Avgifter, avgifter, avgifter, avgifter, avgifter......

Avgift 1.
Nu ska det betalas avgift för att man använder sitt bankkort, allt för att vi inte ska använda kontanter.
Det slår inte bankindustrin att många av oss inte vill använda oss av deras bankkort överallt eftersom de inte är säkra.Avgift 2.
Men för de av oss som använder kortet till inköp av allehanda prylar, ja då vill butikerna ta ut en kortavgift (som inte är tillåten), att de tar ut den för att bankerna kräver en avgift verkar dock inte bekymra bankindustrin eller lagstiftarna.

Om bankindustrin tar ut en avgift av handlarna, varför är inte det olagligt om handlarens avgift i sin tur är det?


Nå, vilka andra vill ta ut avgifter?

Avgift 3.
Com Hem vill ta ut en avgift för att folk har köpt och använder deras digitalTV-tjänst, anledningen ska vara att operatörerna i sin tur tar ut en avgift.
Varför inte pressa operatörernas frågar jag mig, varför ska en kund, som redan köpt tjänsten, betala mer för att en tredje part tar ut en avgift?

Det luktar unket, ett gynnsamt ekonomiskt samarbete mellan företagen "de tar ut en avgift så då tar vi också ut en avgift".....Avgift 4.
En återkoppling till de giriga bankerna.
De vill att vi bara ska använda oss av elektroniska pengar, men allt vi gör kostar oss då pengar.
Problemet hade kunnat avhjälpas om vi faktiskt hade ett val, men det enda valet vi faktiskt har är att välja olika banker, varav alla, även om en del är mer förmånliga än andra, alla tar ut avgifter på i det närmaste allt vi gör.
Att det är vi som de facto lånar ut pengar till dem verkar ha förändrats till att vi ska vara tacksamma för att de rånar oss.


Avgift 4.
Ärligt talat, avgift på att gå till kommunens utomhusbad?

Här är en idé, gå till en strand istället och låt girigbukarna i Svedala, Vellinge, Staffanstorp, etc sitta med sina utomhusbad.
Dessa kommuner har bland Sveriges lägsta skattesatser, så visserligen finns det pengar bland kommuninvånarna att betala avgiften, men det finns något som kallas kommuntjänster.
Om skon inte passar och man försöker ta betalt för allting, höj skatten.


Avgift 5.
Uppläggningsavgift, om man ansöker om ett lån tar banken ut en uppläggningsavgift för att bevilja dig lånet.
Här är en idé, använd er inte av banker som tar ut en sådan avgift.
De får in gott om pengar på räntorna, att de pissar ut pengar på sina pensionsavtal och bonusprogram är inget du som kund ska behöva betala för.
Övriga avgifter vars uppfinnare borde släpas ut i skogen och lämnas till vargarna.

Avgifter för skolaktiviteter, parkeringsavgifter, Graviditetstestavgift, Bårhusavgift och alla jävla avgifter som kommer fram som stått i det finstilta på sidan fyrahundratolv i nåt förbannat mobiltelefonabbonemang.


För övrigt anser jag att inkassobolag inte borde få existera, allt de gör är att agera som en sinnesjuk mellanhand mellan dig och kronofogden, en anledning ska vara att du slipper prickar i registret, problemet är ju att inkassobolagen har ett eget prickregister så det är skit sak samma.
Men det är lätt att sparka på folk som redan ligger ner.

Inkassofirmor och dess anställda borde behandlas som organiserad brottslighet.

Pingat på Intressant och Twingly.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Daniel

Det där med avgifter på alla kringsaker är något jag verkligen inte tycker om. Men då jag svarar på offertar ibland på trycksaker så har jag fått lära mig att man har inte råd att bjuda på kringsaker och ta ett högre tryckpris, för det gör inte konkurrenterna. Jag har en stor konkurrent som tar alla möjliga avgifter som jag själv inte tar, men det är framläggningsavgifter, orginalhanteringsavgifter, emballageavgifter m.m. Sånt som jag bjuder på, men å andra sidan så kan jag därmed inte subventionera tryckkostnaden med dessa avgifter.

2009-01-29 @ 09:07:32
Postat av: linda

jo har märkt det där med inkasso. lärde mig det iår tyvärr. avgifterna håller jag med om....

2009-02-01 @ 13:28:44
URL: http://lilomeandmylife.blogg.se/
Postat av: benyamin

Även om den nya lagen ännu inte har några påföljder, vilket bara är en tidsfråga, så attackerar lagen problemet från fel håll. Problemet är att det kostar för mycket för företagarna att ta betalt!Om målet är ett kontantlöst samhälle med mindre rånrisk och säkrare gator så är Vision0.se lösningen för både företagare och konsumenter.Vision0.se är en kostnadsfri intresseorganisation som sänker medlemmarnas kortkostnader. Målet är

kortavgifter under 70 öre per transaktion och terminalhyror under 200 kr / månad.

Det kostar inget att vara med och man binder inte upp sig. Och det kostar framförallt inget att läsa mer om det på www.vision0.se.

2010-08-06 @ 10:38:33
URL: http://www.vision0.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0