Israel-lobby, Bombhöger och avstängda kommentarsfunktioner.

Ibland händer det att man faktiskt vill ge sig in och kommentera de mest vansinniga påståenden som kommer från dessa sidor.
Men som vanligt hindras man av en avstängd kommentarsfunktion.

Ja, alla har rätt att välja om man vill ha den på eller av, men jag själv blir alltid anklagad för censurering då jag inte släpper igenom kommentarer som:
"Är Gaza "ockuperat"? Värst, du har nog "fakta" vi alla andra saknar? Eller är det crackpipan du inte kan lägga ifrån dig?"
och
"90% av palestinska befolkningen är regelrätta judehatare och antisemiter - precis som Adolf Hitler och hans gäng."


Jag tror att det beror på en rädsla för offentlig debatt, kan de inte posta anonymt håller de hellre tyst, vilket jag tror är den stora skillnaden mellan Israel-lobbyn och de av oss som inte accepterar folkmord, oavsett vem som står för mördandet.

Jag är helt för det aktiva valet att vara anonym på nätet, jag tycker bara att det är hyckleri när jag ser dessa anonyma fegisar anklaga mig för censur.
Jag vågar stå för mina åsikter med namn och bild, något som på "andra sidan" är sällsynt.


Så, nu kommer jag för första gången här på min blogg besvara inlägg från en person som inte vågar debattera sina egna inlägg i sitt kommentarsfält.

Bloggen som går under titeln
"Fred i Mellanöstern" (under andra omständigheter hade titeln varit ironisk, nu är den bara osmaklig) skriver "Ingen arme gör mer än Israels för att skydda civila.", där har jag ett kort svar.


Varför tillät då inte Israel de civila att fly från krigsområdet?


Det är trots allt en mänsklig rättighet att kunna fly från omedelbar fara, inne i Gaza försökte de gömma sig i skolor, moskéer, FN-byggnader och sjukhus, vi vet nu hur bra det gick.
Konstanta attacker mot civila byggnader som är skyddade enligt folkrätten omöjliggjorde att den palestinska befolkningen kunde fly undan massakern.
Det kallar inte jag att skydda de civila, men det kanske beror på att den Israeliska armen inte betraktar någon person över 12 år som vare sig civil eller oskyldig, frågan är om någon anses som oskyldig, användandet av vit fosfor mot skolor tyder inte på det.
Sedan fortsätter vi med
Dick Erixon's blogg, där är det mer generellt.
Han är en intelligent person som kan skriva och därför har jag vid tillfällen mer än gärna viljat starta upp diskussioner med för att bemöta en del av de stolligheter han presenterar, men hittills har det varit stört omöjligt.


Speciellt åsikten om att George Bush skulle vara en idealist att följa.
Konstig åsikt enligt mig, personligen håller jag George Bush ansvarig för en miljon civila Irakiers och fan vet hur många Afghaners död, i den takten han hållit hade han varit uppe på top 3 av samtidshistoriens värsta massmördare inom något år.
Nu är han slagen av Stalin, Hitler, Mao och Pol Pot, hur många Mao gjorde sig skyldig till under sin tid vid makten är svårt att sia om så hans placering är mer av en gissning.

Han passerade Rwanda 2007 (800.000 döda), Suharto 2005 (500.000 döda) och Saddam Hussein 2008 (750.000 - 1 miljon).Det idealet klarar jag mig bra utan, tror också familjerna till den dryga miljon döda håller med.


Därför blev jag glatt överraskad att han (Dick, inte George) kommer att medverka på frihetsfrontens talarkväll på torsdag, förhoppningsvis leder det till att han öppnar upp sin blogg också för jag vill verkligen bemöta en del av de åsikter han ger uttryck för.
Gammelmedia om Israel, palestinakonlikten och George Bush.
Dag, 1, 2, SvD, 1, DN, 2, 1, Hd, 2, Syd, 2, 3, Y, Vg, 2, 3, Db, 2, 2, 3, 4, Hd, B, 6, AB,


Bloggsfären:
Progressiva USA, Stockholmskakan, Kildén & Åsman, Pissoffi, Björn, Esbati, Simone, Steve Lando,
Motbilder, Rawia, Jinge, Svensson, Alliansfritt, Kultur-Sören,pingat på intressant och twingly.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Anders_S

Han (Bush) passerade MacArthur också. Omkring 500 000 har återfunnits i massgravar efter Koreakriget. Och Mustafa Kemal (Kemal Ataturk) med sina 500 000 - 1 miljon.

