Ni torterar dom i åratal och blir förvånade över resultatet? - Irak, Afghanistan, Gaza.

Här är ett utmärkt exempel på "Självuppfyllande Profetia".

Pentagon, den otroligt oberoende parten som inte alls lever på att hålla krig igång för att få statliga medel, rapporterar att fler fd fångar "återgår" till terrorverksamhet.

citat:

I de 61 aktuella fallen sägs det vara bekräftat att 18 återfallit i terrorhandlingar. De övriga 43 misstänks ha återgått i strid – rapporterna antyder att det handlar om terrorverksamhet.

Omkring 520 fångar har överlämnats till andra länder antingen för att friges eller sättas i fängelse sedan fånglägret upprättades 2002 efter USA:s invasion av Afghanistan.

slut citat.


Ärligt talat så är jag förvånad över att det inte fler som efter 5-6 år i Guantanamo eller andra koncentrationsläger söker sig till grupper som på ett eller annat vis strider mot sina fångvaktare. (terrorister som icke-terrorister).


Var några av dem terrorister från början?
Inte enligt amerikanska myndigheter, hade bevis funnits för det hade de aldrig släppts.

Vill man veta sanningen om vad som försiggår i dessa interneringsläger rekommenderar jag läsning av "Min dagbok från Guantanamo - Fångarnas egna berättelser"


Och ärligt talat, om (snart) 1000 döda palestinier kallas folkmord, vad kallar ni en miljon döda irakier?(*)USA är i många vis en förebild, men det är också ett land som visar hur snett det kan gå när en (nåja) demokratiskt vald församling begår brott mot mänskligheten.

Demokrati är ingen garant mot illdåd, något vår valda församling kanske borde tänka på.

Och för er i ultrahögern (kristna som politisk brunhöger), vad hade ni skrikit om skon hade varit på den andra foten och det hade varit Iran som attackerat ett land i samma storleksordning som Irak, tex Kanada eller Rumänien och som resultat dödat 2,5 - 5% av befolkningen?

Vad hade ert motstånd blivit kallat tror ni?

Vad hade ni gjort om era protester hade blivit kvästa, som de i Egypten?
Hade ni varit välvilligt inställda till "östvärlden"?
Hade ni förstått fraser som "De måste inse sitt bästa", "De valde fel regering, alltså måste dom bombas tillbaka till stenåldern"?(*)rapporter från Irak från den amerikanska militären talar om över 100.000 döda, Människorättsorganisationer pratar om mellan 650.000 och 1,3 miljoner, jag fäster mer tilltro till människorättsorganisationerna och snittet blir då ca 1.000.000 döda.Fler rapporterar.
Reuters, AFP, AP, Examiner, SvD, SvD2, SydSv, HD, SvD3, ÖA, SvD4, SvD5, DN, DN2, Esbati 1, Esbati 2, Hans Linde 1, Hans Linde 2, Löfqvist, Svensson, Jinge, Alliansfritt Sverige, Tvärdrag, Bjereld, Kildén & Åsman, Annarkia, Spånbinge, Gryningens Ljus,pingat på intressant och twingly.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0