Norge anmäler Sverige till Europadomstolen + (s) integritetsmoratorium.

Sent igårkväll läste jag nyheten om att Norska jurister anmäler Sveriges FRA-Lag till Europadomstolen.

Detta för att det uttryckligen står i FRA-Lagen att trafik som har sin avsändare och adressat utanför Sveriges men som passerar över Sveriges gränser ska speglas till FRA.
Att det fortfarande är omöjligrt att skilja trafik åt utan att först processa den vet vi redan om, men syftet med lagen gör att många länders trafik kommer att avlyssnas.

Jag är förvånad över att inte Finland gör samma sak, då även deras nättrafik till huvudsak också den går genom Sverige.


Fredrik Reinfeldt upprepar sitt mantra att lagen skyddar medborgaren och att integriteten skyddas, men det lurar väl färre och färre för var dag som går.

Om man från början har en liten bäck, som motsvarar den signalspaning som skedde i etern och sedan utökar den till att gälla hela Mississippi-floden, så kan man inte kalla en pelare i mitten för ett utökat skydd.
Visst är det ett skydd som inte fanns tidigare, men vattnet tar bara vägen runt den ändå.

IDG, DN, Metro.


Vad har hänt mer då?

Några socialdemokrater har skrivit en motion till partistämman, om ett sk integrationsmoratorium.

Punkterna är:

ATT:
(s) verkar för ett moratorium för all lagstiftning som kan komma att kränka individens rättigheter och skydd enligt Regeringsformen och Europakonventionen om Mänskliga Rättigheter

(s) verkar för ett reformarbete i riksdag och departement som syftar till öppnare, mer för medborgaren begriplig och överblickbar samt mer transparent lagstiftningsprocess.

(s) verkar för en översyn av de lagar som på något sätt kan kränka offentlighetsprincipen och individens rätt till skydd för sin identitet och integritet i enlighet med Regeringsformen och Europakonventionen om Mänskliga Rättigheter.

(s) framgent i de fall då riksdagen skall behandla förändringar av principiell karaktär som inskränker offentlighetsprincipen och/eller påverkar den personliga integriteten negativt, inhämtar partistyrelsens utlåtande.

Väldigt bra initiativ.
Skribenterna bakom motionen är

Erik Laakso

Johan Westerholm
Thomas Hartman
Kristian Krassman
Anders Widén
Ulrika Sandberg
Ann-Catrin Brockman
Glöm inte Mediabojkotten.


Vi är inne på fjärde dagen och vid sista genomräkningen så fanns 62 bloggare med på listan ochöver 1300 personer som är medlemmar på facebook.

Nu har det dykt upp bloggar som länkar till någon av dessa andra bloggare i både andra och tredje hand, så jag har helt enkelt ingen aning om hur många det är egentligen.

Men fortsät skriva om det och länka till en eller alla av de som står med.

Svensk Myndighetskontroll
(founder), Scaber Nestor, Jens Odsvall, Farmor Gun i Norrtälje, Sidvind, Olofs Blogg, Mina Moderata Karameller, Calandrella, Argast Nu, Satmaran, Thomas Hartman, Scratches and Dust, XORbot, Ett otygs funderingar och betraktelser, Anna Troberg, Henrik Alexandersson, Jörgen Boström, Updiggers, Alla dessa åsikter, Anders Widén, Erik Hultin., El Rubio, Anohito, Sanna: Mina ord, A. Mikael Eriksson, Bitches, Bruises, Booze & Blackouts., Christian Engström (pp), Törnebohms Hotspot., Kattkorgen, Sagor från livbåten, Tango för enbenta, Sultans Blogg, Kulturbloggen, Margareth Osju, Eyesx, Mikeees Songs, Hampus Algotsson, Hellre upplyst än nedsläckt , Out Off Line , Silvertörne, Nuttes Funderingar, Promenader och Utflykter annarkia, Elftown Zebrastyle Tankefel och Dylikt Isak Gerson Jan Sjöholm Hjalmar den Onde Andreas Viklund Arvid Österlund JMB Pastor Bentonit Dexion a system apart


Three week Global media-boycott / 3 veckors global köpbojkott mot media-industrin  / drei vochen medien boycottieren / trois semaines de boycott des médias / três semanas de mídia boicote / tres semanas de boicot a los medios de comunicaciónPingat på Twingly, Intressant

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Lars-Erick

Hurra för Norge.

Och hurra för de 7 sossarnas motion. De har i alla fall gjort ett konkret försök att förändra sitt parti i rätt riktning, bort från Bodströmsamhället.

2009-02-12 @ 16:11:37
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/
Postat av: Anne-Louice Ericson

Hur katten hittar man adressen till Europadomstolen i Haag?

2011-05-05 @ 13:43:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0