Jonas Nordgrens enmansprotest - sympatisittning 30 Jan

På fredag är sista dagen för Jonas Nordgrens enmansprotest och nu vill han, jag och många med oss kalla till en allmän sympatisittning.

Visa er protest, klä er varmt, ta med en macka och en termos choklad och sätt er med honom och protestera mot FRA-Lagen och alla andra idiotiska övervakningslagar som inskränker och hindrar vår rätt till privatliv.

Facebook-event
har skapats.

Datum:
den 30 januari 2009
Tid:
16:00 - 17:00
Plats:
Mynttorget
Stad/ort:
Stockholm, SwedenSenaste rapporterna från protesten.23:e Januari

TV-inslaget med mig och Göran Thingwall sändes på morgonnyheterna. Jag fick heta Nordkvist istället för Nordgren - jag får väl slå någon i huvudet med en frusen trädgren för att demonstrera skillnaden... ;-)
http://playrapport.se/#/video/1415949

Liv kom och gav mid en kram. Gissa om det var välkommet, så här i slutet av veckan!

Jag hade gott sällskap på dagen med en konstnär och fritänkare som bland annat bjöd på banan och höll min skylt när jag gick på toaletten (minnesanteckning skriv alltid, alltid upp namnen). Då passade min vän Mikael - vän, bloggare och piratpartist på att hälsa på och göra mig sällskap för kvällen.

Riktigt roligt var det att få besök av Anna Petersson, som tillsammans med Mikael Nillsson ligger bakom StoppaFRAlagen.nu. Får jag höra en stor applåd? Hon bjöd på choklad, té och falafel. Vid hemgång blev det hastigt avsked eftersom jag och Mike hade grönt ljus över gatan, så jag passar på här: Det var verkligen fantastiskt roligt att få se dig Anna! Det var underbart att få småprata med dig!


Återigen blev skylten kvar på tåget. Den som bor i Göteborg och önskar en souvenir kan prova att fråga efter en skylt med texten "1984" på hittegodsavdelningen på centralstation. Sista veckan kör jag med genomskinlig plastmapp som hänger runt halsen med skosnöre. Verkar fungera - mindre att bära.


26:e Januari

Grått väder... Var inte pigg alls på förmiddagen, vad kan man vänta sig av den här protesten som inte har hänt redan?
Nåväl, inte många dagar kvar i alla fall och det händer ju oväntade saker titt som tätt.
Träffade Eva-Lena Jansson, riksdagsledamot (s).
Förhörde henne lite misstänksamt, men hon höll med om att trafikdata är känslig information mm.
Magnus Andersson (c) tittade förbi igen. Han undrade över avrundningen... ville sympatisitta med mig med lite centerpartister på fredag.
Det var något sånt jag hade tänkt mig, så det blir troligen en ALLMÄN SYMPATISITTNING PÅ FREDAG KL 16-17.
 Polistillståndet är dock inte klart än, so hold your horses.
Och det blir förstås på mynttorget, om det blir av... Lars Epstein tog foton och frågade om hur jag fick idén till protesten och så.
Det var trevligt, få se om det hamnar i bloggen på dn.se.
Min kära vän Erik Holts smög förbi. Fick du inte nog av mig i lördags? ;-)
Det är märkligt hur olika vikt folk vid FRA-frågan.
I ena stunden blir man korsförhörd av en kille som inte för sitt liv kan förstå att bryr mig så mycket om en sådan skitsak.
Det måste vara något fel på mig.
En minut efter kommer någon som är uppvuxen i östeuropa och har bott i Kina och insisterar på att FRA-lagen är en mycket farlig väg att slå in på.
Varför ska lugna, trygga Svergie börja bete sig som en diktatur?
Det lustiga är att killen innan menade just att det inte var någon fara med FRA-lagen i lugna, trygga Sverige.

En vän med ett vapen


Mina känslor kring FRA-lagen kan liknas med att en vän siktar mot mig med en pistol. Jag vet att han inte har för avsikt att döda mig. Han försäkrar att pistolen inte är laddad och jag tror honom. Vapnet bär han för att skydda mig - utifall vi skulle råka ut för något oprovocerat överfall av en galen missdådare. Men jag skulle känna mig mycket säkrare utan den där pistolen. Något kan ju gå fel. Och kan man verkligen lita på någon som siktar på dig med en pistol?


27:e Januari


Ja... det får bli ett kort inlägg idag.
Jag har provat att stå två dagar med "FRA?" på skylten och det är JÄTTETRÅKIGT.
Nästan ingen kommer och frågar vad jag gör och jag delar ut mycket få flygblad.
Det är säkert så att fler av de som passerar förstår vad det handlar om (och många vet ju redan - hundratals förbipasserande ansikten är bekanta vid det här laget och många nicka och vinkar), men de går ju bara förbi... å andra sidan är man ganska trött på att prata om den här lagen.
Kan folk inte bara helt magiskt förstå vad jag menar utan att jag förklarar det för dem?
Been there, done that... Annars verkar avslutningsdemon på fredag kl 16 på mynttorget bli av.
Känns otroligt konstigt att jag ska lämna min post sista timmen, när jag varit så noga med att inte göra det i fyra veckor...

Det dök upp en före detta FRA-anställd idag.
Han hade bara berättat för sina barn om sin bakgrund, så det är väl onödigt att gå ut med namn här.
Han sa att han stödde protesten helt och hållet.
Det är en stor skillnad på att sitta och lyssna på radiosignaler i ett par hörlurar och att analysera ditt vardagsbeteende med en dator.
Magnus Andersson (c) gjorde en till filmsnutt som han säkert lägger ut en länk till inom kort. Tack för idag!Epstein, Henrik Alexandersson, Odsvall, Mina Moderata Karameller, Calandrella,


Pingat på Intressant och Twingly.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0