Massmordet kallas krig och extremhögern hejar på.

Israeliska toppolitiker har återigen bevisat att de helt enkelt inte tror på grundläggande mänskliga rättigheter, att Palestinier inte är människor i deras ögon utan bara brickor i ett politiskt spel.

"Aj fan, vi tappar i popularitet, vi mördar ett gäng palestinier nu så här inför valet så fixar det sig"Detta är fruktansvärt, men detta är uppenbarligen ett massmord som godkänns av alla parter, militär, politiker och privatpersoner i Israel verkar även de drabbats av en människosyn man trodde att de av alla människor inte skulle sänka sig till.

Barn och barnbarn till förintelseoffer har skapat läger där kravet ställs att invånarna ska lyda minsta vink, annars dras förnödenheter in och skulle motstånd uppstå så rensas det ut bland oliktänkarna.

På Västbanken har den Palestinska ledningen kuvats, om än inte stora delar av befolkningen, på Gaza fortsätter det och priset de får betala är fruktansvärt högt.

De har under en dryg veckas tid utstått över 700 luftattacker och senaste dygnet ett oupphörligt bombardemang från markartilleri.


Nu skickas soldater in och ingen vet hur detta kommer att sluta eller hur många som tillåts överleva.

Man kan kalla detta många saker, men det handlar inte om "krig".


Jag behöver inte bryta mot Goodwins lag, jag behöver bara hänvisa till vilka grupperingar som ger Israel sitt utryckliga stöd.
Ett stöd som blir starkare ju längre åt höger man kommer, från blått till brunt.

Det är inte så konstigt, det är ett fall av "my enemies enemy is my friend" och så länge Israel mördar muslimer så hejar yttersta högern på, tätt följt av kristna extremister som glömt vad Jesus lärde ut.AB, DN, DN2, AB2, Expr, SvD, GP, SydSv, Progressiva USA, Annarkia, Musik och Politik, Svensson, Anna Wester, Jinge, Rawia.Pingat på intressant.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Sgt Pepper

Jag håller helt med dig!Men för att få lite perspektiv! Staten Israel kämpar för sin existens och har gjort så sedan den grundades.Tro inte för ett ögonblick att inte palestinierna och dess bundsförvanter skulle göra samma sak om de hade möjlighet!Hade rollerna kanske varit ombytta om inte Israel vunnit Sexdagars-kriget?Mord på oskyldiga är inte acceptabelt, oavsett vem som begår dem!

2009-01-03 @ 23:12:51
Postat av: scaber nestor

Om det fortfarande varit en kamp för sin existens så hade det varit skillnad, men detta är inte i närheten av självförsvar.Den ende israeliske President som på allvar sökt fred med palestina blev mördad och dennes mördare sitter idag i maktställning.

2009-01-03 @ 23:24:51
Postat av: Sgt Pepper

Det är väl kanske svårt att säga vad det är. Det är ju i alla fall inte fred. Kriget har väl gått över i en annan "fas". Fienden är ju inte synlig på samma sätt för Israels krigsmakt.I mångt och mycket är det väl samma taktik som de Allierade använde mot Tyskland och Japan under WW2. Terrorbomba befolkningen för att bryta stridsmoralen. Fast då var det i en mångdubbelt större skala. Det är en lika fasansfull taktik nu som det var då. Andelen civila förluster verkar öka med varje krig. Läste någonstans att ca 1% civila dog under Napooleonkrigen, för att successivt öka till 85% under Vietnamkriget. Motsvarande siffor för Irakkkriget har jag inte sett, och kommer kanske inte att redovisas heller.Mig veterligen är väl inte staten Israels utplånande bortplockat från dagordningen? Det finns nog många element på den Palestinska sidan som inte önskar fred också - tyvärr.

2009-01-04 @ 00:26:01
Postat av: scaber nestor

PLO och Arabförbunden har sträckt ut handen flera gånger för att få till en lösning, efter Oslo var det iaf ett spänt lugn, men iaf ett lugn man kunde bygga vidare på.Ja, det har förekommit illdåd tidigare från alla håll och kanter, men det som sker nu är ett brott mot folkrätt, mänskliga rättigheter och mot Genevekonventionen.Flytta till 1967 års gränser, inrätta en FN-övervakad säkerhetszon.Det är enda sättet att segra över båda sidors terrorister, båda idag i regeringsställning.

2009-01-04 @ 00:54:19
Postat av: Lars

Det är trist att se hur Israel igen bombar skiten ur Palestina. Å andra sidan har USA gkort det samma med Afganistan och Irak med orden att Osama BinLaden skulle knäckas. Så är det egentligen så konstigt att Israel kan förtsätta. Det är ju araber eller muslimer, andra gradens människor (var det för starkt sagt).

Demokratier borde agera bättre, och som sagt, ingen terrorist försvagas av orättfärdiga angrepp på civila.

Vi får nog leva med detta i 100 år till tack vare Israels oförmåga till att hitta en hedervärd lösning.

2009-01-04 @ 05:11:23
Postat av: Jens O

Vad jag kunnat se är att Israel anser, att de har fått ett "carte blanche", både av USA och EU. Av den anledningen, går de nu in i Gaza med trupp.

2009-01-04 @ 09:16:44
URL: http://www.odsvall.se/blog/
Postat av: Bertil

Men för att få lite perspektiv så kämpar inte Israel alls för sin existens. De som gör det är palestinierna som får mer och mer av sin mark bestulen samtidigt som de får leva som djur.Israel är en kärnvapenmakt och har en långt större militärbudget än alla grannländer tillsammans. Israel ockuperar mark från tre grannländer (Palestina, Syrien och Libanon).Israel för ett fortsatt erövringskrig, inte något för sin existens.Och det finns ingen idag som har Israels "utplånande" på dagordningen. Inte Iran som säger att detta är upp till palestinierna. Inte Hamas som söker en fredsuppgörelse enligt 1967 års gränser. Inte Libanon som bara vill ha tillbaks ockuperad mark.Så det där är rena tramset.

2009-01-05 @ 14:56:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0