Skara inför barnarbete - "Gynnar företagen".

Skara, med sitt sommarland, har beslutat att införa barnarbete.

Kommunalordförande Berit Carlsson förklarar:

"Vi har märkt att våra företagare föredrar detta, då det drar ner på deras kostnader så här i lågkonjunktur, vi slipper också kostnader för skola och lärarlöner."Ja, detta är en fabricerad nyhet.
Visst låter det korkat, varför skulle man som kommun införa barnarbete, det är omoraliskt och mot lagen.


Men ändå låter man Höganäs införa euron som valuta bredvid den svenska kronan, mot en bindande folkomröstning och mot gällande svensk lag och man gör det utan att bli bestraffade för det.

- Målet är att gynna handeln säger Christer Köhler, ordförande i Köpstaden Höganäs.
- Detta är ett bra sätt att marknadsföra Höganäs. - Péter Kovács, kommunalråd för (m)


Ja, det finns vissa gränsstäder som skriver ut priser i euro och krona för att underlätta gränshandeln, men att gå därifrån till att införa euron som en parallellvaluta är ganska stort, det är som antytt på olika sidor av lagen.


Vi kan dra detta till sin spets och ser hur staten reagerar.

Spritmonopolet avförs i Arboga, vin säljs i affärer.
Spelmonopolet i Karlstad avvecklas, Ladbrokes och PAF öppnar spelbutiker.
I Kiruna så tillåts (enligt rysk modell) innehav av upp till 20 g marijuana, 5 g hasch samt odling av 10 cannabisplantor .


Annat om EU och emu.Jag hämtar denna text från junilistans nyhetsbrev.

Euron beskrivs som en framgångsvaluta

Euron har nu funnits som gemensam valuta i EU i tio år, något som kommer att firas med dunder och brak då EU-parlamentet sammanträder nästa vecka.

Ett så kallat "högtidligt möte" kommer att äga rum i EU-parlamentet i Strasbourg, där ett antal prominenta gäster medverkar (bland annat Jacques Delors, före detta ordförande för Europeiska kommissionen, Jean-Claude Juncker, Eurogruppens ordförande och Jean-Claude Trichet, Europeiska centralbankens ordförande).

EU-parlamentarikerna kommer dessutom att debattera euron i plenum. Någon debatt i verklig mening är det knappast tal om, utan det kommer huvudsakligen att handla om en välregisserad hyllning till euron.

Få EU-parlamentariker vill se det som är ganska tydligt för åtskilliga svenskar och övriga européer, nämligen att euron inte är den framgångsvaluta som den ofta beskrivs som.

 

Den pågående finanskrisen har av flera debattörer använts för att förespråka att Sverige ska införa euron.

Denna typ av argumentation är bedräglig, det går inte att komma ifrån att de länder som står utanför EMU haft en betydligt bättre utveckling än de inom euro-området.

Och jag är fullkomligt övertygad om att detta kommer att gälla, när erfarenheterna från den nuvarande krisen skall summeras.

Bland annat har Tyskland stora problem med sina exportberoende näringar, exporten föll med 10,6 procent i november i förhållande till oktober.  Det beror huvudsakligen på recessionen men eurons värde gör inte saken bättre.  Vi märker på flera sätt att det är valår, inte minst genom att vi får allt svårare att få nyheter publicerade i pressen. Junilistan gör regelbundet politiska utspel med pressmeddelanden, böcker och skrifter.

Våra EU-parlamentariker hör till de mest aktiva bland de svenska ledamöterna, enligt EU-parlamentets officiella statistik.

Men oftast bemöts vårt arbete med total tystnad. Nils Lundgren skrev t ex nyligen en utmärkt bok som heter "Makteliten mot folket", som precis har kommit ut i en andra upplaga. (laddas ner här)

Hur blev det med medierapporteringen? Några månader efter att den hade publicerats hade inte en enda tidning kommenterat den. Jämför detta med vad som skulle skett om t ex Maria Wetterstrand eller Maud Olofsson skulle författat något liknande.  Det skulle bli kommentarer i alla media landet runt, och debatter i otaliga TV-soffor!
Fler om EU och euro.

HAX har hittat ett sedeltryckeri i England,
Jens Holm berättar att EU spenderar mer på propaganda per år än Coca Cola.

Håkans blogg, Politikerbloggen, Islandsbloggen. Björn von der Esch, Konservativ.


Pingat på intressant och twingly.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: m00ns

Bra poäng med jämförelsen

Tänkte aveckla glädje-flicke förbudet i årsta industri område och sätta upp några skylt fönster i sann tysk stil.

Tycker bara det är "skval" som hörs från EU sen poff blir vi tvugna att införa något... Så även med euron kanske..

2009-01-13 @ 03:56:28
URL: http://m00nster.blogspot.com/
Postat av: Ronny Karlsson

Hade vi haft Euron idag så hade vi svenskar haft ett betydligt bättre läge och en bättre valuta. Jag hoppas att vi snart kan få Euro i Sverige men jag börjar tvivla.

2009-11-24 @ 21:35:02
URL: http://www.bonusjakt.com/paf-bonus/
Postat av: scaber nestor

@Ronny.Man behöver bara se historiskt hur det gått för Sverige ekonomiskt och arbetslöshetsmässigt jämfört med euro-länderna för att se att ditt påstående inte stämmer.

2009-11-25 @ 06:18:35
URL: http://scabernestor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0