Handling - Konsekvens. AFA, IFPI, NSM, TPB.

Jaha, då blev IFPIs hemsida hackad igår och som ett flertal redan har sagt i ämnet så är det otroligt korkat gjort.
Men detta är inte första gruppen personer som tar en grundtanke och förvanskar den till att passa sin egen agenda.

Dessa personer när de ger sig till att göra dessa saker, begriper helt enkelt inte bättre, åtminstone hoppas jag inte det.


De förstår inte begreppet handling - konsekvens


De ser bara en fiende som måste nedkämpas och vad det sedan leder till ingår inte i deras sinnesbild.

Det finns flera exempel på detta men det man snabbt kan hänvisa till är AFA's attack på en Nationaldemokrat häromveckan.

Ett sådant handlande visar på en närmast total avsaknad av insikt av vad konsekvensen blir, att det är kontraproduktivt och snarare ökar sympatin för motparten och aversionen mot AFA ökar så att numera ganska få ser AFA som något annat än "Folkfronten" fast med röda fanor.Ett annat exempel som jag faktiskt tror visar att det inte är första gången hackarna mot IFPI har varit igång var attacken mot Nätverket Svart Måndag's hemsida under hösten.

Till skillnad från IFPI, som trots allt kan ses som en fiende, så gick man här på en grupp för att de ansåg vara en konkurrent.
Nu är NSM ett nätverk bestående av flera hundra aktiva individer så vi överlever om än att det blivit lite krångligare att kontakta varandra, däremot känns det skit att se det man byggt upp på ideell basis bli attackerat, vilket gjort att ansträngningarna vi kunde ha gjort mot regeringen, riksdagshuset och som enskilda opinionsbildare blivit lidande.


Att sådana attacker slår tillbaka på dem själva verkar inte föresväva dom, åtminstone inte om man får tro diskussionen som följde på Bloggy, där skadeglädjen stod högt.


Förlorarna på det senaste attacken är inte musikindustrin eller IFPI, det är The Pirate Bay.


Nämndemännen läser tidningarna och de tittar på TV, idag när de kom in i rättsalen och tittade på de åtalade så kommer de också, medvetet eller oedvetet, att tänka på IFPI's hackade hemsida..
Roswall, som faktiskt bara gör sitt jobb och som kanske tom övervägt att lägga ner åtalet, riskerar att få ny energi då det helt plötsligt blivit personligt.

Säga vad man vill om Roswall's IT-Konskaper, men han är inte åklagare för att han har hittat licensen i ett cornflakespaket.När detta börjar dyka upp som nyhet här och var i världen kommer det att bli förödande för liknande rättsfall i framtiden.

Så tack ska ni ha era jävla kötthuvuden för att ni gör ett bättre jobb på att stänga internet än vad IFPI, STIM, och nötterna i riksdagen som vill införa Datalagringsdirktiv och ACTA någonsin kunde göra.
Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0