2009-01-21 @ 18:57:50
URL: http://www.zaramis.nu/blog/
Postat av: Jens O

Inte bara vit fosfor, nu talas det även om utarmat uran och tungsten (Dime).

http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2009/01/2009121134641106186.html

2009-01-21 @ 22:29:59
URL: http://www.odsvall.se/blog/
Postat av: matte

Har ni sett filmerna på avrättningarna av fatah-medlemmar? Jag är helt skakad efter att sett den på http://se.youtube.com/watch?v=B18m-jjIeYM&NR=1Jag är skakad av hamas grymheter!! Mot sina egna landsmän!

Vad gör dom då med judarna som dom hatar så?

Matte

2009-01-21 @ 22:50:22
Postat av: scaber nestor

Så, matte.Att Hamas beter sig som svin rättfärdigar Israels folkmord?två fel gör inte ett rätt.2009-01-22 @ 00:01:56
Postat av: Sapere Aude

Alla får gärna lämna kommentarer på min blogg Sapere Aude - och det har du ju också gjort Scaber. Jag anser att Israel har rätt att existera - precis som en eller flera palestinska arabiska stater, och att Hamas är en terrororganisation.

2009-01-22 @ 08:27:31
URL: http://www.lennarteriksson.se/blog
Postat av: Avos

Jag fortsätter min blogg-resa och hamnade här. Förundrat konstaterar jag återigen, att man avsiktligt frammanat känslor i debatten, vilket lett till att känslorna gått i baklås. Nu fortsätter debatten stumt; med BILDER.Vill man att staten Israel upphör ?Protesterar man mot det sätt den bildades på ?Eller protesterar man det moderna krigets, formulerat av militärstrategen Clausewitz?Eller protesterar man mot krigsbrotten ? Ja, naturligtvis är det så ! Låt oss därför i framtiden endast få se krig utan brott !Vem förstörde freden ?

2009-01-22 @ 10:23:35
URL: http://avos.egetforum.se
Postat av: scaber nestor

Säg mig Avos.Föredrar du känslolös debatt där allting är kalla siffror?Min protest gäller inte den ena eller den andra statens rätt att existera, min debatt gäller oskyldiga människors rätt att leva, staternas rätt är bara argument för att föra fram de enskilda människornas rätt till att leva.

Det som sker på Gaza-remsan är inte ett krig, det är ett brott, punkt.

Ta bort retoriken och se fakta, ett liv är ett liv, det ska inte vara mindre värt för att man bor på fel sida av en mur.

2009-01-22 @ 13:28:45
Postat av: Avos

"Föredrar du känslolös debatt där allting är kalla siffror?"Ja jag gör nog det. Jag har i många år struntat i diskussioner om mellanöstern eftersom diskussionerna är totalt idiotiska,och förs av folk som luftar sina privata behov vanligen.Detta med exempelvis BILDERNA på heroiska baraljmålningar, av hjältemodiga muslimska riddare som på sina vita hästar stormar fram mot stridsvagnarna, eller bilderna på de döda barnen tilltalar säkert den som gillar att köpa historier med hull och hår. Men den dagen en fråga som denna ska lösas, får det inte sitta folk av den sorten vid förhandlingsbordet."Min protest gäller inte den ena eller den andra statens rätt att existera, min debatt gäller oskyldiga människors rätt att leva, staternas rätt är bara argument för att föra fram de enskilda människornas rätt till att leva."Nej, just det. Du motsätter dig inte Israels rätt att existerna. Du motsätter dig KRIGET SOM SÅDANT.

Frågan är då om du argumenterar om den frågan på ett medvetet sätt, som en pacifist, eller om du har lånat dig åt andra intressen som faktiskt bedriver krig och lånat dig och din retorik för att den behövs nu när de har förlorat ett krig ?"Det som sker på Gaza-remsan är inte ett krig, det är ett brott, punkt."Det där var ju ganska aningslöst. Nu försöker du låta som en gammal erfaren frontsoldat: -"Man begår inte brott i krig".Det moderna krigets principer formulerades i slutet av 1800-talet av militärstrategen Clausewitz. Man menar då att krigets främsta syfte är att slå mot civilbefolkningen, eftersom det är den som röstar fram och stödjer en fientligt sinnad regim. Därför så har det i alla moderna krig varit fler döda civila än soldater.Hamas trodde att de kunde göra slut på freden utan att få kriget. Att de så blint trott på KRIGET, efter att de varit förlorare i fem eller sex krig, och varje gång förlorat mer territorium till Israel, visar att de är svårt besatta av en problematik där man bara tar för sig istället för att acceptera en palestinsk ministat och status quo."Ta bort retoriken och se fakta, ett liv är ett liv, det ska inte vara mindre värt för att man bor på fel sida av en mur."Problemet In Real Life finns kvar även om jag blundar. Lista FN-stadgans rätt till bostad åt var och en, rätt att resa utan visum, gratis viseringar till alla länder etc och jämför med den värld som styrs av INTRESSEN, så finner du att man inte ska trampa på andras intressen. Då hjälper det inte hur mycket palestinierna ropar på hjälp, när de själva valt att föja Hamas väg. De idiotiska bilderna på ärorika bataljmålningar var bara lögn. Inte heller kunde de besegra Israel med artilleri av ord-smatter, när de till slut ska betala den flera år långa notan för 6000 missiller som de beskjutit Israel med sedan Hamas kom till makten. Det är inte bara kaptenen som får stå till ansvars för konsekvenserna om fatyget far illa.

