Näringsutskottet har sagt ja till IPRED1.

Riksdagen.se via tips från medieskugga.Lättare ingripa mot olaglig fildelning via Internet

Den som har rätten till musik, film, litteratur och dataspel ska få bättre möjligheter att ingripa mot olaglig fildelning via Internet. Näringsutskottet sade på tisdagen ja till regeringens förslag.
 
IP-nummer ska kunna lämnas ut
Förslaget innebär bland annat att svensk domstol ska kunna besluta att en Internetleverantör ska ge rättighetshavaren information om vilken abonnent som har ett visst IP-nummer. Det krävs att rättighetshavaren visar sannolika skäl för att det har begåtts ett intrång med hjälp av den aktuella adressen. Domstolen ska väga rättighetshavarens behov av information mot den enskildes integritet. Enligt förslaget ska det krävas att det är fråga om intrång av en viss omfattning för att uppgiften ska få lämnas ut.Jahapp, ett steg närmare....

En positiv sak dock:


Reservationer från s, v och mp
Vänsterpartiet och Miljöpartiet anser att regeringens lagförslag är problematiska ur rättssäkerhetssynpunkt och att deras effekt på den illegala kopieringen kommer att bli begränsad. Partierna tycker att det ska bli lagligt att göra nedladdningar på Internet för privat bruk under förutsättning att det är fråga om nedladdningar som görs av privatpersoner utan vinstsyfte.


Och en mindre positiv, rentav skit.


Socialdemokraterna ställer sig bakom huvuddragen i regeringens lagförslag men anser att åtgärderna för att värna upphovsrätten måste balanseras bättre mot intresset av att värna den personliga integriteten.
Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mike

Se kommentarerna.http://www.aftonbladet.se/nyheter/ipred/article4436698.abDen som lägger sin röst på ett riksdagsparti bör betrakta sig som landsförrädare. Det här landet är på väg mot något väldigt obehagligt. Lägga sig på rygg för EU och lobbyister och tvinga polisen att göra tillslag. Samtliga riksdagspolitiker behöver bytas ut med omedelbar verkan.

Om lagen går igenom så framstår våra politiker som totallt bortdribblade från verkligheten! Utvecklingen är o undviklig om vi vill nytja vår nya teknik, samt lära av varandra. Det är Copy right och patent som borde lagstiftas bort! Film och Musik är sponsor financierad till 80% idag. Vilket innebär att Filmerna betalas genom reklamen. Reklam makarna vill bara att filmen ska ses av så många som möjligt. Alltså gynnas inte sponsorerna heller av IPRED. Man sitter och ilsknar till när man ser regeringen debatera för IPRED med alla prtiska deltagare i bebatten de bjudigt in. Köpta är ordet!ag hoppas att alla stora film/skivbolags lobbyisters mutor har smakat!!! För det lär inte väljarnas dom göra, skönt att vi snart slipper dessa "folkets" moderater. Suck..Om lagen går igenom så framstår våra politiker som totallt bortdribblade från verkligheten! Utvecklingen är o undviklig om vi vill nytja vår nya teknik, samt lära av varandra. Det är Copy right och patent som borde lagstiftas bort! Film och Musik är sponsor financierad till 80% idag. Vilket innebär att Filmerna betalas genom reklamen. Reklam makarna vill bara att filmen ska ses av så många som möjligt. Alltså gynnas inte sponsorerna heller av IPRED. Man sitter och ilsknar till när man ser regeringen debatera för IPRED med alla prtiska deltagare i bebatten de bjudigt in. Köpta är ordet!Jaha nu har den är SATANS regeringen kriminaliserat en hel generation. Och nu har dem grävt sin egen grav om dem inte hade gjort det innan. Håller också med Lizardman och BananRobban.Total skandal, men väntat! Ska nån hota mig så ska dom allt få tillbaka också det kan dom räkna med den saken är säker skriv upp det Fröken ASK. VI har efterlyst ett abonemang hur länge som helst de vägra att lyssna vi ska alltså ladda ner från tjänster som är svindyra och vi ska bara få hyra i 24 timmar. Jaha jag känner ilskan. En nerladdnings tjänst finns ju inte ens idag. HYRA JA. Men inte en möjlighet att få ha egen kopia. Återigen verka de inte ha en blekaste aning hur de ska funka!http://www.aftonbladet.se/nyheter/ipred/article4436698.abSNART BRINNER VÄL MUPP REGERINGEN NER.2009-02-17 @ 15:03:39
Postat av: m00ns

Jag brukar jämföra det här med bil industrin och hur det går för dem nu.

1. Jag har inte sett någon representant för media industrin stå utanför Volvos fabriker och berättat för dom som får sparken hur de ska tjäna pengar nu. Således tänker jag inte heller komma med några förslag så som abbonemang el dylikt. Vill de tjäna pengar får dom göra på samma sätt som fabriks arbetarna får göra nu.

2. Det är förvånande hur mycket pengar och krut det går och lägga på något som gynnar så få. Om bil industrin fått samma stöd hade det inte varit någon fara med jobben på vara sig Volvo eller Saab.

3. Finns det inte längre någon marknad för bilar så är det väl rimligen likadant med media?

4. Ingen stog och grät vid dörrarna till tryck pressarna när alla typsättare försvann på grund av att journalisterna fått datorer och kunde göra deras jobb...

5 Utveckling är något positivt hade inte kolonisatörerna anpassat sig och utvecklats hade dom då fortfarande fått hålla slavar?

2009-02-17 @ 15:31:09
URL: http://m00ns.blogspot.com/
Postat av: m00ns

Glömde....

Nåt som oftast missförstås är att bara för att man är för teknik utveckling så vill man göra alla artister fattiga. Själv tycker jag artister ska tjäna pengar är dom bra ska dom tjäna inni helvete med pengar men ingen ska tjäna pengar på att hålla utvecklingen tillbaks. Endast för att de i sin egotripp ger fean i alla andra bara de får mer pengar.

2009-02-17 @ 16:02:28
URL: http://m00ns.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0