Pirate Bay's presskonferens, se den här.

Nyheter24 direktsänder Pirate Bays presskonferens med start kl 12.00

Nyheter 24


Live feed
Uppdatering:

Kollat igenom presskonferensen, faktiskt ganska andefattigt.
Såhär dagen innan rättegången hade jag hoppats på lite mer matnyttig information, men istället blev det ett upprepande av gammal skåpmat.

Ja, det kanske var nyttigt för personer som inte hört något av det tidigare, men iaf jag hade hoppats på mer konkreta saker.

Fler som skriver.

SvD, AB, DN,


Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer
Postat av: Daniel

Jag är ganska besviken på tpb. Dom uppvisar en väldigt intressant arrogans. Dom vill själva inte bli censurerade, men samtidigt så tycker dom att det är bra att censurera medier. Dom som inte håller med dom är emot dom och få inte gå på presskonferensen. Det är lite dubbelmoral om det öppna samhället. Det var mer en "tyck synd om mig"-show.

2009-02-16 @ 08:22:12
Postat av: scaber nestor

Att livesända en presskonferens är inte att censurera.De valde att inte ha vissa medier med på presskonferensen och de enda som tycker det är censur är enstaka personer som inte känner till innebörden av ordet censur.

2009-02-16 @ 09:04:53
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Daniel

Jag ser det som att man inte bjöd in vissa medier för att man inte ville få fel eller obekväma frågor.

Det är som att bara DN och SvD skulle få gå på regeringens presskonferenser för att aftonbladet och SVT har varit dumma mot regeringen.

2009-02-16 @ 09:37:18
Postat av: scaber nestor

1. Påstår du att övriga medier som närvarade inte är kapabla till att ställa obekväma frågor?2. Regeringen lyder under offentlighetsprincipen, det gör inte den privata sektorn.

2009-02-16 @ 10:04:40
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Daniel

Det jag påstår är att det lätt kan bli klubben för inbördes beundran om inte alla är välkommna utan bara vissa utvalda...

2009-02-16 @ 10:22:50
Postat av: scaber nestor

Live-stream till hela världen räknas väl knappast som en klubb för inbördes beundran.

2009-02-16 @ 10:35:23
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Daniel

Det är olika sätt att se det på, men för mig så är en direktsändning av presskonferensen inget sätt att bjuda in folk om dom samtidigt inte får ställa frågor, utan det är mer att bara vara åskådare.

Att neka människor att komma in för att man tycker att dom är kritiska är fortfarande arrogant om man samtidigt förespråkar ett öppet samhälle oavsett åsikter. Det blir klubben för inbördes beundran om man bara vill ha människor där som inte skriver kritiskt om dom.

2009-02-16 @ 11:10:05
Postat av: scaber nestor

Anledningen till att TPB inte ville ha dessa 3 medier där var pga sättet som Arboga-rättegångens förundersökning beskrevs trots att de ingående hade förklarat att de själva inte publicerat bilderna så var det på det sättet det framställdes.

Med på presskonferensen var Expr, svt, TT, reuters, svd, två amerikanska nyhetsredaktioner, en norsk och en dansk etc etc.Detta parallellt med att folk och andra nyhetsbyråer kunde ställa frågor via nätet.

Kan kan helt enkelt inte se att 2 tidningar och en TV-kanal inte bjuds in då kan kallas att utfärda censur.

2009-02-16 @ 11:29:40
URL: http://scabernestor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0