2009-01-22 @ 14:51:31
URL: http://avos.egetforum.se
Postat av: scaber nestor

@avos.För att vilja debattera utan känslor och med kalla siffror så använder du ovanligt lite faktiska siffror och väldigt mycket känslor.1. Clausewitz principer.Din tolkning av dessa principer ursäktar alla folkmord, inklusive det mot de europeiska judarna 1936-1945.2. Israel - 39 döda, 3 civila.

Gaza - 1300+ döda, merparten civila.

3. Vapen som användes unde senaste konflikten.Gaza - Hemmabyggda raketer med gödselbaserade sprängmedel och utdaterade kalaschnikovs.

Kort sagt, klassisk gerillataktik.Israel - granater preparerade med vit fosfor, artilleri, flygvapen, soldater med toppmodern utrustning.

Världens fjärde starkaste krigsmakt.

Om du vill debattera folkrätt och de känslomässiga delarna av konflikten är du välkommen att göra det, men nu godkände du att debattera med kalla siffror.Jag föreslår att ditt nästa inlägg enbart kommer att handla om detta.Välj, antingen kalla siffror eller folkrätt.

Slutresultatet blir ändå detsamma.

2009-01-22 @ 16:13:32
Postat av: Avos

"För att vilja debattera utan känslor och med kalla siffror så använder du ovanligt lite faktiska siffror och väldigt mycket känslor."Jag kommer inte att ge mig in i någon pajkastningsdiskussion vill jag klargöra på en gång."1. Clausewitz principer.Din tolkning av dessa principer ursäktar alla folkmord, inklusive det mot de europeiska judarna 1936-1945."Citat ? Notera att jag inte kommer att ge mig in i en pajkastningsdiskussion, då bryter jag."2. Israel - 39 döda, 3 civila.

Gaza - 1300+ döda, merparten civila.

3. Vapen som användes unde senaste konflikten.Gaza - Hemmabyggda raketer med gödselbaserade sprängmedel och utdaterade kalaschnikovs.

Kort sagt, klassisk gerillataktik.Israel - granater preparerade med vit fosfor, artilleri, flygvapen, soldater med toppmodern utrustning.

Världens fjärde starkaste krigsmakt."Världens fjärde PER CAPITA ska det vara.Efter att nu 6000 palestinska missiller har avskjutits mot Israeliska samhällen, kan vi väl gemensamt fastställa att båda sidor använder det moderna krigets principer ?Att du talar om den TEKNISKA NIVÅN som det "onda" i kriget, ger ju mig intrycket att du har en hoppande ståndpunkt, då du i förra inlägget påstod att du tyckte att kriget i sig var något ont. Nu vill du tydligen ha ett bättre och mer rättvisa krig... mot civilbefolkningen verkar det som."Välj, antingen kalla siffror eller folkrätt.

Slutresultatet blir ändå detsamma."Lustig du. De palestinska vapnens tekniska standard är alltså mer folkrättsliga? Det är den goda tanken som räknas ? Du skrev om fosforbomber. Även en molotovcocktail är ett antipersonellt vapen, jämförbart med fosfor eller napalm. Kanske det hade varit ett krig du bättre hade föredragit om Israelerna hade släppet släppt tusentals molotovcocktails över de palestinska samhällena istället ?Eller om de militären ( Den israeliska för sjutton !!) hade blivit bemött med molotovcocktails, så ska de svara med batonger och inte med kulor ?Vore det inte bättre att fundera på villkoren för en bra fred istället för ett bra krig ? Även en dålig fred är ju bättre än ett bra krig.Jag tackar dig i alla fall för att du stått ut med att jag är så besvärlig. "Forum för frihet" raderade två av mina inlägg, som de inte ens försökt svara på.

2009-01-22 @ 17:45:14
URL: http://avos.egetforum.se
Postat av: scaber nestor

@Avos.

Vill du debattera villkor för fred, debattera då villkor för fred.Vill du debattera vem som har det folkrättsliga stödet, debattera då folkrätt.

