nyheter i utländsk press som kan vara av intresse.

I PC-World hittar jag att Irlands största nätoperatör inte tänker blockera The Pirate Bay förrän det finns ett domstolsbeslut på det.
Eircom undvek tydligen en rättegång nyligen där EMI, Sony, Universal Music Group och Warner Music Group försökte tvinga dem att installera avlyssningprogram där de skulle monitorera kundernas internetvanor för att hitta fildelare.
Tyvärr är det inte bara goda nyheter, Eircom löste det genom att lova mediejättarna att de skulle undersöka om någon kund fildelade och även stänga av dem från nätet om de fortsatte fildela.

Vad säger våra svenska politiker om detta tro?
Kan de överhuvudtaget hitta ett enda land där denna industri INTE skickar utpressningsbrev och försöker stänga av folk från nätet?



Wired Network undrar samma sak som jag gjorde i mitt förra inlägg, hur många gånger får en åklagare ändra på åtalet utan att det kastas ut från rätten?



Lite
här och var rapporteras det om den norska ministern som vill tillåta p2p, inte så mycket för den juridiska biten, utan för att alla dessa ansträngningar som görs för att jaga fildelare kunde använts för att helt enkelt betala artisterna och sluta slösa med allmänhetens pengar på onödiga rättegångar.


The National skriver att U2's nya album redan fildelas 9 dagar innan albumet släpps, det visar sig också att den skyldige verkar vara en Australisk websida som drivs av U2's skivbolag Universal.
Då undrar jag varför de skriver att det är TPB som sprider den eftersom de redan nu vet att det är U2's skivbolag som klantat sig.
Visst, torrenten finns på TPB, men den finns också på Sumotorrent, Mininova, Vertor, torrentreactor, etc etc
Dessutom har den tydligen funnits ute sedan minst 12 dagar.
Kanske skivbolagen skulle kolla i sina egna led innan de ger sig på de som tar emot av av det som bjuds?


Proj0s avslöjande om Carina Rydbergs fildelande sprids i bloggsfären, snacka om att ha båda fötterna i klaveret, skägget i brevlådan och stå i det blå skåpet samtidigtMan borde kolla över vad man sagt om fildelning innan man ger sitt uttalade stöd offentligt.
Många har skrivit, bla:
SvD - The Pirate Bay-bloggen
Isobel Hadley-Kamptz
Enligt min humla
Opassande
PC för Alla
IDG




Nattens (eller gårdagens) viktigaste inlägg kommer från norska Nettavisen.
Den friheten vi har hatt på internett er i ferd med å bli borte.




Lite spridda nyheter från bloggare.

Gadgetell, Luke's blog, Kizo, Blosmo, Hamburger(hotdog), AOA forums, Nerdd, Don't Panic, Evolved and Rat/i/onal.



Pinged at Twingly, Intressant


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Smen

Svenska politiker är i full färd med att mäta upp repet de fått att hänga sig i. De har rätt i att IPRED inte är en prioriterad fråga hos gemene man, men , jag blir faktiskt snopen över hur ofta den frågan dyker upp, då jag valt att hålla en väldigt låg profil IRL angående mina piratsympatier.



Problemet är att föräldrar som har något minne av sin egen barndom vet mycket väl om att barnen kommer att hitta på vad de vill, mer eller mindre, från 12 års åldern. Själv lyckades jag "ramla" i trappan 3 gånger under tonåren, med tillhörande sjukhusvistelse, men det var mest missöden, att jag rökte och drack undgick gubben.



De flesta föräldrar kommer att ta ekonomiskt ansvar för sina avkommor, och de är väl medvetna om att deras ansvar kommer att riskera både bilen och huset f.r.o.m. Ipred.



Som sagt, frågan är inte prioriterad, men, den oroar mer än nästa års skattevillkor.

2009-02-25 @ 03:32:57
Postat av: scaber nestor

Det krävs att några av företagstopparnas barn får sina föräldrar stämda på några hundra tusen, då får vi nog se annat ljud i skällan.



Men vi kan inte heller invänta att detta sker.

Risken är att just de inte får utpressningsbrev, de har nämligen råd med advokater.

2009-02-25 @ 04:52:50
Postat av: Jens O

Det är en ren skam, att det här får fortgå. Vore det inte så pass allvarligt som det är, hade det varit ett trevligt folklustspel.

Men det får fortsätta, ut i var mans hem.

2009-02-25 @ 05:02:24
URL: http://www.odsvall.se/blog/
Postat av: Nemokrati

Notera voteringslistorna - Den samlade Borgerligheten sa JA (förutom några med civilkurage), den diskreta charmeh börjar nu övergå från light-brun till ordentliga Krafttag.

2009-02-25 @ 19:37:48
URL: http://komigenuva.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0