Var hittar Svenska Dagbladets ledarblogg sina uppgifter om bojkotten?

SvD's ledarblogg tar i underliga ordalag upp den mediebojkott som nu är inne på andra veckan.

Så här skriver de.


"Det finns en hämndlystnad i debatten som hämmar det konstruktiva samtalet. Just nu pågår till exempel en bojkott mot alla upphovsindustrier. Inga filmer och skivor ska köpas. I kölvattnet av bojkotten uppstår en minidebatt kring huruvida tjänsten Spotify också borde inkluderas i bojkotten. 

Man enas, hjälpligt, om att även om Spotifys reklamintäkter sannolikt går till de onda branscherna så är Spotify ändå ett exempel på den sortens branschutveckling som efterlyses. Därför kan det vara okej att lyssna på Spotify. 
Storsintheten ackompanjeras av att det redan florerar sätt att knäcka Spotifyprogrammet och slippa reklamen också i gratisversionen. Där dog den utvecklingen."Vi är tre bloggar som driver denna bojkott hårdare än andra, Svensk Myndighetskontroll, Jens Odsvall och jag och vi håller koll på större delen av diskussionen och jag kan säga att jag aldrig har sett någon referera Spotify's verksamhet på det viset och ingen som jag känner till har skrivit om Spotify's verksamhet på det viset som beskrivs i Ledarbloggen.

Den är heller inte mot alla upphovsrättsindustrier som ledarbloggen påstår, det är väldigt precist uppräknat vad bojkotten gäller.

* Inga inköp av CD-skivor.

* Inga inköp av filmer.

* Inga inköp av datorspel.

* Inga biografbesök.

* Inget hyrande av filmer.När den initierades var inte ens syftet att stötta Pirate Bay-rättegången, det kom in senare, utan för att markera mot IPRED-lagen, den uppstod för att visa konsumentmakt och för att göra en markering mot medieindustrin att vi inte accepterar deras försök att avgränsa våra möjligheter att ta del av information, enbart för att de inte vill ta del av den nya tekniken.


Det jag tycker är beklagligt är att trots att vi skickat ut en debattartikel, bland annat till Svenska Dagbladet, inte blir kontaktade för att verifiera de uppgifter som de går ut med.
Ledarbloggen kunde åtminstone ha länkat till var diskussionen finns som tar upp bojkotten och Spotifycracks så vi åtminstone hade haft en chans att kolla upp det.

Om det inte är så att Ledarbloggen använder sig av "Guilt-by-association"-argument för att nedvärdera bojkotten, om så är fallet kan en glocalnet-reklam vara på sin plats.


För de som är intresserade av att veta mer om bojkotten är ni varmt välkomna att kontakta mig, antingen genom kommentarsfältet här eller maila mig på [email protected]Ni kan stötta bojkotten genom att gå med i facebook-gruppen och bjuda in er vänner-lista.

Ni kan också stötta den genom att skriva om den i er blogg och länka till en eller alla på denna listan av bloggare som också valt att delta i bojkotten.


Svensk Myndighetskontroll (founder), Scaber Nestor, Jens Odsvall, Farmor Gun i Norrtälje, Sidvind, Olofs Blogg, Mina Moderata Karameller, Calandrella, Argast Nu, Satmaran, Thomas Hartman, Scratches and Dust, Zac's åsikter, XORbot, Ett otygs funderingar och betraktelser, Anna Troberg, Henrik Alexandersson, Jörgen Boström, Lars-Erick's Blogg, Updiggers, Alla dessa åsikter, Anders Widén, Erik Hultin, El Rubio, Anohito, Sanna: Mina ord, A.Mikael Eriksson, Bitches, Bruises, Booze & Blackouts., Christian Engström (pp, Törnebohms Hotspot., Kattkorgen, Sagor från livbåten, Tango för enbenta, Sultans Blogg, Kulturbloggen, Margareth Osju, Eyesx, Mikeees Songs, Hampus Algotsson, Hellre upplyst än nedsläckt , Out Off Line, Silvertörne, Nuttes Funderingar, Promenader och Utflykter, Udda Bitar, Ninablogg, Tempus Fugit, Annarkia, Elftown, Zebrastyle, Tankefel och Dylikt, Isak Gerson, Jan Sjöholm, Hjalmar den Onde, Andreas Viklund, Arvid Österlund, JMB, Pastor Bentonit, Dexion, a system apart, Aspiebloggen, G-Svampen,

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Joakim Jardenberg

Diskussionen om Spotify kommer från Bloggy, Jaiku eller Twitter. Jag kan återkomma med länkar om du vill.

2009-02-18 @ 00:48:34
URL: http://jardenberg.se
Postat av: scaber nestor

Det skulle uppskattas.

2009-02-18 @ 01:14:56
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Jens O

Väl skrivet Scaber. Har själv svårt att formulera mig, efter att ha läst igenom SvD:s artikel.

Svårt att förstå motivet, den drivkraft som ligger bakom, för att så på det grövsta, förvanska och förvrida till oigenkänbarhet.

2009-02-18 @ 02:53:07
URL: http://www.odsvall.se/blog/
Postat av: Jens O

Kan se att SvD, har stängt bloggkommentarerna.

Ingen av våra upplänkar, är synliga.

2009-02-18 @ 09:14:05
URL: http://www.odsvall.se/blog/
Postat av: Jens O

De har kopplat in kommentarerna igen, vilket är bra.

2009-02-18 @ 10:25:42
URL: http://www.odsvall.se/blog/
Postat av: Mary

För mig handlade bojkotten om att inte gilla läget, som att inte gå till en restaurang som serverar äcklig mat på skitiga tallrikar, elelr gå till en affär där expediterna är otrevliga eller står och snyter sig bland bullarna (det senare har hänt)

Postat av: Jack

Kanon!

2009-02-18 @ 19:27:33
URL: http://www.cyberinfo.se
Postat av: m00ns

Håller med Mary och gillar uttrycket =o)

Spotify och lastfm har hittat ett sätt att få betalt liksom youtube börjat med reklam i videosarna. Synd om de artister som inte får vara med pga att bolagen som äger deras arslen vill ha mer betalt. Men troligen får man väl se det som en utfasning av det gamla. Iom att bolag ägd musik tagits bort från siterna har de snällt lämnat en lucka för nya artister istället. Så kanske ska man vara glad för deras kortsynthet....

2009-02-18 @ 22:29:55
URL: http://m00nster.blogspot.com/
Postat av: Moah

Ja men låt bli köpa då, men ge fan i att stjäla åxå era jävla parasiter!

2009-03-11 @ 11:35:31
Postat av: scaber nestor

Moah.Din kommentar är bortplockad för att jag är så satans trött på idioter som bara vräker ur sig inavlat piss.Klockan är inte ens mitt på dagen, vad du än tryckt i dig är det alldeles för tidigt.

2009-03-11 @ 11:43:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0