Nu skrev du:

"Ja jag gör nog det. Jag har i många år struntat i diskussioner om mellanöstern eftersom diskussionerna är totalt idiotiska,och förs av folk som luftar sina privata behov vanligen."som svar på frågan om du ville debattera kalla siffror, ändå undviker du just det och istället försöker du få rätt genom att vantolka Clausewitz principer.Antingen kalla siffror eller folkrätt, du får ett försök till innan dina inlägg raderas.2009-01-22 @ 18:33:24
Postat av: Uffe

Du är lite väl raljant när det gäller Mao:s brott mot mänskligheten. Läs exempelvis "Kommunismens Svarta Bok". Mellan 50 och 100 miljoner människor dog under Mao:s så kallade "Stora Språng". Till detta kommer de som mördades under kulturrevolutionen.

2009-01-22 @ 18:46:18
Postat av: Avos

Jag tackar för mig, då du nu sällar dig till det fria ordet raderare. Jinge flucht, Frihetsforum och nu din blogg. Radera du om det ger dig något, jag kopierar inlägget och lägger ut det på en annan blogg bara, med tillägget om vilka som raderar de ovälkomna inläggen.

2009-01-22 @ 19:38:46
URL: http://avos.egetforum.se
Postat av: scaber nestor

@Avos.Det var du som valde hur du ville diskutera saken, sedan bröt du själv mot detta val tre gånger.

Att du nu avbryter debatten ligger helt och hållet på dig.Varsågod och lägg ut det och fortsätt gärna ljuga, det kommer bara att slå tillbaka på dig själv när de kommer hit för att ta reda på hur det egentligen gick till.

2009-01-23 @ 00:00:19
Postat av: Avos

Nej, jag ska inte förtsätta diskussionen här på Scaber Nestor, eftersom du verkar vara en liten lort-gris som vill ge igen med fula metoder när du inte klarar argumentationen. Nu ska jag hänga ut de inlägg du tänker radera på sapere aude istället, och berätta vad du har sagt. Då har du förlorat på att ta till de fula knepen. Men det är ju så ert socialistiska avguderi fungerar hela tiden. Tillsammans hänger jag ut dem med info om nazi-kommunisterna på Sveriges kommunistiska partis blogg som raderade mitt inlägg och ersatte det med ett hyllningstal till Beria, Stalins KGB-chef.

http://www.skp.se/blogg/2009/01/21/usa-vill-forse-israel-med-mer-vit-fosfor/comment-page-1/#comment-2230Jag önskar dig lycka till, och om nu vill är du välkommen att gå i svaromål på S.A, men du vet mycket väl att där kan du inte använda samma fula knep mot mig som här.

2009-01-23 @ 11:17:54
URL: http://avos.egetforum.se
Postat av: Hampus Eckerman

En liten rättning, ni har båda fel gällande Israels status som militärmakt. Israel är världens starkaste militärmakt per capita och per yta. De har en långt högre militärbudget än alla grannländer tillsammans. Och de har kärnvapen.Israel är dock inte världens fjärde störste militärmakt (Kina, Ryssland, USA, Storbritannien, Indien, Pakistan...). Snarare någonstans kring 8-10. Det där är en sån där sak som många bara lättvindigt slänger till sig med.Vilket dock är långt högre än vad någon arabstat nått upp till.Fast visst är Avos rolig? Först vill han ha kalla siffror och utan känslor, sedan börjar han skrika att du är en "liten lort-gris" när siffrorna ger fel svar.Konsten att höja en debatt.

2009-01-23 @ 12:21:11
URL: http://motbilder.se
Postat av: scaber nestor

@Avos.Vilken argumentation har jag förlorat?

Du sade själv att du skulle använda kalla siffror och än så länge så har du inte framfört mer än 6000 raketer som argument.

Bemöt de siffror jag lagt upp, jag upprepar dom.Israel - 39 döda, 3 civila.

Gaza - 1300+ döda, merparten civila.

Kalla siffror, varsågod och bemöt dom.Vill du debattera folkrätt så gör så då.

Vill du debattera Clausewitz principer, så gör så, men då kan du inte åberopa folkrätten som argument.Vill du debattera ur politisk synvinkel, religös eller bara kasta skit omkring dig så gör det.Men bestäm dig för tusan.@Hampus.

Ang Israels arme.Jasså, på så vis.

Jag återberättar bara vad jag läst på ett flertal sajter, skulle kollat upp det närmare.

2009-01-23 @ 18:44:12
Postat av: Susz

Här kan Du läsa Amnestys rapport från Gaza: http://net19.amnesty.se/2009/01/16/israel/gaza/Postat av: amalia

AvosLilla gubben väx upp och försök att ta ansvar för de du har sagt.

2009-01-25 @ 20:15:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0